Sommerstemning
Et bilde av den ''berykta'' Reka i Vesterålen (det spisse fjellet). Det har desverre blitt lite tid til naturfotografering i sommer, forutenom endel fuglefotografering da. En annen årsak er jo at det har vært særdeles trasig vær!! Men nå har vi hatt en liten periode med litt fint vær, og dette var en av dagene. Jeg tok dette bildet av Reka fra siden da jeg har en kunde som ønsker et bilde fra denne vinkelen. Jeg fant en idyllisk plass nede ved havet som jeg likte, håper dere liker bildet!
Utstyr
  • Canon 1DS MKII
  • Canon EF 24-105 f/4,0 L IS
  • Blender-
  • FilmtypeDigital ISO 50, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1015
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_209698} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Arnhild A.
Hei!

Dekorativt landskapsbilde. Likte båten i forkant på venstre side.

Mvh Arnhild
Joakim R.
Likte det kjempegodt! Det som ødelegger en del av stemningen, er det grønne tauet. Burde vært fjernet etter min mening.
Avsluttet .
Ein slags romantisk og idyllisk stemning over det heile. Og eg er ikkje einig med Joakim om tauet, eg synest det var stilig å ha noko ''rått'' som bryter med det andre.
Torgeir S.
Takker for raske kommentarer. Jeg vurderte selv å ta bort tauet, men det ble helt feil synes jeg. Tauet måtte helt klart være med etter min mening.

Mvh. TS
Avsluttet .
Hei Torgeir! Det grönne tauet er vel i virkeligheten blått. Mistenker en noe feil hvitbalanse her. Bildet er på min monitor noe vel gult (varmt). Kompet er flott synes jeg, men er enig med Joakim at et polypropylen-tau ikke passer inn i denne stemningen. Som å se en viking med armbåndsur.
Du har jo et RAW opptak, WB justering er jo pannekake.
mvh Erik J
Torgeir S.
Men kjære deg Erik, selvfølgelig har jeg justert hvitballansen, den er justert til ca. 6000 K., noe som skal gi ganske så riktig hvitballanse ved dette lyset. Bildet er tatt i motlys med sola skinnende inn fra høyre. Tauet har nok mer grønt i seg enn blått, og vises nok ganske korrekt her. Last bildet ned i PS og sjekk med eyedropper-tool så ser du at dette er riktig.

Ellers får tauet selvfølgelig være en smakssak. På høyre side var der en aluminiumsbru / brygge, og det ville blitt vel mye kontrast. Tauet derimot synes jeg passer greit inn. Jeg har ikke laget bildet for at det skal gi et inntrykk av at det er fra ''oldtiden'', jeg syntes bare det var et svært flott motiv.

Men for all del, konstruktiv kritikk / diskusjon er bare bra!

Stå på alle sammen, ha en videre fin sensommer / høst!

Mvh. Torgeir
Avsluttet .
For all del Torgeir.......Jeg har gitt deg mine subjektive + og - for bildene ''Brudepar'' og ''Sommerstemning''. I dette bildet mistenkte jeg WB med reservasjon for min monitor..... Ang. blå, grönn eller orange polypropylen såp skurrer det hos meg som er trebåtmann fremdeles :-)); beklager.
Mvh Erik J
...som ikke skriver ''kjære deg'', ''lille venn'' eller liknende......
Torgeir S.
Hehe, jeg fortjente vel den siste linjen Erik, jeg kunne vel selvfølgelig ha spart meg for ''kjære deg'' - kommentaren. Jeg beklager den, det var ikke ment å være nedlatende overfor deg! Jeg begynner vel å føle meg så pass erfaren at det er en selvfølge at jeg har kontroll på hvitballansen.

Jeg setter selvfølgelig pris på konstruktive kommentarer fra deg og takker for at du tar deg tid til å gjøre det. For min del blir det svært lite tid til dette så jeg klarer ikke helt å sette av tid til å kommentere så mye som jeg kanskje skulle gjort. Jeg skal ta meg en tur innom bildene dine også når jeg får anledning.

Snakkes!

Mvh. Torgeir
Amund Blix A.
Dette var idyllisk og flott, og for min del er tauet viktig element, som positivt bryter med ''nasjonalromantikken'' :-)

Liker også den varme fargetonen, som minner om fargepaletten til Kodak E100GX.

Jeg syns bildet er littegrann for mykt, det kunne vært mer skarphet i en del detaljer her.

Mvh

Amund
ingebjørg fyrileiv g.
Serverdig bilde dette, Torgeir. Jeg liker komposisjonen godt og med litt tid
(har tittet flere ganger), liker jeg tauet godt og mner at bildet ikke kunne ha
vært foruten det. Naturen er nydelig og lyset like så. Men jeg liker ikke fargen
på skyene helt. De blir for grå/smårosa (?).

vh ingebjørg
Svein B.
Her støtter jeg Erik Johansen kommentar ang hvitbalanse/fargetemperatur. Bildet virker desverre overdrevent varmt i fargene. Det ser også ut som om bruk av gradert gråfilter har satt sine spor på himmelen. Idyllisk motiv/sted- ikke det heldigste lyset for et slik motiv i mine øyne.

Mvh
Svein B
Espen B.
Fint landskapsbilde dette. Synes tauet er ok, så er det sagt :) Men det ser noe kunstig ut i skyggepartiene. Miner meg om kraftig bruk av Shadow/highlights i PS. Meget fint motiv/komp som jeg godt kunne tenkt meg å se i et annet lys også.
Avsluttet .
Bildet er fint det, men det er også for meg noe som ikke stemmer med fargene eller etterbehandlingen. Det kan virke som at du har dratt litt vel hardt i spakene, enten ved hjelp av shadows/highlight, eller ved at du har benyttet den såkalte HDR-teknikken. Ellers vil jeg si at tauet ikke plager meg i det hele tatt og at komposisjonen er helt ok. Tror jeg ville hatt med litt mer av den steinen på høyre side av bildet, det ble litt snaut. Et flott bilde som hadde fungert tilnærmet optimalt hadde det ikke vært for litt merkelige farger. Det er noe i forholdet skyer/fjell/gress/trær/hav som ikke virker helt naturlig. Det skulle vært interessant å sett raw-filen.
MVH JOO
Erlend V.
Flott motiv, vakkert landskap. Er enig i at det er litt for mye ''varme'' farger i bildet. Da spesielt i det brune (gresstuster, tang og tare, etc). Men synes tauet absolutt bør være med, om enn kanskje hengt opp i en kveil. Ellers ett veldig fint bilde.

Mvh.
Avsluttet .
Jeg elsker lyset. Bildet har så mye stemning i seg. Jeg synes det varme lyset er med på å gi denne stemningen. Tauet bør være der det er, det passer inn. Hadde det ikke vært der ville det kanskje sett litt for ''oppstilt'' ut om jeg bruker riktig ord. Ville vært fint, selvfølgelig, men tauet satte litt prikken over i'en. Veeeeldig fint bilde!:)
Andreas L.
Utrolig nasjonalromantisk. Liker det veldig godt. Bra gjort :)¨

-Andreas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu