Kongen
Store Skagastølstind/2405 - ''Storen'', selve kongen av Vest-Jotunheimen, skuer ut over sine undersåtter i blåtimen,
en augustkveld 2006. Her sett fra Vesle Skagastølstind/2340.
Så fritt, så vakkert, så godt.
Bra dybde.
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus Zuiko Digital 7-14/4.0
  • Brennvidde8 (16)mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 100 -0.7 EV
  • Nei
  • AnnetFrihånd. En del vind, måtte prøve å plotte av mellom vindkulene for å holde kameraet rolig.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger631
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204426} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Odd E. k.

Hei Erik!

Et meget flott bilde. Den store fjellnuten i forgrunnen setter dimmensjon på landskapet der den står fint oppstilt i venstre bildehalvde og bestemmer liksom over de andre fjellene under og i bakgrunnen. Kontrastene mellom mørk fjellgrunn og breene med sine formasjoner og sprekker sier egentlig hvor langt sommeren har kommet, men også om det klimaet vi er inne i. Bildet har en fin dybde der himmelen er skiftet ut med dis og lave tåkeskyer i det lavere skikt og et lettere skylag høyere oppe på himmelen, noe som gir et fint lys til fjellene og landskapet omkring. Et flott komponert bilde og utsnitt:

Mvh.

Odd E.
Johannes V.

Hei Erik!
Flott bilde av et majestetisk fjell. Fine farger både på himmel, stein og snø. Jeg får virkelig følelsen av å være høyt oppe når jeg ser på bildet ditt. God komposisjon og bra dybde.
Skulle jeg kikke på noe så må det være ''glorien'' som er rundt toppen av store skagastølstind. Det er mulig det bare er meg, men syns denne ble litt forstyrrende når jeg først la merke til den.

Mvh
Johannes
Terje K.

Fint komponert, flotte farger og et fryktelig sug. SKulle gjerne opplevd det selv, men jeg tror ikke jeg har''nerver'' til å komme meg opp i dette terrenget. Derfor er det så fint å se slik storslått natur :-)

Terje
Ole E.

Flott og mektig. Godt komponert og god dybde i bildet.
Erik A.

Takker så mye for tilbakemeldinger! :-)

JV: Hvilken ''glorie''? Jeg er bare ikke i stand til å se noen slik...
Fred S.

Mektig skue, men samtidig ser ''Storen'' forunderlig liten ut der han står, uten at jeg kan forklare hvorfor toppen virker slik.
Ver det ikke i skaret der nede at Emanuel Mohn satt og mumlet noe om at ''han dræp seg, engelskmannen'', mens Slingsby dro alene opp den ryggen vi ser rett i mot...?

vh fred
Erik A.

FS: Bildet er som nevnt tatt fra Vesle/2348, så vi er kun 57m lavere enn Storen, slik at den tårner seg ikke så mye opp over én som den ellers gjør. Vi ser av samme grunn ned i Mohns skar, og høgden oppatt derfra til topps på Storen er jo heller ikke overveldende stor i forhold til høyden fra dalene rundt, så det vi ser her er bare den aller øverste lille biten av fjellet. Derfor virker den ikke så tårnhøg som den egentlig er sett fra fjellfoten.

Det var vel noe alá sitatet ditt han ytret, salige hr. Mohn ja.
Men enda så rå ruta ser ut når man står foran den, så er det faktisk ikke så gæli å gå opp der, kun klatring grad 2, noe man normalt går uten hverken tau eller sikring på tørt føre. Faktisk er dette den letteste ruta av alle opp på Storen. Men det er svært utsatt og eksponert, så rom for noen glipp er det likevel ikke...
Terje V.

Dette var et mektig bilde sett fra ''kongens'' synsvinkel. Veldig fin skarphet og fin dybde.

Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu