Nok en gang et gammelt bilde i påvente av ny pc til å redigere bilder på.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger492
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_210631} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Avsluttet .
Trolsk og vakkert! Januar/februar-morgen?

PS: Takk for din ''delskyld'' i valget av min første telelinse som nettopp er ankommet...:-)
Torgeir Pande B.
Utrolig fint! Liker blåtonen veldig godt! kjempe flott lys!!

MVH:
Torgeir:)
Inger-Lise S.
Trolsk, er ordet! Flott stemning og lys og vakre blåtoner.Venter stadig på å få tatt et slikt bilde.....

hilsen Inger-Lise
Anders H.
Herlig lys! En voldsom stemning som definitivt får meg til å tenke på eventyr med troll og tusser. Blåtonen og lyset gjør virkelig bildet her. Utrolig flott, liker det her veldig godt.

Anders
Svein B.
Et godt eksempel på hvor viktig lyset er for et bilde som stemningsskaper. Flott hvordan lysstrålene bryter tåka og tegner fine penselstrøk over granskogen.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
Flott stemningsbilde! Intet å utsette, egentlig -vil bare uttrykke min begeistring :)

--
Bjørnar Hauge
Avsluttet .
Hei
Et flott tåkebilde i fine blånyanser. Men jeg lurer litt på hvorfor trærne heller til venstre. Tror nok at du har kontroll på den biten der og det var ganske stilig. Nei unnskyld, jeg tror jeg har blitt lurt av lyset og tåkedisen i og over trærne, ser ut som det er det som får meg til å tro at skogen er skjev:)

mvh arild
Tom A. T.
Her syntes jeg du rett og slett mangler et hovedmotiv ;o).. Bildet er ganske så stemningsfullt, og lyset er både fotogent og pent gjengitt og kan vel godt være et hovedmotiv i seg selv, men jeg syntes det blir mye bakgrunn og ingen element som fenger oppmerksomheten sikkelig og bildet får dermed litt dårlig ''holdbarhet''.
mvh Tom T
Anne-Lise S.
Her burde Espen Askeladd stått og hugd i nedre del, mens trollet stakk ansiktet sitt frem ca. litt mot høyre der, med lysstrålene over ansiktet. Liker bildet godt. Nydelige farger og herlige strimer av lys nedover. Savner imidlertid noe å feste øynene på, og det er der Espen Askeladd burde kommet inn... :-)

Anne-Lise
Espen A. I.
'Akkurat nå ville Espen Askeladd vært litt småredd om han var i denne mørke skogen.'' ;-)

Uansett, Torbjørn, dette er en perle av et bilde. Stemningen er til de grader representert i et bilde som er helt kanon.

Kunne ønsket litt større kontraster i høylyset, men du verden for et knips.

mvh Espen
Avsluttet .
herlig trolsk,ja her ser jeg for meg trollet jeg også.Fine farger.
Hilsen Tone!
ingeborg w.
Et godt eksempel på at antydninger kan funke bra. Det går ann å tenke annerledes og nytt i forhold til tonefordeling, fargemetning, kontraster. Alt må ikke males med bred pensel. Dette er et av de få bildene hvor jeg ikke savner blikkfang. Jeg er fornøyd som det er. Jeg synes det er lenge siden du har servert et så godt bilde for oss.
Odd Tore S.
Det er vel ganske mye Strømme over dette bildet, med tung skog, tåke og gjennomfallende lys.
Pent og vellaget, men mangler nok det lille som skal til for å løfte det ut av kategorien pent og vellaget. Med alle de fine bildene som serveres her på kritikken begynner jeg å bli kravstor.
Odd Tore
Julie E.
Bildet har et hovedmotiv, et senter. Midt i bildet, noe mot høyre er stedet mine øyne samles om. Det ser ut som om det er en grop der. Kanskje en liten åpning der nede på bakken blant de store trærne. Trollet? Ikke for min del. Kanskje en liten bålplass eller noe sånt? Heller ikke helt utenkelig at det går en sti fra høyre side og innover mot midten, der nede på bakken mellom trærne.
Synes dette var svært vakkert! Nydelig fotografert!
mvh Julie
Stig Børre E.
Flott og mystisk! Jeg tilhører den delen som ikke savner et ekstra blikkfang.
Lys og skygger skaper til sammen et veldig flott bilde her.

StigB
Tone A.
Hei Torbjørn
Eit vakkert stemningsbilde der blåtonane, lysstrålene med sine markerte linjer
og grantrea sine konturar har så flott lys spesielt i forgrunnen. Her vert formeleg lyset silt inn gjennom tåka. For meg er hovedmotivet grantrea i forgrunnen som er skilt utfrå mellomgrunnen med grantrea som ligg bak og i lysstrålene. Bakgrunnen med si tjukke skodde er ein fin kontrast der ein skimtar trea som fortset bakover. Skodda gjer at bildet har eit mjukt uttrykk bak, samstundes som strålene er ein flott kontrast med sine linjer. Og i forgrunnen står grantrea med skarpe konturar og fint lys på greinene.
Vakker skogsstemning flott eksponert!
:) Tone
Kurt S.
Hei Torbjørn.
Kommer litt sent inn slik at jeg tillater meg å plukke et par elementer fra kommentarene ovenfor.
Ingeborg W. nevner ''antydning'' - Antydningens kunst er noe som fenger meg.
Man må ikke vise alt i bildene. Det å overlate litt til betrakterens fantasi er bra og det er faktisk også en ''balansekunst'' å finne ut hva man skal vise og hva som skal holdes litt skjult.
Synes du har mestret dette fint. Det er spenning og mystikk i bildet.
Er også enig med det Julie E. skriver i sin kommentar ang. et senter.
Opplever det samme.
Spenning og mystikk er, som nevnt, det som først og fremst slår meg.
Etter min mening et superbra bilde.
Mvh Kurt.
Helge L.
dette var utrolig fint, et fantastisk lysspill du har fanget her! bra!
Helge
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig fotografi, Torbjørn. Jeg føler en indre ro av å se bildet,
noe blåtonene og den gode stemningen hjelper til med.
Bildet er svært flott, jeg kan ikke pirke på noe her.

-ingebjørg
Torbjørn K.
Hei, og takk til alle for gode tilbakemeldinger! Dette er et bilde jeg har hatt ''i skuffen'' en stund, så det var veldig hyggelig og overraskenede at jeg skulle få såpass mye respons på dette.

Ser at det er hovedsaklig to typer meninger, de som mener at bildet er bra slik det er og de som mener at bildet mangler noe av interesse. Jeg er enig med dere begge. Av og til synes jeg slike bilder som dette fungerer, uten å ha noe ''skult budskap'' eller noe å feste blikket på. Men en liten Askeladd eller et troll hadde selvsagt også vært artig.

Nå må jeg nok (desverre) innrømme at dette egentlig er et litt tilfeldig snapshot. Det er tatt under besøk til mine foreldre i påskeferien. Det var skikkelig vestlands-vær i flere dager i strekk, med tung tåke, lave skyer og regnvær. Jeg satt i sofakroken og sturet over været ute da det plutselig begynte å klarne opp og sola brøt gjennom skydekket. Dette lagde et spektakulært lys i lia på andre siden av fjorden. Jeg løp etter pappas kamera og fikk tatt 5-10 bilder før skylaget grodde igjen etter bare noen minutter. Bildet er tatt med nokså kraftig brennvidde (ca 400mm tipper jeg) med en 350D, og jeg ''siktet'' der det var pent lys uten å tenke så veldig nøye gjennom komposisjonen.

Torbjørn


Øyvind A.
Jeg synes dette er pent og stemningsfullt. Om bildet trenger et blikkfang? Tja, da hadde det i hvert fall blitt noe helt annet. Jeg synes det fungerer bra slik det er også.
Ø.
Inger Anne Maritsdotter V.
Herlig Ringenes herre-stemning i dette bildet,
flotte blåtoner og et veleksponert bilde.

Inger Anne
Kurt S.
Synes ikke du trenger å beklage at dette er et tilfeldig ''snapshop''
Noen ganger dukker motivene frem da vi minst venter det. Da er det om å gjøre ''å fange øyeblikket''. Det kan ofte bli like gode bilder som dem man planlegger i forveien.
That`s my opinion -:)
God natt!
Mvh Kurt
Ann F.
Nydelig, slik de skarpe detaljene i de mørke granene i forgrunnen fortaper seg bakover i intet og lysere.
Skrålinjene i lyset og enkelte trestammer bidrar til en bevegelse som ikke er der.

Mvh Ann
Ann F.
Nydelig, slik de skarpe detaljene i de mørke granene i forgrunnen fortaper seg bakover i intet og lysere.
Skrålinjene i lyset og enkelte trestammer bidrar til en bevegelse som ikke er der.

Mvh Ann
Ann T.
Hei, dette synes jeg var flott. Mye fint er alleredi sagt. Jeg likte dette meget godt også. Jeg kan føler våte luften på ansiktet mitt og en touch av fred og ro! Mye stemning i bildet.
Mvh. Ann
Julie E.
Kunne ikke vært mer enig i det Kurt S sier ovenfor her. Å fange øyeblikket er en flott sak som gir mange flotte bilder!
mvh Julie
Stine J.
Hei Torbjørn

Trolsk og vakkert. Nydelig lys og toner i bildet. :)

mvh Stine
Fred S.
Skulle ha kommentert dette for lenge siden ! Midt i smørøyet mitt, dette, kan umulig si noe negetivt om et av mine favoritt motiver når lyset er så bra som her, og skarpheten så suveren. Virkelig stil over den granskogen.

vh fred
Ole E.
Oioioi, tenk at jeg har gått glipp av dette. Herlige toner, herlig lys, mystikken er på topp. Dette likte jeg veldig godt. Jeg synes så absolutt ikke at dette bildet trenger et eller annet blikkfang, det fungerer helt utmerket slik det er nå.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu