Moder jord
Bildet er tatt på finse og vi ser Blåisen.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon 17-85mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger247
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207049} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Bjorn F.

Hei.
Greit bilde av breen , om noen år er kanskje breen historie ihvertfall sikkert mye mindre.
Hilsen Bjørn.
Tone A.

Hei Bente
Fin komposisjon der kontrastane mellom forgrunnen med litt grønt, mellomgrunnen med blåisen mot det mørke fjellet og bakgrunnen med den lyse himmelen med lette skyer. Blåisen sine linjer og struktur kjem fint fram, og det er fin dybde i bildet og lys-og skuggespelet kjem fint fram. Litt tamt i fargane elles flott bilde.
:) Tone
Kristel S.

Jeg likte så godt himmelen på dette bildet, de sarte slørene som stryker over den like sarte månen. -Og solskinnet som ligger i bakken - skulle ønske det var jeg som var på vei opp dit for å se hva som åpenbarer seg.
Det midterste partiet synes jeg virker litt mørkt, det er vanskelig å se detaljene der med det første.
Den buede linjen som toppen av breen danner, likte jeg kjempe godt, den står så fint til månen. Men når jeg prøver å se bildet i sin helhet, og tenker komposisjon, så plager den meg i stedet. Jeg tror det er steinene nede til høyre som som gjør bildet tungt på den siden, og at buen er med på å framheve den effekten.(?)
Det er så utrolig nydelige farger på fjellet nå, og det synes jeg du har fått fram her. Men kunne som sagt godt tenke meg det litt lysere i forgrunn.
Mvh Kristel.
Espen A. I.

Absolutt pent bilde, men synes du heller hadde kommet bedre ut av det i et sort hvitt format. Kompen synes jeg er veldig bra og diagonalen med lys er fotreffelig.

mvh Espen
Bente K.

Takk for gode tilbakemeldinger.
Jeg skal se hva jeg kan gjøre når jeg får tid, og vil da legge ut en versjon med litt lysere forgrunn og også forsøke meg på en sorthvitt variant.
Bildet er ganske dunkelt på min bærbare PC, men fungerer bedre på min nyinnkjøtpte skjerm.
mvh Bente.
Odd Tore S.

Moder is mer enn moder jord? Jøkulen er ekstra oppsprukket i år, sjelden har vi sett så mye blåis (som heller er grønn). Lite snø, varm og tørr sommer, mye vann i breelver som Leiro, mens andre elver var ganske tørre.
Men dette varierer fra år til år, og nå er det på mote å ta alt som et tegn på global warming. At mange brearmer har minket kraftig i løpet av 50 år er helt klart. I Canada hadde de merket brekanten siden midt på 1800-tallet, og den hadde trukket seg gradvis tilbake hele tiden, med noen små fremstøt innimellom
Ganske typisk trinnvis overgang fra forholdsvis frodig via goldt til is som du viser her. OK dokumentasjon, men lyset var ikke helt på din side.
Odd Tore
Avsluttet .

Hei Bente
Jeg er litt usikker på dette, vet ikke om jeg liker formatet, blir litt amputert.
Men tross det så synes jeg at komposisjonen er bra, flott himmel med månen og lett skydekke.
Kanskje det er fordi jeg aldri har sett en bre i levende live:) som gjør at jeg ikke liker formatet, ville kanskje sett et mer detaljrikt bilde av breen. Lyset er ganske bra, litt mørkt i nedre del kanskje?
Totalt sett ganske bra Bente:)

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var flott, Bente. Jeg liker kontrasten mellom berg og is.
Himmelen er også meget fin med en svak måne som bare skimtes såvidt der oppe.
Nydelig lys og at det er i farger, liker jeg.

vh ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu