Himmelspeilet
En soldag i Torfinnstindene, himmelhøgt over et stille Bygdin.
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus Zuiko Digital 14-54/2.8-3.5
  • Brennvidde54 (108)mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 100 EV +0,3
  • Nei
  • AnnetFrihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger689
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_202865} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ina W.

Oi! Dette var jo fantastisk, får en bra høydefølelse!
Skarpthet, farger og komposisjon: alt stemmer.
Vakkert!

Ina
Magnus W.

Aaah...herlig blåfarge! Har ikke så mye å utsette på dette. Litt unaturlig positur kanskje og bildet bærer litt preg av høy komprimering(spesielt rundt skyene). Ellers..bra :)
Bjorn F.

Hei. Storslagent og mektig,likte dette svært godt.
Bjørn
Anne-Cathrine B.

Flott bilde! Sterke, fine farger og bra komposisjon. Er ikke helt enig med MW mht posituren - jeg synes det ser helt greit ut, så avslappet som man kan forvente i en bratt skråning (på kanten av et stup? .. eller er det bare synsbedrag?)

AC
Tom A. T.

Herlig bilde fra Jotunheimen. Friskt hvordan man føler høyden her. Nesten så jeg må sette meg litt lengre inn på stolen ;o)..
Meget severdig.
mvh Tom T
Lars Morten B.

Vakkert! Behagelige, flotte farger og en fin komposisjon. En underbar frihetsfølelse!
Rune L.

mulig vanndamp i lufta gjorde bakgrunne vel disig, men det kunne du med fordel kompensert ved å gjøre det grønne mer fremtrendende når du allikvel har såppass detaljer og dybdeskarphet.. mer belysning på personen hadde også vært ønskelig og den kan jo også justeres i ps, hel forgrurnnen ser noe undereksponert og ettermotert ut forsåvidt.
Andreas S.

Heisann.

Dette er jo en kjempekomposisjon som får frem en massiv høydefølelse. Flotte farger, spesielt på stranda nede på innsjøen. Blendervalget må være bortimot perfekt her. Fint med avspeilingen av skyene i innsjøen også.

Mvh. Andreas D.
Erik A.

Oi, det var svært så god respons da. Takk og takk! :-)

MW: Posituren er nok så naturlig som den kan bli. Personen står som ACB antyder på et bratt og glatt sva, 30 cm fra et 200m stup, og måtte nok bare stemme imot med ene foten som her. Jpg-komprimeringen er heller ikke så høg (9), så de små nyanser og meléringer som anes i vannflata er et resultat av et ørlite krus og noen mindre bølgemønstre, samt noen svake skyggemønstre av overdrivende småskyer.

RL: Du har rett i at det var noe disig, noe som gjør bakgrunnen fjernblå. Men blåstikket er allerede redusert ved å øke grønt, med en dose som gjør lia bak sjøen naturlig grønn igjen. En videre økning vil gjøre fargene unaturlige. Lavlysene er løftet noe opp, siden solskinn i høgfjell gir knallharde kontraster, der mørk lavbevokst sten med bunnsvarte slagskygger nedi ura, sloss imot solbelyst kartlav og hvitere sten- og bergarter. Løftes lavlysene enda mer, blir det hele grått og kontrastløst, noe som også blir unaturlig, siden stenene er nær svarte i virkeligheten. Videre er personens ansikt selektivt lysnet ytterligere. Og her er nok ingen forgrunn ettermontert, for den har såmen ligget der lenge! Men den stiles sterkt fram av skyrefleksene på vannflata, så jeg kan se hva du mener...
Kurt S.

Flott komposisjon med veldig bra linjeføring.
Fine farger og veldig bra skarphet.
Speilingen av skyene i det stille vannet pyntet flott opp.
På min skjerm ser eksponeringen veldig fin ut.
Hvis man finstuderer bildet kan man kanskje ane spor etter komprimering/oppskarping. Det blir igrunnen pirk.
Det naturlige interessepunktet blir selvfølgelig personen på kanten av stupet.
Ser veldig avslappet ut. Ofte er det ikke så bratt nedenfor som det kan se ut til. Dersom det går loddrett ned fremfor ham tror jeg ikke han kunne stått så avslappet. Eller? -:)
Vel, det er akkurat dette som er med på å gjøre bildet så bra.
Du beskriver/viser ikke alt og setter betrakternes fantasi i sving.
Et supert bilde.
Mvh Kurt
Henri d.

Wow, den var fint. Kompo og lys er herlige, synes det er bare litt for mye saturated farger. Ellers kjempe flott!!
Hans Henrik F.

Fullt fortjent ros du har fått her. Virkelig et storslagent og flott bilde !
Odd Tore S.

Ser både fristende og kjent ut, storslagent, fjellblått/grønt og fint. Mulig at fargene trekker i retning Kodachrome, men det er jeg vant til og jeg liker det også.
Skulle ikke hat noe imot et litt mer generøst utsnitt.
I forhold til beskrivelsen av avgrunnen ser personen meget avslappet og opptatt av fotografen ut. Kanskje har han flueføtter? Men det er jo også ekstra tørt i fjellet i år, så festet er bra.
Det er vel gjerne også derfor at strendene er så markerte.
Odd Tore
Erik A.

Takk igjen!

Torgeir som står der nede er et råskinn i fjellet, og jeg kan garantere deg at han ikke er høgderedd! Vi klatret på denne turen traversen over alle de tre Torfinnstindene - Austre/2119, Midtre/2110 og Vestre/2085. Og været var knall og varmt, så sålene mjukner og gir godt grep på fjellet, selv uten svasko.

Utsnittet er bevisst gjort som det er, for å fremavle den blågrønne vakre vannflata, og liksom bruke den som ''himmel'' i bildet. Og som du nevner er også Bygdin sjø nedtappet i øyeblikket, men akkurat her gir det ellers stygge ''flomålet'' faktisk en fin omramming av vannet, og skiller land og vann på en god måte, synes jeg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu