Intense
Skyggen fra ansiktet....vanskelig å få bort. Tips?
Bildet inngår i albumet Portraits - Mennesker i ulike situasjoner
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Sigma 10-20 mm f4-5.6 DC HSM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/60s
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger456
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197090} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Trond H.

Jeg synes det var et spennende blikk og en bra komposisjon.
Skjønner hva du mener med skyggen. Kunne kanskje vært avhjulpet noe med Magnetic lasso, feater og levels, men min erfaring er at det gjerne blir et problem i de myke overgangene. Mulig flatening og cloning kunne fungert.
Legg gjerne ut en ny versjon hvis du forsøker.
Christian Erik B.

Personlig plager ikke skyggen meg noe særlig - den er relativt myk i kantene (softbox?) og øker kontrasten mellom ansikt og kropp. Jeg har nå prøvd å redusere effekten noe i photoshop ved hjelp av lysneverktøy. Skyggen blir selvsagt mindre fremtredende, men jeg syns ikke bildet nødvendigvis blir bedre av den grunn. Pent uttrykk, fascinerende øyne. Jeg ville aldri gjetta 10mm brennvidde, men det er nå så .-)

Mvh CEB
John Andre A.

Takker for gode ord og tips, men ser ikke ut til å få den vekk ved kjappe grep...får i så fall jobbe mer en annen gang:-)
John
Stine J.

Jeg liker utsnittet og det direkte blikket til modellen. Slagskyggen forstyrrer endel, som du selv er inne på. Jeg ser du har brukt blitz og hvis den var på kamera, er slike skygger ikke til å unngå fra den vinkelen. Det beste er å tenke lyssetting under opptaket, bruk gjerne lys fra siden fra et vindu. Det er det enkleste og gir ofte svært bra resultater. Blitz krever annet fyllys for å forhindre slagskygger og blir dermed mye vanskeligere.

mvh Stine
John Andre A.

Ja det er et godt tips:-)
Lyssettinga var horribel på dette tidspunktet med skyer som plutselig slo innover en ellers skyfri himmel, så planleggingen var utfra en klar lyssettingen i den gyldne time...
Men takk:-)
John
Helge R.

Hei John!!
De jævela diamantene forstyrrer måltidet!! Slike bilder gjør meg som regel sulten, her overgår glitteret fra steinene selve hovedretten.
Når jeg betrakter bildet virker det en liten mm for trangt??
Har prøvd å forstå hvorfor flotte jenter som dette ikke tenner meg, jeg tror det er fore jeg oppfatter modellene som lite med, på de fleste bildene mangler de det lille ekstra som løfter det hele opp fra et trivielt plan.
Tja, en liten refleksjon over en spansk skjønnhet som ikke får det til.
Det må ha vært utolig gøy og ta disse bildene, hvordan havnet du opp i det?
Ha en god kveld, hilsen
:)Helge
John Andre A.

takk helge
setter alltid pris på dine kommentarer, enten du liker bildene eller ikke:-).
ang for trangt: det er trangt fordi resten (eller kanskje hele) av bildet er ubrukelig. den andre du vet, passet ikke inn, men samtidig ville jeg se hva jeg kunne få ut av blikket til den som ble igjen. dette er ca 1/9 av originalbildet.
og ikke noe blinkskudd, den er jeg med på!

hvordan?: jeg har en god venn som bor i barca og har en lang fortid innen hår og diverse styling. jeg har pratet med han og vi er begge enige om at den grønne sminken som tidligere er nevnt er overthetop, og en del av bildene skal han bruke videre...men DA med retouchert sminke. jeg har hauger mer av disse, ca 350, men mange detaljerte og spisset til formålet.
han ergrer seg gremt over at han ikke fulgte med sminken underveis:-).
dette her er to av hans venninnner, og jeg stilte gledelig opp på forespørsel om å trene kameraøyet. men det svært skiftende været ødela masse egentlig. MEN sånn er det:-)

takker, nå må jeg skru av pc snart...firkantede øyne sover dårlig
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu