Vedavågen...
måtte bare ta et bilde av dette motivet...
kanskje litt mørkt? tar gjerne mot råd hvordan dette kan bli bedre..
Bildet inngår i albumet Karmøy - har tenkt å lage meg en serie om der jeg bor..
Utstyr
  • eos 300d
  • ef 18-55
  • Brennvidde18mmmm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • Annethåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger530
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195166} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Thore S.

No er eg langt fra nokon ekspert, men eg ser i alle fall følgjande ting du kan forbetre:
1. Vatnet ''renner ut'' på høgre side - horisonten din er ikkje rett. Det kan du lett fikse på i Photoshop eller liknande. For å unngå skeiv horisont kan du for eksempel investere i eit lite water til å setje i blitz-skoen på kameraet. Hama lagar eitt som kostar eit par hundrelappar.

2. Horisonten går midt i biletet. Prøv heller å kutte bort litt vatn nederst slik at du unngår ei 50/50-deling av biletet (steinane i forgrunnen gjev ikkje biletet noko ''meir'' uansett --- etter min smak)

3. Er det ein fugl som flyger rett til høgre for sola? Den ville eg ha prøvd å fjerne - eg synest at den er ''i vegen''.

...utover det: Eit fint bilete med flotte fargar!
Vidar V.

Fine farger farger på himmelen, men jeg tror jeg ville prøvd å lysne dem litt. Kanskje også gjøre dem enda litt sterkere. Og kuttet litt av havet bort.

Visste ikke at du drev med fotografering. Skal ta en titt på resten av bildene dine nå ...

Vidar
Stig Børre E.

Hei Jarle.
Dette er et typisk solnedgangbilde det finnes mange av i skuffen til en ivrig amatør. Har en del av disse selv. Klar det er pent - men ikke akkurat originalt. Ser du har fått noen nyttige tips her. I tillegg til kraftig beskjæring i bunn ville jeg også valgt en kraftig beskjæring til høyre. Såpass mye at stripen av land blir borte. Fuglen syns jeg skal få leve. Den gir bildet litt ekstra liv. Syns fargene er fine - de ser ''filmaktige'' ut og det liker jeg.

StigB
Linn .

Hei jarle!
Veldig vakre farger og fin komp. Jeg synes ikke det ser ut som horisoten er skjev, men det ser ut som skyene er det i forhold til horisonten.
Hadde det vært mitt bilde ville jeg prøvd og bleke fargene (dodge tool kanskje 10%) littegrann på den nedre del av bildet, så skjøen hadde kommet fram litt, for nå er det nesten umulig og se at det er skjø der. Ikke så mye at det blir utvisket selvfølgelig bare nok til og kunne se en anelse mer av sjøen...
Elsker cliche` solnedgang bilder selv jeg, har masse av de, men de er alle unike :-P
Mvh
Linn
Olav Ø.

Takk for kommentaren på solnedgangen min, her er en kommenterig i retur.
Det er utrolig fasinerende for en innlandsbonde som meg å se sola gå ned i havet. Det er noen enkle grep som kan gjøre dette bildet mye bedre.
For det første, har du photoshop?
Sola, som jo er bildets interessefokus, er veldig i midten. Dette gjør komposisjonen veldig statisk, men du kan skjære vekk litt nede. Der er det dessuten noen steiner i mørket, som godt kan unnværes.
Så ville jeg forsøke å få det en liten smule lysere. Det er så greit med photoshop. Du kan lagre originalen og gjøre uendelig med eksperimehnteringer på lys, farge, kontrast, mm.
Ser du får mange gode råd her, men du får plukke ut det du syns er nyttig. Jeg syns ikke det ser skjevt ut og vi får trene opp øyemålet når vi tar billeder, så kan vi jo redde oss i photoshop hvis vi tabber oss.
Torgeir H.

Mye kutting i bunn hadde gjort seg ja. Vakkert bilde!

-T.H
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu