Enda en gjøk
Jeg fikk en mail her om dagen fra en fyr som hadde observert en fugl han ikke kunne kjenne igjen, og som han ikke klarte å lage et godt bilde av. Jeg dro ut for å se om jeg kunne finne den og gjøre noen bilder, og her er det beste bildet fra denne turen ikke langt fra der jeg bor. Fra å ha hoppet fra klessnorer, dessestativ og altanbord satte den seg noen sekunder på denne gamle greina (høymuggel) godt fra bakgrunnen. Jeg synes sermed jeg fikk laget et pent bilde av den før den fløy av sted!
Utstyr
  • Canon 1DS MKII
  • Canon EF 400mm f/4,0 DO IS + 1,4
  • Brennvidde560mm
  • Blender-
  • FilmtypeDigital ISO 200, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger903
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207617} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Geir Helge S.
Virkelig, virkelig bra Torgeir! Ikke bare har du fanget en fugl som er skjelden, men på en utsøkt måte også. Dette er blant de beste fuglebildene her inne den siste tiden. Gratulerer!
Mvh Geir
Torgeir S.
Tusen takk Geir, bildet tok seg svært godt ut på print, da kommer virkelig detaljene til sin rett (det er tross alt ingenting som er som å se et bilde på en god print!). Det var også så utrolig kjekt å få fuglen så skilt ut fra bakgrunnen, samtidig at den var så fin i forskjellige grønntoner.

Mvh. Torgeir
Robin J.
Meget bra av en vanskelig art. Teknisk helt på topp.
Mvh RJ
Ivar B.
Helt fantastisk fuglebilde. Sjeldent, vakkert og jeg finner ingen ting å pirke på engang.....et blinkskudd rett og slett. Mvh Ivar.
Kjell G.
Svært vellykket!

Det meste stemmer perfekt: Komposisjon, bakgrunn, fargesammensetning og vegetasjonen den sitter på.

mvh kjellg
Odd E. k.
Hei Torgeir!

Har har du et flott blinkskudd av en Gjøk. Meget god skarphet og positur på fuglen. Greina den sitter på er fantastisk, der en kan se den griper om den. Flott bakgrunn som går fint i motivet. Pirk: Muligens du noe for hardt lys inn på fuglen. Et meget godt fanget bilde, gratulerer Torgeir.

Mvh

Odd E.
Rune H.
AT du i det hele tatt kom nærme nok til å få tatt bildet, synes jeg er imponerende. Flott bilde
Terje S.
Utrolig vakkert fanget og topp komposisjon. Heldig men dyktig
Kjetil S.
Nydelig bilde av gjøkunge. Fine farger og bra komp.

Kjetil
Svein B.
Svært pent bilde av gjøkungen dette, selv om den er noe mer rufsete enn de voksne gjøkene, er den fin med sin litt brokete drakt. Her liker jeg spesielt den varme bruntonen som går igjen i ryggvatringen og på den tørre ''greina''.
Jeg ville nok beskåret en tanke i toppen.

Mvh
Svein B
ingebjørg fyrileiv g.
Utrolig flott! Jeg vil si at dette er så og si perfekt. Det har en god skarphet, varme toner og meget flott bakgrunn. -så krevde det nok litt å ta det..
Jeg er enig med Svein ang.kutt.

vh ingebjørg
Arnhild A.
Hei.

Flott fanget. Fine farger og god komposisjon.
Odd Tore S.
Meget vellykket, ser egentlig ikke nope å pirke på her, og vil heller ikke se etter om jeg kan finne noe. Førsteinntrykket teller!
For meg kan gjøken gjerne ha litt luft over seg. Om det ut fra andre anvendelser skulle være ønskelig å kutte i toppen ville jeg heller ikke skrike av den grunn.
Odd Tore
Einar Y.
Et godt bilde,tatt med godt utstyr(selv om ikke det nødvendigvis teller mest).
Kombinasjonen kamera/objektiv/telekonverter ser jo ut til å holde godt mål,og annet kan og skal en vel ikke forvente,prisen i butikk passerer jo 100-streken så det holder...
Pent lys,behagelig bakgrunn og gode farger gjør bildet til et knallbilede av Gjøken (som vel mange her på dott`n har prøvd å fange i søkeren med varierende hell).Lufta over gjør meg ingenting.
Bra!
Torgeir S.
Takk for masse flotte kommentarer på gjøkungen som jeg fikk æren av å fotografere. Mht. luft på toppen er det selvfølgelig en smakssak, men for å fylle ut 20x30 - formatet må det nesten bli slik. Jeg kunne selvfølgelig ha beskåret det ned noe, men jeg personlig liker dette formatet på ''naturbilder''.

Mvh. Torgeir
Per R. G.
fantastisk bilde dette her torgeir lenge siden sist
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu