Krikkand i Flukt
Et av de første opptak med den nye 300mm også mitt første av krikand
Syns egentlig det ble bra, sett i lys av at jeg er usikker på om IS var rigtig innstilt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-28 14:49:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 300 mm 1:4.0 L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 800 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger591
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Carsten A.

Krikkand (ikke krikand) er en forholdsvis vanskelig oppgave, dels er fuglen ganske liten, dels er den ganske sky. Men bildet må uansett bedømmes etter resultatet, her kunne mellomtonene gjerne ligget i et noe mørkere leie, hvilket etter min mening ville gitt en mer tilfredsstillende toneskala. Skarpheten er heller ikke særlig god, om dette skyldes fokus eller panorering med noe for lang eksp.tid er ikke godt å vurdere.

Jeg forstår det slik at du har hatt IS på i dette tilfellet. Nå er EF 300/4 faktisk meget rask på AF/følgefokus, men kommer dessverre ikke helt til sin rett på 20D på dette punkt. Rask AF/følgefokus er ikke den sterke siden på 20D, uansett objektiv.

Hvor AF/følgefokus dette teller mye er det nok avgjort best å slå av IS, som fører til en svak forsinkelse av AF-funksjonen. Jeg ser heller ingen grunn til å bruke noe annet enn full åpning i et tilfelle som dette. Å dømme etter presentasjonen her kunne -1/3 eller -2/3 EV (i forhold til den eksp. som er brukt) trolig vært et bedre alternativ. Dette hadde gitt en eksp.tid på ca. 1/400 sek. (eller enda noe mindre), et opplagt bedre alternativ enn 1/200sek. for raskt flygende fugl på ganske kort hold.

MVH CA
Terje K.

Takker for opplysende kritikk, Carsten :-)
Jeg hadde trolig standard IS på og ikke for panorering, men jeg er jammen ikke helt sikker ;-) Jeg er usikker på hvordan disse vil reagere på motsatt bruk, men jeg skal teste ut både dette og hva som er best mot 20Den, vær du sikker. Litt artig, at jeg ikke kan se IS instillingene på exif dataene.
Øvrige instillinger var AI Servo AF.

Har lagt ut en litt anderledes bearbeidet RAW fil, som jeg mener ble litt bedre, men mangelen på skarphet er det verre å gjøre noe mer med er jeg redd ;-)

Terje
Carsten A.

Ja, V2 har en litt bedre presentasjon.

Når det gjelder IS er det altså IS av eller IS jeg snakker om, er IS på i den ene eller den andre modus virker den en anelse sinkende på AD/følgefokus, noe som 20D i utgangspunktet ikke er god på uansett.

MVH CA
Åsmund I.

Slett ikke ille dette. CA har vel oppsummert det meste på en god måte. Fin panorering, selv om skarpheten desverre ikke sitter 100%. Speilingen er jo meget fin, og hever bildet endel hakk. V2 ble en klar forbedring i mine øyne.
Alt i alt et fint bilde, speilingen er altså et stort pluss, skarpheten et minus. Men du er absolutt inne på noe, stå på videre!

Mvh Åsmund
Aron L.

Liker V2 absolutt best!:) Liker kontrasten! Veldig spessielt at man ikke kan se skillet mellom land og vann, og alikevel se speilbildet! Med mindre alt er vann... ble litt usikker når jeg ser nærmere...

Men jeg er nysgjerring... Hva er IS?

A :)
Terje K.

Takker for kommentarene

AL: Hmm...nå ble jeg usikker selv du ;-) Flukten var like over vannflaten, og slik det kan d\se ut på bildet tror jeg kanskje øvre delen er ''fast fjell'' og nedre delen vannet, men jeg er jammen ikke sikker :-)

Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu