Ninebanded Armadillo
Trenger råd og vink på hvordan jeg kan få dette presentert best mulig. Mht farger, kontrast, og utsnitt. På forhånd takk!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-17 18:10:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 300 1:2,8D
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger677
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205628} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kim L.
Hei. Flotte farger på dette, selvom det blir litt blasst (det blir fort det når lyset kommer inn på denne måten). Velvel... her kommer mine tips:
#Komposisjon: Hvis du kropper litt nede og til høyre blir ikke Armadilloen så midtstilt. Samtidig får den litt plass å gå på mot venstre.
#Farger: Jeg lurer på om bildet kunne nyte godt av en sort/hvit konvertering...... Da går vi jo glipp av de fine og litt spesielle fargene, men det kan bli fint lys likevel.

|/ | |\ /|
|\ | | \/ |

Eyvind R.
Et nydelig bilde. Jeg synes du har gjort en svært god jobb både mhp. komposisjon og det tekniske. Dette er etter min mening bortimot så bra man kan presentere et bilde med så vanskelige (og fine!) lysforhold.. Du har både fått frem detaljer i dyret uten å gjøre lyset for ''blasst''.

BRA!

Mvh Eyvind
Kjersti F.
Jeg er enig med Eyvind.
Dette er jo et nydelig lys som gir bildet en helt spesiell stemning. Jeg synes også at komposisjonen er fin som den er, men det kunne vært fint å se den med de forandringene Kim foreslår ift. cropping til høyre.
Hvor er bildet tatt?
Helge L.
Dette er jo et helt fantastisk fint bilde! Synes ikke du trenger å gjøre noe mer her. Veldig spesiell stemning her. Bra!!
Helge
Carsten A.
Veldig mye bra her, plasseringen er fin, ingen beskjæring her takk!

Men du kan gjøre veldig mye mer og bedre med presentasjonen her:

Kontrasten, særlig lokalkonmtrasten, er for tam her. Bildet har dessuten et overgripende rødstikk som dreper andre farger. Det skal være overveiende rødt i øvre venstre del av bildet, men mye mindre i høyre del, særlig nedre del med området rundt armadilloen . Til det bruker jeg helst kurveverktøyet i PS, slik:

Med kurveverktøyet i RGB lag en svak S-kurve (eller så sterk du vil ha den, forsiktig, ikke overdriv).

Deretter, sett kurveverktøyet til R, og trekk kurven ganske mye nedover fra midten. Da forsvinner mye av rødstikket på høyre side, og bildet der viser at vegetasjonen er grønn. Hvor stor kurveendring? Så mye som passer, det er den vurderingen som må oppøves.

Fortsatt er lokalkontrasten for lav. Bruk USM (i PS, Filter->Sharpen->Unsharp mask) med disse parametrene: A:30, R:30 og T:0, evt. A:50, R:50 og T:0, men vær forsiktig, også her er det lett å overdrive.

Sender deg en korrigert bilde for å illustrere hva som kan gjøres.

MVH CA
Steinulf L.
Fint bilde, gode forslag til justering over.
Kristoffer L.
Det er et virkelig blinkskudd du har gjort her.

Jeg synes ikke du skal endre på utsnittet.

Komposisjon og belysning er utrolig bra - bildet oser av stemning.

Når det gjelder bildebehandling, ville jeg personlig bare gjort et par svært enkle grep her.

Alt 1 - Øke kontrasten litt, og skarpe:
Levels: Skyggetoner: 10 - 13; mellomtoner: 1; høylys: 250
USM: Amount: 100; Radius: 1; Threshold: 5

Alt. 2 - Løfte mellomtonene (og ivareta kontrast) - og skarpe:
Bildet er veldig robust eksponert, og tåler tildels store utslag på spakene. Spørsmålet er hvor mye detaljer du ønsker å se i ''rustningen''. Løfter du mellomtonene, ser du mer detaljer. Samtidig blir omgivelsene også noe lysere - etter min mening uten at det går ut over stemningen i bildet.

Spillerommet er stort, så følgende er bare et eksempel; prøv deg frem med Levels-spakene selv, på et eget justeringslag:

Levels: Skyggetoner: 10-20; mellomtoner: 1,4; høylys: 245-255
USM: Amount: 100; Radius: 1; Threshold: 5

Alt. 3 - Bare skarpe:
USM: Amount: 100; Radius: 1; Threshold: 5

Dette er som sagt bare eksempler; her er det ingen fasit. ;-)

Jeg mailer over utkast på alt. 1 og 2...

- Kristoffer
Alexander L.
Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Dette var veldig lærerikt, og med beskrivelse og bilder får jeg begrep om hvordan jeg kan gjøre endringer. Takk til alle sammen, det var nyttig med så detaljerte og konkrete tilbakemeldinger!

Alex
Peter M.
Falt også for dette bildet og lyset som er her. Så må jeg si at du har fått noen herlige forslag til forbedringer. Jeg fulgte Carsten sin oppskrift og må si at det hevet bildet til en innertier i mine øyne. Samtidig, det er noe med orginalen slik den er også...
Så min konklusjon er, la utsnittet være slik det er, men at bildet hever seg litt med phoyoshop oppskriftene du har fått her. Kan sende min versjon på mail hvis du er interessert :-)

Et foto til inspirasjon og engasjement, slikt liker jeg :-)

mvh Peter M.
Alexander L.
Forresten, bildet er tatt på Harmony Golf Resort i Florida.

Alex
Amund Blix A.
I mangelen av en elg..... så er et beltedyr en fin erstatning :-)

Du har fått bra behandligstips fra CA og KL, og jeg er veldig enig om at her trenger du ingen beskjæring. Veldig bra.

Mvh

Amund
Torgeir Pande B.
Sinnsykt kult! Det at det var et belte dyr i solnedgangen gjorde nesten hele bildet vil jeg si:) Istede for en elg som amund nevnte eller en katt eller hund ellr noe sånnt vanlig noe.

MVH:
Torgeir:)
John Andre A.
carsten og kristoffer:
imponert over deres kommentarprestasjoner! flott at dere tar dere tiden. har sett dere i ''aksjon'' på flere bilder, og det er bra!
bildet forøvrig: jeg har en viss anelse om at disse tassene neppe er enkle å fange.
bra saker
John
Helge L.
Hei,
veldig interessante kommentarer her ja, veldig bra! Hadde jo vært veldig artig å se noen andre versjoner av bildet da, utfra de kommentarene som har kommet... fikser du det eller? Håper det!
Hilsen Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu