Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1476
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_206617} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Avsluttet .
Nydelig motiv flott fanget. Linjeføringen er svært effektiv, fargene sterke og passende, og disen/tåka gir det lille ekstra.

Jeg ville muligens klonet vekk den sorte flekken (refleksjonen?) i nedre høyre del.
Jan Fredrik I.
Lekkert!
Meget bra komp som ved hjelp av bølgenes retning, skyene og speilingene skaper et skikkelig sug innover i bildet. Litt vel høy fargemetning etter min smak.

Jan Fredrik
Morten V.
Jeg synes dette er et spektakulært bilde. Himmel og reflesksjon i sjøen gir et meget dramatisk preg over det hele, det ser ut som du har brukt noenlunde lang lukkertid, jeg synes å spore bevegelse i skyene og i vannet. Jeg savner litt informasjon om hvor det er tatt, men det ser ut som det kunne være tatt på Svalbard. Det er en svart flekk litt under horisonten på høyresiden jeg ville fjernet.
Ivar B.
Herlig landskapsbilde! Som tidligere nevn en særdeles effektiv komposissjon der bølger og skyformasjoner sørger for at man blir sugd inn i bildet med en enorm dybde. Deilige farger og det store åpne havet understreker storheten i landskapet. Likte spesielt godt at skyene med speiling ''ringer'' inn fjellene. Dette er sterkt og herved anbefalt. Mvh Ivar.
Ketil K.
Takker for kommentarene. Det er riktig som det er nevnt, at bildet er tatt på relativt lang lukkertid, for å få opp bevegelse i bølgevirkningen i forgrunnen, samtidig som bakgrunnen på grunn av avstanden forblir skarp. Og det er også riktig at dette er fra Svalbard. Den sorte prikken er skyggen av en havhest, som i originalt bildeformat eller A3 også blir noenlunde tydelig. Det er mulig å se havhesten i flukt et lite stykke over skyggen.
Ketil K.
Glemte å nevne at det blir uskarpt/sløret i forgrunnen fordi dette er tatt fra baugen av en båt i bra fart fremover.
Steinulf L.
Ganske så dramatisk med den lave kameraposisjonen. Ikke helt sikker på om havhesten kommer til sin rett her. Lekkert bilde.
Hans Jacob H.
Fint landskapsbilde dette, med bra sug innover. Skypartiet på midtre og høyre bildedel danner sammen med sitt speilbilde, en oval form, og med fjellpartiet i dens midte blir det sammen med de sugende bølgelinjene i sjøen, en nesten hypnotisk effekt synes jeg. Fargemetningen i øvre del av bildet synes kanskje litt voldsom ut, og skyggen av havhesten ble vel dessverre ikke oppfattet positivt her heller (Det lille web-formatet er ikke gunstig her nei). Litt synd egentlig, for hadde den vært godt synlig lenger fram i bildet, hadde det vært som den berømte prikken over i-en, og gjort dette til et virkelig blinkskudd. :)
Øyvind A.
Vakkert, fin effekt med krusningene på vannet som leder innover. Himmelfargen er i overkant synes jeg. Havhesten? Tja, den blir vel nærmest irrelevant i dette formatet.
Ø.
Stig B.
Nydelige farger med fine linjer som leder inn i et bilde uten kjedelig flekker. Føles som en dras inn i en tunnell på grunn av speilingen av skyene, bildet suger meg inn.

Vakkert landskapsbilde.

Mvh Stig
Carsten S.
Har problemer meg fargene i himmlen men jøss... et stort landskapbilde som fortjener stor utskrift.
Julie E.
Jo fargen i himmelen er kanskje som enkelte påpeker noe for sterk, men for min del blir det litt slik at så lenge helheten er bra nok, noe den absolutt er her, kjøper jeg himmelfargen glatt.....og faktisk liker den også!
Føler meg ganske teit nå egentlig, men jeg blir faktisk rørt av dette bildet. Dette bildet klarer å frembringe noe av det samme i meg som jeg noen ganger kan føle ute i naturen når kreftene blir overveldende. Jeg behøver kanskje ikke legge til at jeg liker dette veldig godt! :)
mvh Julie
Avsluttet .
Delikat, med passende valg av lukker. Havhesten faller nok litt bort ved skjermvisning, med det spiller liten rolle, da bildet er nydelig som et rent landskapsbilde. Så for øvrig ut som en flott tur :)

Ha en fin kveld!

--
Bjørnar Hauge
Stine J.
Hei Ketil,

Utrolig sug innover i bildet. Fargene er helt knall, perspektivet likeså. Veldig bra!

mvh Stine
Odd Tore S.
Meget spektakulært, flott virkning av sjø og landskap med skyer. Velvalgt lukkertid for dette formålet og for den kameravinklen du har valgt.
Bildet er en virkelig blikkfanger, med det svenskene kaller utenomjordisk himmelfarge. Nå liker jeg mettede farger med futt, men her blir himmelen på mine skjermer i kraftigste laget, litt Renault R5 turbo (den med midtmotor) metallisk blå, og den fargen hadde til hensikt å vise at her kommer det noe som går omtrent dobbelt så fort som en vanlig R5! Vidvinkeleffekten er fantastisk, men, som sagt, gjerne litt mindre intens blåfarge.
På det formatet som er tillatt her på dotten blir havhesten et overflødig komma. Sikkert OK i A3 med god skarphet.
-----------------
Når det gjelder kommentaren til min bulb, hadde jeg ikke rare spillerommet for lukkertid med krav til stor dybdeskarphet og ISO 32 film. Raskere lukkertid hadde ikke vært meg imot. Sløring ville krevet gråfilter og stativ som stakk ut over ripa. Kameraet peker omtrent loddrett nedover. Jeg hadde kameraet og deler av meg selv godt utenfor ripa da det bildet ble tatt, med min kollega som motvekt og sikkerhet!
Odd Tore
Ina W.
Helt fantastisk!!!
For en dybde, for noen farger! man blir sugd inn i bildet..fine ''streker'' i vannet. Dette var flott.

Ina
Inger-Lise S.
Mektig og flott med vakre farger. Bølgene i forgrunnen ,sammen med speilingen av himmelen, gjør mye for bildet. Et annerledes naturbilde.

Inger-Lise
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Det ser ut til at det ble litt for mye trøkk i blåfargene, men jeg syntes bildet ble for slapt med mindre, og stemningen ble litt borte. Ellers skulle jeg ønsket havhesten selvfølgelig var mye nærmere og tydeligere i bildet, klart det hadde hjulpet kompen her, ikke så lett å få det til med vidvinkel.
Jan-Eilert P.
Hei Kjetil.

Dramatisk og flott landskap som du har formidlet på en pent måte. Jeg foretrekker bildet i gråtoner da de overmettede blåfargene blir alt for mye av det gode.

Jeg tror nok dette er meget flott i en stor print a2 eller a1.
Kjell Sigurd S.
Dramatisk og flott landskap med et herlig sug i bildet. Jeg lever god med fargemetning i øvre del av skalaen, spesielt når du også bruker andre effekter som her. Heng det på veggen.

Kjell s
Carsten A.
Et fantastisk Svalbardlandskap meget fint presentert.

Har man selv sett dette med det lys etc. som naturen bød på i dette tilfellet kan endel kommentarer her virke litt eiedommelige, virkeligheten var vel omtrent 10 ganger så dramatisk og 5 ganger så mye fargemettet. Ikke fins det noen horisont her heller.

En annen variant til omtrent samme tid her: bilde nr. 254716

MVH CA
Kjell G.
Kom til Svalbard for å se selv!

Selv om det ble tatt et solid tak i spakene mht. ''trøkk i blåfargene'' synes jeg ikke at resultatet avviker så mye fra opplevelsen slik den var.

Komposisjonen med midtstilt landskap omkranset av likevektig himmel og fjord faller meget bra ut. De stråleformede bølgene som drar en innover mot land gjør dette bildet svært vellykket!


Avsluttet .
Hva kan man si av godord som ikke er sagt her. Jeg likte trøkket i blåfargene.

MvhJRH
Atle Q.
Et av dine beste bilder Ketil.
Et bilde jeg vil huske... og vil være inspirasjon for min neste Svalbardtur.... Utrolig sug i bildet. Likte også de freske blåfargene... hvorhvidt de er ekte eller ikke.... er mindre viktig for meg.
Ole E.
Veldig stilig landskapsbilde. Skyene, og speilingen av skyene i vannet er formet som en ring som rammer inn fjellet, og bølgene skaper sug, og linjer som trekker øyet inn i bildet. Litt støy/grums i nederste del av bildet trekker litt ned. Men alt i alt, veldig bra!
Maria P.
Oi, så fint! Bra sug i dette bildet:)
Anne-Lise S.
Dette er rett og slett vakkert! Her synes jeg linjene i vannet er utrolig fine, og de gjør svært mye for bildet. Godt sug og fine farger. Flott speiling. Nydelig slik skylaget ligger foran fjellene der inne. Ser en svart speiling noe til høyre for midten i speilinga. Mulig det er en fugl som flyr oppe på himmelen et sted, men kan ikke se den... Forstyrrer litt.

Anne-Lise
hilde b l.
Det meste er vel allerede sagt, jeg føyer meg bare inn i rekken. Flott og dramatisk bilde. Fine linjer, herlige skyformasjoner med nydelig speiling som ''rammer'' inn fjellene. Nesten litt eventyraktig dette. Flott!
hilde b l.
Det meste er vel allerede sagt, jeg føyer meg bare inn i rekken. Flott og dramatisk bilde. Fine linjer, herlige skyformasjoner med nydelig speiling som ''rammer'' inn fjellene. Nesten litt eventyraktig dette. Flott!
Oda S.
Woow.
Herregud så fint!
Avsluttet .
Wow..
Flott bilde!
Fine farger..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu