{asleep}
Bildet inngår i albumet darklife -
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger628
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20787} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Avsluttet .

Hva med å oppsøke psykolog? synes dette er kvalmende.

Sorry
Jan P
J M P.

hehe.. nah, psykologer er kjipe.
Avsluttet .

Jasså: ) dårlige erfaringer??? prøv en annen..: )
J M P.

prøv en selv hvis dette er så ille for deg.
Arne S.

Dette er bra! Det er fint at det kommer inn bilder med ''svarte undertoner'', som en kontrast til alt det vakre. Det krever kanskje mer av betrakteren, men er definitivt berettiget. Verden er ikke bare vakker. Fotografiet som uttrykksmiddel bør totalt sett gi et bilde av den verden vi lever i, og den kreativiteten som rører seg blant norske bildeskapere.

Bildet er godt og kreativt utført, og setter tankene i sving. ''Personen'' som er på veg (springende) ut av bildet er genial. Denne detaljen hever bildet fra å være et ps-eksperiment til å bli et BILDE! Kjempebra! Arne
Avsluttet .

OIsann sårede følelser: )

Nei, det er ikke jeg som har morbide ideer, jeg er rimelig åpen på de fleste oråder men hvor slike ideer kommer fra det skjønner jeg ikke.
Torbjørn L.

Litt for mye assosiasjoner til død her for min del.

mvh

Torbjørn
Avsluttet .

Jeg likte det.. men ansiktet passet ikke helt til resten av bildet.. men det er jo min smak..
J M P.

sårede følelser? haha.. syns bare det er rart at noen kan bli kvalm av dette... åpne for de fleste ideer? ikke vær så selvmotsigende...
Avsluttet .

Tja det jeg ser på dette bildet er en jente som tydeligvis skal være død og det er blod klint utover hele bakgrunnen... det jeg mener er at dette ser ut som motorsagmassakeren 3 for meg, og det er min mening som du bare må akseptere.

Når jeg ser et bilde av en jente som kan se ut som hun er massakrert så går tankene mine til en annen hendelse som skjedde i kristiansand for en stund siden.

kan ikke skjønne hva du mener er selvmotsigende ved at jeg er åpen på de fleste områder???? jeg skrev at jeg er åpen på de fleste områder, ikke at jeg synes alt er greitt. Dette synes jeg ikke er greitt.

Du legger ut bilder for kritikk, men takler ikke den kritikken du får. Når du legger ut bilder som dette med død og fordervelse så må du regne med at du vekker følelser hos de som ser dem, og at du reagerer på den måten du gjør er for meg helt uforståelig.

Beklager at jeg var litt sleivete med psykologhentydningene, men for meg er dette perverst, og det må du bare akseptere.
J M P.

tror det er du som tar deg mest nærmt av noe her.. og det beklager jeg.. men jeg beklager ikke at jeg har lagt ut bildet. At det vekker følelser hos deg kan jeg jo ikke akkurat beklage, det syns jeg bare er bra. Hvem vil vel lage noe følelsesløst... At jeg kan ta kritikk, selvfølgelig kan jeg det, men at du henviser meg til psykolog må jeg få lov til å le av.. Og at du blir fornærmet av det får bli ditt problem... Hvis dette bildet støter deg kan jeg jo anbefale deg i å ikke se på det lengre.
Tom B.

Dette er et kjempebilde - akkurat i min smak og et godt eksempel på hvrdan PS og andre teknikker kan brukes for å lage kunst.
Jeg mener bildet ville blitt enda bedre dersom du rett og slett kuttet vekk den nederste halvdelen (fra midjen og ned). Da ville bildet bli tettere og sterkere - etter min ringe oppfatning :)
Gratulerer anyway.
TomB.
Roy S.

Enten en liker bildene dine eller ikke har du i alle fall et meget kraftig uttrykk.

Syns det er flott at noen legger ut bilder av noe annet enn ''solnedganger''. Ikke at det er feil men foto er så mye mer enn dette.

Det vi alle ønsker å vekke er jo andres følelser og engasjement, det har du jo klart her.
*:)
Roger J.

Syns bilde er skikkelig fett! :o)
Bra jobba Pedersen!
Roger J.

Jan Petter Kristiansen... Hvordan i all verden kan du trekke tråder fra dette kunstbilde til det som skjedde i Kristiandsand?????? Fy F... det er jo rett å slett bare skikkelig provoserende!! Sånne morbide tanker kan du holde for deg selv og ikke la det gå ut over et KUNSTbilde...
Anders Lea K.

Slapp av Roger...alle har forskjellige meninger og alle assosierer forskjellig. Visst JPK synes dette minner ham om den hendelsen så synes jeg det er beklagelig fordi han ikke får ''nytt'' (om det går ann å si det om dette...) bildet til sitt fullstendige. Respekter at folk er forskjellig!!

Når det gjelder bildet så vekker det ingen gode følelser i meg, men det var heller ikke intensjonen til fotografen så dette er bra! Likte spesielt måten det mørke er satt opp mot det lyse og den utrolige kontasten dette gir. Gir meg frysninger. Nok en gang...bra!
Roger J.

Jeg respekterer at folk er forskjellige..

Er det respekt i å henvise fotografen til psykolog??? sånt gir jeg ikke respekt..

Knallbra bilde!!
Mvh Roger.
Frank W. G.

Hei!
Nå må enkelte slutte å tulla da. Er det ikke greit at enkelte får mene og assosiere med det som faller en inn. Nei, stå for det dere mener, og si/skriv det ned. Ofte er uttalelser som blir sagt der og da de som opptar deg, og setter sitt preg på kommentaren.

Men selvfølgelig skal en være svært forsiktig med å støte noen, men føler at det som er sagt her forsåvidt er greit?

Ang. bildet. Godt laget. Faktiskt så liker jeg dette. Hadde det vært ''ekte'' så hadde nok gjerningsmannen hatt behov for hjelp.

Frank
Arne S.

Det å forstå et billedlig språk krever kunnskap. Jo mer man skjønner av det man forholder seg til, jo mer ydmyk blir man med sine uttalelser.

Det vi alle bør huske er at bildekritikken er en kritikk av bilder, og ikke person. I fotball blir det kort dersom personen tas i stedet for ballen. La ytringsfriheten råde i bildekritikken, og stimuler, heller enn kritisere, uttrykksformer som er litt på siden av det en selv driver med. Variasjon skaper dynamikk. For den som vil noe i kunstnerisk sammenheng er det viktig å skape sitt personlige uttrykk. Vi må, uansett, respektere at andre mennesker har andre syn og andre utrykksbehov enn oss selv.

Når det gjelder bildet, er jeg enig i uttalelsen til Are Sundnes vedrørende ansiktet. Det kan virke litt for tydelig i forhold til resten av formspråket. Tror bildet som kunstnerisk uttrykk hadde vunnet seg på en abstrahering av ansiktet.

Arne
Henry L.

Ikke alle bilder appellerer til alle som ser dem. Syntes likevel det er litt vel nedlatende å be fotografen oppsøke psykolog, basert på at man ikke liker det.

Kolbjørn E.

Veldig mange her som assosierer til drap og blod...
Selv ser jeg fargene her som ''malte følelser'', en slags følelses-aura. Intenst, smertelig, mørkt, selvdestruktivt.
...det er mine assosiasjoner.

Å vekke følelser er bra! Vi er mer følelsesløse enn vi kanskje tror i denne tidsalderen, og trenger å bli sparket litt i avogtil.
Psykologer er ikke til for å være ''følelsesutviskere'', så det hjelper ikke å rope på dem når man kjenner en følelse komme fram.

Som du sikkert har skjønt, så likte jeg bildet ditt JMP.

Mvh Kolbjørn
Avsluttet .

Jadda: )

JMP.. har sjelden vært borti værre ordkløver enn deg... tror ikke du skjønner hva jeg skriver.

Gidder ikke kommentere det noe særlig, men jeg blir da ikke fornærmet, hvorfor skulle jeg det? Bildet støter meg heller ikke, lurer bare på psyken til noen som kan ha slike ideer....

RJ

Ja hvis du kaller noe som for meg definitivt ligner på drap, med et tilsynelatende dødt menneske med masse blod rundt for kunst... jaja... Det er ikke jeg som er morbid, jeg har ikke slike tanker i hodet mitt, det er dette bildet som etter min mening er morbid, og det må jeg få lov til å synes ikke sant?: )

Jeg ser som sagt en grufull handling i dette bildet, det holder for meg og hvis dette minner meg på andre grufulle handliger begått av psyke mennesker så må jeg få lov til å mene det ikke sant? : )

Du kan kritisere at jeg har kommentert bildet, men ikke meningene mine.

Jeg tror ikke at noen tar slike bilder hvis ikke de vil vekke følelser og sjokkere litt, da hadde man heller tatt et bilde av en rose eller lignende. Er meningen å sjokkere så må man også akseptere at folk reagerer, hvis man ikke kan akseptere dette, så legger man ikke ut slike bilder enkelt og greitt: )

Og tilslutt så mener og tror jeg at mennesker som går rundt med tanker som dette bildet viser sikkert hadde hatt bruk for litt hjelp, så kan dere si akkurat hva dere vil til det, jeg bryr meg midt i om det: )
Marius J.

Likte dette bildet, slik det fremstår her. Tror ikke en beskjærelse ville heve det noe særlig !
J M P.

takk for ris og ros... ;)

Komposisjonsmessig syns jeg at det blir feil å kutte det hvite. Er forsåvidt enig i ansiktet, men ved å abstrahere det ville mye av råheten forsvinne.
Jarle Hrafn G.

Du har jammen peil. Endelig noe som er spennende her inne. Blir jammen lei av å se på samme type bilder her inne. Ros til dig. :)
Carsten A.

Dette var bra. Synd at det er noen litt merkelige assosiasjoner i kommentarene. Men ser en bort fra det, har du fått velfortjent ros for dette! Var vel til å begynne med helt enig hans beskjæringsforslag, men etter å ha sette på dette mange ganger nå blir jeg vel stående med samme syn som bildeskaperen selv har gått inn for. Ellers er det ikke mye å legge til, det meste er sagt - jeg sier bare meget bra!
MVH CA
Pål O.

Dette er første gang jeg kommenterer her på foto.no, men nå synes jeg det er verd å debutere. Hvis alle kunstnere som opp gjennom tidene har brutt med ''elg-i-solnedgang-definisjonen'' av kunst skulle oppsøkt hjelp for å stoppe sitt kunstnerlige uttrykk, ja da hadde vi hatt en fattig kunsthistorie.
Vil også minne om Andres Serranos bilder av døde/lemlestede mennesker som har vært utstilt i gallerier verden over, og selges for opptil 100.000 kroner. Ganske mange mennesker kaller nettopp de bildene for kunst.
Om man ønsker å være en reflektert betrakter, så må man tåle at fotografer tar tak i også de mørke sidene i mennesker og/eller samfunnet. Fotoet er tross alt et av de mest uttrykksfulle mediene vi har.
Stå på!
Carsten A.

Ser en feilskrift i mitt innlegg. Det er Tom Bjørnlands beskjæringsforslag jeg til å begynne med var enig i. Beklager en rotete setning.
MVH CA
K B N.

Fint med debatt. Fin illustrasjon. Dette ville Neil Gaiman også likt. Bra jobbet Jhonny! :)

Birk
Endre B.

Du gjør døden vakker!
Mvh Endre
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu