Morgenstund II
Myrkdalsvatnet, Voss.

Samme tid og sted som bilde nr. 242982. Ingen trær i forgrunnen denne gangen, men er litt usikker hvordan dette bildet fungerer pga formatet, det lyse himmelpartiet og så synes jeg stemningen var bedre i forrige bilde.
Bildet inngår i albumet Et lite stykke Norge -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger691
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197420} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Tom J.
Veldig stemningsfullt bilde. Føler jeg mangler noe som er litt nærmere, som kan lede blikket innover i bildet.

Du hadde sikkert en fin stund under bildetakningen.

mvh
TJ
Odd Tore S.
Hadde du lagt ut dette først, ville jeg vel spurt om hvorfor du ikke hadde byttet ut litt skyer med forgrunn, fordi der ville det vært mer potensiale enn i truende skyer.
Siden du la ut det andre først, er det ingen tvil om hvilket jeg foretrekker, nemlig det du la ut først. Mye mer stemning i det, og, som sagt, trærne plaget meg ikke særlig.
Gratulerer med seieren i ordtakskonkurransen! Det fikk mange godord av meg da du la det inn, og det fortjener en topplassering. Men strengt tatt er det jo perler på snorer!!! Bra at juryen har storsinn nok til å ikke hekte seg opp i slike uvesentligheter.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone.

Det er utvilsomt en fin morgenstemning med mørkrosa tåkeskyer over vatnet,
ellers syns eg bildet blir litt tomt og kjedelig, dessverre.

Denne skjermen eg sitter ved yter nok ikke bildet stor rettferdighet heller. (antikk skjerm på jobb).
Tror nok eg foretrekker det forrige bildet, hvis eg skal velge.

Mvh Inger Anne
Tone B.
Takk for tilbakemeldinger!

Tom; enig med deg. Et nærmere interessepunkt ville vært med på å gi en bedre dybde.

Odd Tore; takker for gratulasjon! Det var jo hyggelig da :-) En lavere plassering i terrenget hvor jeg kunne fått med de grønne slettene i forgrunnen hadde absolutt vært å foretrekke her, men slik var det ikke. Her har jeg holdt kamera med en hånd litt opp for å unngå alle trærene i forgrunnen, og jeg er enig med deg at det andre var bedre.

Inger Anne; som sagt var jeg ganske usikker på dette bildet selv og da er det spesiellt kjekt å kunne få tilbakemeldinger fra andre. Er ikke sikker på om en bedre skjerm ville gjort det store utslaget ;-)

mvh Tone
Jan Frode A.
Først og fremst: Gratulerer med 1. plassen i mnds. bilde.
Så over til dette bildet. Som kommentarene over, føler jeg nok at jeg foretrekker det forrige bildet ditt ifra dette stedet. Syntes dette blir litt for trangt i forhold; liker nok breddeformatet som får fram landskapet på en bedre måte. Litt mye kratt kanskje i det bildet, men allikevel ikke så sjenerende for helhetsinntrykket. Som sagt; breddeformatet framfor høydeformatet siden jeg føler at landskapet blir litt for tilfeldig kuttet på begge sidene i dette bildet.

mvh Jan Frode
Tone B.
Takk Jan Frode! :-)
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone, sitter nå ved laptop-skjermen(lcd) nedre del av bildet er den mest interessante og stemningsfulle delen av bildeflaten, syns eg.

Gratulere forøvrig med velfortjent månedens bilde!

Ha en fortsatt fin sommer.

Mvh Inger Anne
Torbjørn K.
Hei, og gratulerer med 1.plassen!

Her synes jeg dog ikke du lykkes helt. Stemningsfullt motiv, ja, men bildet blir for tamt og grått. Jeg tror himmelen har mye av skylden for det, det blir for dominerende og innholdsløst. Har lest et sted at generelt sett bør man unngå å ha med mye himmel i landkapsbilder dersom den ikke tilfører bildet noe positivt. Her synes jeg hovedmotivet er linjene i landskapet, stemningen med vannet og tåka. Himmelen blir da med bare fordi at du har tatt bildet i høydeformat, og ikke fordi at den forsterker resten av motivet.

Torbjørn
Tone B.
Takk til dere to siste gratulasjoner. Veldig hyggelig :-)

Torbjørn; takk for din utfyllende kommentar! Jeg er faktisk veldig enig i din oppsummering. Jeg var usikker på dette bildet, og da er dette faktisk en fin måte å få tilbakemeldinger på! Nå er jeg ikke usikker lenger :-)

mvh Tone
Roger K.
Hei hei, Tone!
Først må jeg få gratulere deg med seieren i ordtakskonkuransen.
Stemningfullt så det holder de to siste bildene dine. Høydeformatet som du har brukt her var vel en liten nedtur som betrakter når en har sett ditt forrige bilde. Som nevnt ovenfor mener også jeg at mengden av himmel og dens innhold får ta del i det. At skogen var borte synes jeg ikke ble et pluss da den ikke plaget meg. Foretrekker det valget. Må få avslutte at det handler mye om hvilket øye som ser og synes bilde er flott, men små synspunkter sammenlignet med det andre av samme slag.

mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu