Toppdykkerkurtise
Kurtiseritualet til toppdykkeren omfatter denne situasjonen og en annen, se bilde nr. 110199

Jeg ser på dette som en bra illustrasjon av ritualet, men ikke så mye mer.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1203
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192605} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Et flott bilde du har der! Men jeg synes vannet i forkant blir litt uklart, og du burde kanskje ha med hodet til den andre fuglen for å få en klarere følelse av at det faktisk er to fugler med på bildet..

Ellers, et nydelig fotografi!
Sverre H.
Hei Carsten, en artig situasjon! Som du sier selv, kanskje ikke mer en akkurat det fotografisk sett. Flotte fugler dette her.

Men det som er bra er at du er på rett sted til rett tid, og det er en utfordring i seg selv. Bra jobbet.

Sverre.
Avsluttet .
Hei,

Synes det er litt uskarpe øyne her, samt litt for blått vann.
Ellers flott bilde.

Tommy
Stig Børre E.
Skarpt, fine behagelige toner. Ser perfekt ut på min skjerm.
Litt kjedelig komposisjon.

StigB
Ole Walter S.
Hei, dette var ikke av dine beste CA, savner noe skarphet, spes. på vannet i forkant og så er det synd at man ikke ser hodet på begge fuglene. Muligens litt hardt lys på magene til begge fuglene.

Ole Walter Sundlo
Svein B.
Dette bildet liker jeg godt Carsten! Her synes jeg situasjonen og innholdet i bildet overskygger de små svakhetene bildet har. Jeg finner slike situasjonsbilder av toppdykkeren langt mer severdige enn de rene artsportrettene- selv om de også selvfølgelig er et skue for øyet når de er godt laget. Her får vi innblikk i noen av de høyst private og spesielle delene av denne fuglens kjærlighetsliv, og bildet formidler dette glimrende, og i tillegg er bildet rett og slett pent å se på.

Når jeg nevner svakheter tenker jeg spesielt på litt hardt lys. I et perfekt bilde skulle jeg gjerne sett litt mer av hodet til den venstre fuglen.

Mvh
Svein B
John S.
Ikke det beste bilde, uskarpt og svakheter i bilde. Jeg synes det blir vanskelig å både legge ut bilder og kommentere bilder når det blir for mye fokus på at alt skal være perfekt.

Min versjon er:
Fint sett. Bra eksponert. Dette er som kjent en skjelden posisjon hos disse fuglene, jeg har bare sett det en gang. Ettersom det er fugler og ikke mennesker som er avfotografert så har jeg forståelse for at det ikke er mulig å vise begge fuglene fra sin mest optimale bildevinkel. Så vidt meg bekjent så kan ikke fotografen gå på vannet. Du har lykkes godt med å få fram strukturen i fjærene, farven på vannet og speilingen. Dette er et bilde som ville gått til tops i hvilken som helst fotokunkuranse for 3-5 år siden. Etter min vurdering så er dette et bra naturbilde.

John
Carsten A.
SB: Jeg har strevd skikkelig med å få fanget opp denne situasjonen, dette er så langt det beste forsøket, og akkurat denne varianten av kurtisedansen er det neppe greit å se mer av før til neste vår. Ja, det hadde vært ideelt med en litt mer hensiktsmessig plassering, men disse tar ikke regi, holder gjerne på alt for langt borte (en god del utsnitt her), situasjonen oppstår plutselig og er over på sekunder. En kombinasjon av forhåndsvurdering av egen posisjon og hell er avgjørende. Akkurat i denne situasjonen slenger de forresten begge hoder og vegetasjon ''veggimellom'' - så man får være fornøyd med den detaljeringen man får.

JS: Kanskje, skjønt fotokonkurranser har vært, er og vil fortsatt ha et vesentlig innslag av lotteri. Dette var forresten det paret som holdt til der du vet, men som nå hekker på utsiden av øya.

MVH CA
Åsmund I.
Liker situasjonen og posituren på fuglene. Skarpheten? Vel, for meg er det ikke mye å klage på, men du har nok litt igjen opp til dine beste bilder, som det for meg er naturlig å sammenligne med. Eksponeringen og fargene er fine. Detaljene i fjærdrakten har kommet godt frem og det er en godt fanget situasjon. Antagelig vanskelig, uten at jeg vet stort om fuglefotografering. Litt synd at du ikke har med hele hodet til den bakerste, men under et slikt ''rituale'' skjer antagelig ting fort, og som du sier, alt fløy ''veggimellom''... Liker bildet, selv om ikke alt er 100% teknisk. Situasjonen veier litt opp for det i mine øyne.

Mvh Åsmund
Terje S.
Flott bilde i vanskelig lysforhold . Kunne ønsket meg at du justerte fargene i vannet da jeg syntes de blir for dominerene (blåstikk). Lykke til videre
Carsten A.
TS: På kveldstid med klar blå himmel tar vannet farge fra himmelen, det er helt naturlig, og vannet blir ofte mye mer rent blått enn i dette bildet. En sak for seg er at du vel bruker uttrykket ''blåstikk'' litt feil. Fargestikk er en betegnelse som brukes når bildet gare feil fargebalanse, og det tror jeg ikke du mener her.

MVH CA
Terje S.
Syntes begge Toppdykkerne er rett eksponert men som du skriver er lyset blått på kveldstid. Mente ikke at Toppdykkerne hadde det blå dominerende såkalte fargestikket. Men hadde ønsket at du hadde dempet denne blåfargen da jeg syntes den er for dominerende. Fargestikk var nok feil utrykk fra min side. Men jeg tror du skjønner hva jeg mener......
Carsten A.
TS: Til din orientering er faktisk fargemetningen i blått redusert noe, og den er nok slik den -etter min mening - bør være. Joda, jeg skjønte hva du mente, men det er en uting å blande ulike ting sammen.

MVH CA
Terje S.
Beklager feil fagutrykk. Det er jo både smak og behag i det vi driver med . Eller såkalt subjektivt skjønn. Jeg synte fortsatt at du kunne dempet blåfargen mer -men du mener at den nå er riktig. Uansett er du en dyktig fotograf. Lykke til videre
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu