Gjensidig mønstring
Tyrefekting splitter menneskene - i pro- eller kontraleiren. Det finnes lite rom innimellom. Ytterst sjeldent har jeg opplevd et fyrverkeri av så motstridene tanker og emosjoner inn i kroppen min, da jeg var vitne til hendelsen i San Miguel de Allende, Mexico i 2003.
Bildet er tatt med mitt første digitale kompaktkamera - skarpheten er dessverre tilsvarende dårlig. Ellers synes jeg å ha klart å fange spenningen i arenaen passe bra.
Bildet inngår i albumet Ferdamann - Plasser og sanseinntrykk jeg ikke kan se eller oppleve fra vinduskarmen min.
Utstyr
  • Olympus EttEllerAnnet
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger271
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192332} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Helge R.

Hei!!
Er det forde vi er så siviliserte, demokratiske, fulle av nestekjærlighet at vi får gjysninger på ryggen av et bilde som dette? Det kommer da daglig enda jæveligere doser med bilder på fjernsynsskjermen.
Klart at oksen er et dyr og dyr plager vi ikke, naboen kan du slå i hjel, men kast faen ikke stein på bikja hans.
Jeg bor i Spania og har opplevd masjo kulturen deres, den magiske følelsen av styrke, jeg er best, kom faen ikke her. Den som slår ut i moderne gladiatorkamper som dette. En opplevelse av fortid i nåtid.
Bildet er trangt og tjener på plasseringen i rammene.
Det blir banket opp flere folk etter en fotballkamp enn etter en tyrefekting.
Hilsen
:)Helge
John Andre A.

Du har en artig vri her vato! Jeg kan ikke erindre å ha sett en slik bruk av bilde+ ramme før, og dette synes jeg fungerer godt. Klart det kunne vært ok å se en større versjon, men har stor forståelse for antikke digitalkameraer og deres prestasjon (sammenlignet med dine ''våpen'' i disse dager).
Godt oppsummert av Helge her, og så sier returnert Barcamann natta.
John
Matz S.

Hola. Setter pris på ders personlige og interessante synspunkter!
Jo oftere jeg ser på bildet jo mer liker jeg rammevalget - det trange, den litt ukomfortable følelsen. Hvem hadde ikke følt seg slik - midt i mellom disse to ''helter av sin art''?
Helge, du er inne på noe med hva vi får disket opp på TV hver dag - hva vi har blitt vant til, hva vi tåler eller ikke tolererer...
Elementene av tyrefekting - dramatikk, teknikk, symbolikk, eleganse, vilje, raseri, energi, styrke, overlevelse, makt og døden - utfordret meg kognitivt og emosjonelt denne dagen i San Miguel de Allede. ''For eller imot''-spørsmålet legger jeg meg ikke opp i - observatørsrollen er krevende nok.
For interesserte, dvs. pro og contraleieren, anbefaler jeg Ernest Hemingways 'Death in the Afternoon'.
Matz
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu