Januarnatt
Utstyr
  • Hasselblad Xpan
  • 45 mm f/4
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20138} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Marius J.
Dette var bare kjempebra ! Eneste jeg har å utsette på det er lysene bak skogen, syne ikke d passer inn (en by?)
Hege Helen R.
Nydelig Bjørn, rett og slett nydelig...
Hilsen Hege
Birna R.
Vel, kontrasten mellom lysene (ikke en by, finnes ikke slikt på Hadeland) og den snøtunge, nattstille skogen var jo liksom hele bildet, da. Slik jeg ser det.
Eskil O.
Enig med deg Bjørn. Lysene fra husene fremhever faktisk bildet. Veldig bra.

Eskil.
Bjørn H.
Enig med de fleste,meget bra Bjørn

Bjørn
Frank W. G.
Enig i at dette er vakkert.

Mvh. Frank
Arild K.
Flott vinter stemning !!!

Mvh AK
Birna R.
Jeg kan jo legge til at dette viser hva som er mulig å få ut av et dias som er feileksponert ikke mindre enn - fem -(5) blendertrinn! Mitt XPan kamera, det første av sitt slag i Norge, hadde nemlig en høyst spesiell oppfatning av hva ''B'' innstillingen innebar. Selv om jeg hadde låst snorutløseren forskriftsmessig så stengte lukkeren etter 32 sek. uansett hva jeg foretok meg. Korrekt eksponering skulle ifølge min måling med håndholdt lysmåler og tillegg for resiprositetsfeil være 15-25 minutter. Det planlagte prosjektet med å spise vafler på fjellstua på Bislingen under eksponeringen falt derfor bort av naturlige årsaker. Æsj.

Diaset kom - ikke uventet - tilbake kullsvart, med en bare viss antydning til tegning hvor lyspunktene fra bebyggelsen på Hadeland skimtes i bakgrunnen.

En LS-8000 skanner kjørt på maksimalt oversampling, 42 bits fargedybde og ''analog gain'' skrudd på topp fikset resten. Hasselblad tok forøvrig såpass hensyn til mine høylytte og iltre klager på lure-''B'' av nyere XPan har fått sin ''B'' forlenget fra maks. 32 til 270 sek. Nok til å redde endel opptak iallefall.
stian w.
fint det her, men jeg er mer imponert over alt utsyret ditt enn dette bildet her..
Si ifra hvis du har noe fra overskuddslageret til salgs`a :))
Thorfinn B.
faller heller ikke for bildet som jeg synes jeg har sett noen ganger før og i mer stilrene oppbygninger, men utrolig imponerende hva du har fått ut av et 5 trinns undereksponert dias....!
Avsluttet .
Fint postkort, deilige toner. Om det ikke er veldig originalt, gir det likevel meg som betrakter en viss følelse av å være der ute i skogen; det er jo mer enn jeg kan si om de fleste bilder i sjangeren.
Torunn B.
Nydelig og stemningsfullt. Og aldeles utrolig hvordan du klarte å redde det. Synd med vaflene :)

Torunn :-)
Birna R.
Helt korrekt et ''postkort''-type bilde som jeg knapt vil vedkjenne meg.... Jeg gjør jo vanligvis ikke slikt. Eneste unnskyldning måtte være at jeg har ''dratt'' inn et tilleggsaspekt som er uvanlig, men det er jo bare en tam unnskyldning egentlig. Skal ikke gjenta seg.

På den annen side, og med en mer praktisk vinkling: det var en utfordring å finne et skikkelig vintermotiv til et bilde som skal i trykk 3.1.2002, og samtidig slippe å fryse for å få tak i bildet (tåler ikke kulde lenger). Løsningen ble å gi skanneren en real utfordring, noe den tok på strak arm. Bildet skal trykkes i A3 og jeg har laget en utmerket 70 MB fil fra dette håpløse utgangspunktet.
Rolf S.
Synes vel du bør vedkjenne deg dette bildet, Bjørn. Det eneste som jeg umiddelbart vil sette fingeren på, er sporene (dine?) i mellomgrunnen. Likevel; det duger.

Det som forbauser noe, er at du har samlet på en så til de grader feileksponert filmrute. Hos meg og mange andre blir slike kastet.

Birna R.
Enkel forklaring Rolf: ''bevismateriale'' til bruk mot Hasselblad.
Tor H.
Det er et pent bilde.Kanskje ikke topp spennende, men det var flott.Synes at lysene i bakgrunnen gir mer liv i bildet enn uten. I hvilken sammenheng skal bildet brukes? Fin stemning og trolsk.
Birna R.
Bildet er nå under trykking som et omslagsbilde i A3 format.
Kim W.
mysig vinterbild..med fina färger och fint ljus.
mvh
/Kim
Per Harald O.
Et nydelig bilde!
Håper du penser innom slike ting av og til!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu