Agility
Jeg øver meg på actionbilder og GODE bilder av agilityhunder i aksjon er en utfordring. Det kommer til å bli mange actionbilder framover, da jeg vil bli bedre på dette. Jeg håper på kommentarer også fra de som ikke er spesielt interessert i dyr.
Jeg er fornøyd med fokuset og hvordan jeg har fått fram farta i bikkja. Synes også samspillet mellom hund og fører kommer godt fram.
Bildet inngår i albumet Hunder -
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikon 70-200mm, af-s, vr, G, 2,8
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger324
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191213} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinulf L.

For å vise samspillet med eieren burde kanskje hodet også være med. Teknisk er dette bra, du har stoppet bevegelsen,skarpt og fint.
ingeborg w.

Kroppsspråket, Steinulf, ikke ansiktsuttrykket, måten hun bruker hånda si på, måten hunden vrir seg i lufta og titter på eieren sin. Hodet til eieren tror jeg bare ville dra fokus vekk fra dette.
Bente K.

Da gleder jeg meg til flere agility bilder. Jeg har nemlig drevet med denne sporten selv, men siden jeg ikke har hund lenger var dette et vemodig gjensyn med agiletybanen.
Dette var artig og bra der vi ser at bommen er i ferd med å falle. Fint at du fikk med hånden til eieren også, da ser at vi ser at hunden faktisk har kontakt med eieren midt i svevet.
At du har fått det så skarpt imponerer meg, for border collier har fart.
mvh Bente
Geir F.

Hei
Utrykket på bikkja er kjempebra. Fikk meg en god latter der. Bikkja som gjør fortvilet så godt den kan men likevel må registrere at det ikke er godt nok. Synes skikkelsen til høyre roter det til litt og trekker oppmesksomhet fra det morsomme i bildet.

Kapp fra venstre og høyre inn til den innerste røde vertikale stolpen og du får et mye mer konsntrert fokus rundt bikkja.
-geir f-
Ann F.

Jeg kan nok til en viss grad være enig i at det er førerens kropsspråk som er viktig her, men ikke helt. Hundene ledes vel av både håndsignaler og lyder?
Men her i denne øvelsen er det tydeligvis håndsignaler, så da er det manglende hodet forsåvidt greit.
Teknisk er bildet bra, lukkertiden har stoppet hundens bevegelse, blikket er fanget fint.
Likevel, bildet er ikke veldig spennende, ''bare'' et helt greit reportasjebilde fra agilitybanen. (Men neimen om jeg derved vet hva som skulle gjort det ''bedre'', mer spennende.)
Ser frem til flere i samme serie.

Mvh Ann
Ann-Olaug T.

Hei.
Bra bilde, og fin frysing av øyeblikket, klart og skarpt. Fine fargar, dei fargerike agility hindret fresjer opp bilde. God kontakt med hund og førar er godt syneleg. Gler meg til fleire slike.
Mvh Ann-Olaug
Stig Børre E.

Flott bilde. Fin frys av hund og flotte farger. Personen er viktig i bildet syns jeg, samtidig syns jeg det er bra at fokus er på hunden. Absolutt et bra bilde.

StigB
Odd Tore S.

Har ikke peiling på denne sporten.
Det som slår meg, er at det ser ut som om hunden har fokus på personen og hånden heller enn på hoppet, og at det da er ganske naturlig at den river.
Med fokus og konsentrasjon på feil sted går det oftest galt. Dyrkjøpt erfaring fra o-løypa.
Så får det heller være at dette kanskje ikke gjelder hunder, men da blir ikke poenget ved bildet særlig klart heller.
Odd Tore
ingeborg w.

Takk for alle hyggelige kommentarer så langt.

Geir, jeg vil gjerne ha med personen fordi det da er tydelig hva hunden fokuserer på og hvordan hunden blir dirigert. I tillegg har jeg allerede kuttet en del nede og til venstre, så det er mulig det blir litt snaut hvis jeg skal ta vekk så mye som du foreslår. Jeg ser dog klart poenget ditt.

Ann, ja du har rett, de bruker stemmekommandoer også, spesielt mellom hinderne (møne, vippe, gjennom osv). Jeg har mange bilder fra dette kurset hvor overkroppen og ansiktet til føreren er med. Det er andre typer hindere, vippa spesielt. Førerne løper som rakkern for å følge med for så å tydelig legge tyngden bakover og gi stemmekommando samtidig for å dempe bikkjene. Som du selv sier, på dette hopphinderet er håndsignaler det viktigste. I en skarp sving med flere hopphindere i umiddelbar nærhet kan det bli vanskelig for bikkja med bare ''hopp her''. Da er kroppsspråk nyttigere. Jeg skal ha i bakhodet at neste gang kan jeg prøve meg på noen høydebilder også på de vanlige hopphinderne for å se om det blir bedre.

Odd Tore, det er nok et tveegget sverd dette at hunden fokuserer på føreren. Da er den kjappere å styre til neste hinder, men som du sier selv, det er lettere å rive.
Morten W.

Liker hele bildet godt, men vil få fremheve øynene til border'n.

God 17 mai
Mone S.

Kjempeflott, nydelig rett og slett. Fn kontakt mellom trener og hund, et blinkskudd.. som fikk frem smilet.. ha en fin kveld

Mvh Mone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu