Vanlig øyenstikker i flukt
Bildet inngår i albumet Insekter og annet småkryp -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger909
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201167} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Amalie M.
Hei!
Dette var et utrolig, fint, tydelig og flott bilde. Du har virkelig klart å få øyenstikkeren i fokus! Kjempeflott! Imponert.
Amalie
Amalie M.
Hei!
Dette var et utrolig, fint, tydelig og flott bilde. Du har virkelig klart å få øyenstikkeren i fokus! Kjempeflott! Imponert.
Amalie
Vidar V.
Der har du vært heldig :)
ingebjørg fyrileiv g.
Blinkskudd!? Alt sitter som det skal.
Flotte vinger i fin bevegelse.
Og fargene kan men heller ikke overse..

~ingebjørg
Knut S.

Øvelse gjør mester. Du har ikke bare vært 'heldig'.
Kanskje ville jeg beskjært det noe?



Inge S.
Heisan.
Dette må være noe bortimot en innertier :-)
Meget bra.

Mvh Inge
Stine J.
Virkelig bra! God skarphet og bra med bevegelse i vingene. Det mørke feltet øverst til høyre ble kanskje litt vel dominerende, men det er pirk. :)

mvh Stine
Tom A. T.
Imponerende treff det her, men bakgrunnen blir litt tung og mørk. Og så har jeg en følelse av at det kunne vært en anelse skarpere. Særlig hodet på stikkeren virker litt ''uskarp''. Nesten fælt å pirke med små bagateller på et slikt bilde. Jeg vet at det er utrolig vanskelig å få til. Sjøl har jeg ikke noe tilsvarende.
mvh Tom T
Finn M.
Takk for kommentarer.

Ja, bakgrunnen er nok litt i mørkeste laget, men det jeg selv liker med bakgrunnen, er de vekslene lyse og mørke partiene, som gir et visst inntrykk av miljø.

Skarpheten er nok ikke optimal. Manuell fokus er benyttet (og manuell forhåndsinnstilling av blender og lukker).

mvh Finn
Avsluttet .
Hei.

Tålmodighetsarbeid som du har lykkes god med, god skarphet og utsnitt, fin bevegelse på vingene. Flott!

TaS
Chr. G.
Flott vesen, der den henger. Som et utgangspunkt for beundring av disse dyrene i deres rette element synes jeg gjengivelsen er svært bra. Får også inntrykk av at du har kommet temmelig nær, med velvalgt blender.

Bakgrunnen er hverken forstyrrende eller for enkel. Kanskje kunne du forsøkt å lysne de mørke områdene noe, men det er definitivt ikke avgjørende for helhetsinntrykket, egentlig helt uvesentlig.
Carsten A.
Skikkelig bra dette, selv om jeg også en enig i innvendingene fra Tom A. Trogstad. Særlig syns jeg bildet vinner på at mellomtonene løftes noe. God og troverdig fargegjengivelse.

Dette er resultatet av god planlegging, god teknikk (manuell fokus er nok ofte det som egner seg best til slikt som dette) og noe erfaring mht. hvordan arten beveger seg i lokalmiljøet. Den som tror at slikt er basert på hell har ikke fått med seg hva det dreier seg om.

Kan forresten se ut som en Aeschna cyanea.

MVH CA
Finn M.
Takk for siste kommentarer.

Dette er nok en Aeshna juncea, ikke cyanea. Kjennetegnet med de to tverrbåndene med en liten gul flekk mellom disse på forkroppen. Hos A.cyanea er de lyse båndene bredere, som hos disse krabatene bilde nr. 210252.

mvh Finn
Johan K.
Der satt den :) Regner meg det kan gå en del eksponeringer på forsøk med å fange disse i flukt, som for meg høres ganske vrient ut, og tolmodighetskrevende.
Skarpheten er ikke optimal, men absolutt akseptabel.

Veldig bra

Johan
Avsluttet .
Blir alltid imponert når noen klarer dette. Hvor mye bevegelse man ønsker i vingene, evt. bruk av blits, er vel en smakssak. Her syns jeg bevegelsen fungerer bra.

Inge
Terje K.
Det meste er vel sagt, aldeles flott skudd, og jeg bare må si meg enig i CA merknad ang flaks/hell. Klart en også skal ha det, men dersom ikke kunnskapen til dyret som skal ''fanges'' ligger i bunn, hjelper selv ikke all verdens flaks ;-)

Terje
Carsten A.
FM: OK, bommer visst konsekvent på de to artene.

MVH CA
Finn M.
CA: Det er du ikke alene om. I flukten ser de ganske like ut.

Ellers takk til Johan, Inge og Terje.

mvh Finn
Tone A.
Skarpe detaljar på insektet, flotte fargar og vingene gjer eit flott inntrykk av at øyenstikkeren er i farten. Samtidig ser ein litt av strukturen i den nærmaste vinga. Insektet har flott lys på seg og er ein fin kontrast til den duse bakgrunnen. Eg er imponert over at du har klart fanga motivet skarpt slik. Kommentarane har eg lese pga liten kunnskap om insekt. Er dette den vanlege øyenstikkaren som kjem inn om kvelden når ein luftar?
:) Tone
Finn M.
Takk for kommentar, Tone.

Jeg tviler vel på om disse øyenstikkerne pleier å komme innomhus når man lufter. Dette er store insekt, kroppslengde opptil 8-9 cm og vingespenn opptil 10 cm. Holder til ved myrtjern og vann. Du ser dem når de patruljerer frem og tilbake langs vannkanten på jakt etter mat eller partnere.

mvh Finn
Carsten A.
Litt overraskende spm. det der, mon tro om det kan dreie seg om forveksling med en helt annen art, som f.eks. gulløye?

MVH CA
ingeborg w.
Bra fanget. Jeg har stått og veivet etter noen sånne selv, men ikke klart å få tatt bilde av dem, så jeg er imponert. Bra med litt uskarphet i vingene også. Det får fram farta.
Anne-Lise S.
Når jeg ser hvordan enkelte klarer å fange flyvende insekter, fugler o.l., og at de er helt i fokus, blir jeg klar over begrensningene ved mitt eget kamera. Men jeg tror likevel at jeg en dag skal klare det... ;-) Må vel over på noe annet utstyr for å få oppfylt det, tenker jeg! :-)

Flott fanget!

Anne-Lise
Finn M.
Takk for kommentarer.

Anne-Lise: Det å få flyvende insekter i fokus tror jeg ikke har så mye med hvilket fotoutstyr en disponerer. Det har heller med tålmodighet, planlegging, kunnskap og flaks å gjøre. Fordelen med det utstyret jeg har brukt, er at jeg med såpass lang brennvidde kan få bakgrunnen ut av fokus. Med et kompaktkamera vil det være vanskelig.

mvh Finn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu