Nordfjorden på Helgeland
Innerst i denne fjorden skimes svartis-breen på toppen av fjellet
Utstyr
  • Canon 1D MKII
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger541
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205051} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kristian Eugen B.
Ah! Mektig bilde! Herlige fargetoner!

vh. Kristian
Odd E. k.
Hei John-Tore!

Et mektigt flott bilde du har fanget her. Frodige fjell med snø/breer oppe på skaret og med grønne fjellsider som strekker seg ned til fjorden. Fin speiling i vannet med flotte farger. Mektige skylag som skaper tyngde. Vakkert!

Mvh.

Odd E.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var utolig flott! Kjempefint at fargene ikke er så sterke også. Litt lys snø, men det gjør ikke så mye. Men bildet heller litt til venstre og det gjør litt mer..Men ordnes fort:)

hilsen ingebjørg
Kurt S.
Imponerende skarphet/brillians i havet og flott sug/dybde.
Som nevnt: Flott fargetone.
Tror ikke bildet heller noen vei. P.g.a. linjene i berget langs fjorden kan det muligens se slik ut. Da ville jeg kanskje si det virker som om det bikker litt til høyre. Nei, det derre blei jeg så usikker på at jeg burde ikke skrevet det -:)
Veldig malerisk og flott.
Mvh Kurt

Eirik H.
Veldig flott motiv. Bra fargedjubde og toneomfang, men himmelen er for mørk, iallfall skyene, dei har eit stikk av magenta som ikkje er pent. Overgangane mellom himmel og fjell er veldig tydlege og dette ser kunstig ut. Breen er dessutan nesten utbrent, medan ein ser korleis den burde være i refleksjonen i vatnet. Etter mitt skjønn har biletet eit potensiale, men det krev meir jobbing med øvre halvdel.
Nina E.
Flotte farger på både vann, fjell og himmel. Gode kontraster. Bra skarphet.
Mulig jeg ville kuttet et snev av himmelen. Ellers heller horisonten et lite snev til høyre, men det er minimalt. Et godt bilde som skiller seg litt ut fra mengden. Mvh ne
John S.
Flott bilde. Perfekt farvestyring. Godt motiv. Litt synd at bildet ikke er helt rett, det ser man best ved å forkyve bildet slik at vannlinjen kommer mot toppen av skjermen. Bildet får desverre en illusjon om å helle til høyre. Illusjon fordi fjellet til høyre kommer mot oss. Hvis du gidder så kan du prøve en liten opprretting og de hvordan det blir.

Ellers så ble Nordfjordbotten (helt innerst i fjorden) brukt til beite for kyrne i tidligere tider, da det var så bratt at Bjørnen ikke kom seg ned der. Et annet forhold var at i tidligere tider så var det ikke mulig å høre radio inne på Nordfjorden. Når båtene fanget Sild her inne så måtte de vente med å melde inn fangsten til de kom ut av fjorden. Men derimot så kunne de snakke med båter som var ved Island.

John
Fred S.
Ser ut som Bildekritikken er i ferd med å utkonkurrere galleriet som ''postkort''-forum; mange i den kategorien ( mer eller mindre) for øyeblikket. Vel, det er kanskje ikke helt rettferdig å kalle dine bilder for postkort, John-Tore; du har funnet din egen stil, mørk og litt metallisk, og du finpusser den hele tiden. Ser du har fått tips her om ting som ikke er helt bra, og regner med at du følger opp slikt i videre utvikling. Eneste jeg kan være enig i er at Svartisen er rimelig utbrent, himmelen, derimot, er flott i mine øyne/på min skjerm.
Alt i alt et nydelig bilde av en utilgjengelig fjordarm, vil nok tro at kyrne var trygge for bjørn her, ja.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu