Norges stolthet
En overdrevent patriotisk fremstilling av de nye NH-90 helikopterene Forsvaret har bestilt. Tatt under en demonstrasjon i Oslo.
Utstyr
  • Canon 10D
  • -
  • Blenderf/20
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger412
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196102} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Frank K.

Hvis det er fritidsbåt-eierne i indre Oslofjord som definerer hva som er stolthet og ikke, så passer vel tittelen bra, men jeg har hørt at rekkevidden på denne er under halvparten av SeaKings og løftekraften vesentlig mindre (om jeg har blitt feilinformert, så må du rette meg opp). Synd for de som befinner seg offshore.

Slikt sett tolker jeg bildet litt annerledes enn måten du beskriver det i underteksten. Her ser jeg et stort norsk flagg, representert av det norske folk, som med stor kraft slår det lille helikopteret ned fra himmelen ;-) Dette er i mine øyne så åpenbart at jeg mistenker deg for å vise noe ironi i tittelen?

Har forøvrig sansen for mange av dine bilder.

mvh.
Håvard H.

Vet dessverre fantastisk lite om disse helikopterene så det kan sikkert være sant det du sier. Men om du finner ironi i tittelen passende så er jo det bare morsomt.

Takk for kommentar :)

HH
Jan Kenneth S.

Dette er en typisk misforsåelse blandt alle som kun får informasjon fra VG og TV2. NH-90 er utmerket til forsvarets bruk på kystvakt fartøyene og de nye fregattene våre. Norge har en opsjon om kjøp av NH-90 også som redningshelikopter som erstatting til dagens SeaKing. Om de er like gode til dette formålet er en helt annen sak. Dette er også en politisk avgjørelse som enda ikke er tatt.

Mvh
Jan Kenneth Stølen
Frank K.

J.K.S: Hva er det i såfall jeg misforstår? Jeg ser bare at du i det neste bekrefter min påstand og det eneste jeg hevder. Visst er det mye viss-vass og kommersialisme i TV2 og VG, men parametere som rekkevidde kan vel neppe tolkes den ene eller den andre veien.

Beklager Hannasand om du synes det er upassende med tilsvar under din bildekritikk.
Håvard H.

Krangel er gøy, stå på
Jan Kenneth S.

Sorry Frank, var ikke meningen å krangle med deg. Jeg ville bare konstatere at NH-90 helikopterene desverre ofte blir feil presentert i media, og at Norges befolkning sitter igjen med et inntrykk av at NH-90 er et dårlig kjøp for Forsvaret. Dette er overhode ikke sant. NH-90 er et meget godt valg av helikopter for Forsvaret til bruk ombord på de nye fregattene og i kystvakten.

Nye redningshelikopter er en helt annen sak, og som det er justisdepartementet som skal ta avgjørelse på. Dette på grunn av at det er politimesterene i Rogaland og i Bodø, som har ansvaret for Søk og Redning i Norge (Hovedredningssentralene). Forsvaret vil gi råd til justis i denne saken da det er Forsvaretet pesonell som skal operere og drifte helikopterene. Sett fra forsvarets side vil det være mye billligere å drifte, samt å lære opp personell på en type helikopter. Sett fra justisdepartementet sin side er NH-90 for lite, med for liten rekkevidde. Det er denne diskusjonen som pågår i media, og ikke valg av helikopter til Forsvaret. Dette valget er tatt for mange år siden, og er et meget godt valg.

Sorry Håvard for kommentarer som ikke har noe med bilde ditt å gjøre.

mvh Jan Kenneth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu