The Return
har forsøkt meg på en manipulasjon.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-02 02:18:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-05-02 02:19:26
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon og Olympus
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger1542
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189171} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Dag J.

Hei Janne!
Dette fanget oppmerksomheten min umiddelbart! Jeg syns dette var et virkelig flott bilde, med en eventyraktig stemning. Liker fargene i bildet, og den mørke forgrunnen. Gir nesten inntrykk av at jenta sitter på kanten til en annen verden. Et vakkert eventyrlig blide.

Mvh. Dag.
Aina T. S. K.

..Nydlig bilde, med en drømmende atmosfære. Fint lys og fin himmel.Likte den eventyrlige stemningen!
Aina T. S. K.

..Nydlig bilde, med en drømmende atmosfære. Fint lys og fin himmel.Likte den eventyrlige stemningen!
Oddrun B.

Et herlig bilde, fin manipulasjon.
Enig med de andre kommentarer.

Mvh Oddrun
Kurt S.

Veldig bra jobb i P.S.
Dersom du ikke hadde nevnt det tror jeg ikke jeg ville oppdaget at himmelen var skiftet ut. V1 kunne godt vært slik i virkeligheten.
Som nevnt: Flott lys og kjempefin stemning.
Den dramatiske himmelen bidro fint til å forsterke stemningen i bildet.
Virkelig bra!
Mvh Kurt
Leni L.

Litt Narniastemning over dette. Vakre farger, bildet antydar forventning
Stig Børre E.

Hei.
Flott stemning og fin komp. Jeg er ikke enig i skrytet du har fått for photoshoparbeidet.
Syns ikke det tekniske blir bra nok. Det blir for tydelig overganger. Spesiellt rundt grenene på treet og rundt bygningene. Litt finpuss så kan dette bli veldig bra.


StigB
Fred S.

Veldig, veldig bra, Janne ! Denne går rett hjem hos meg. Barndommens gåtefulle rike..... Himmelen et flott valg, lyset på jenta, landsbyen, steinmuren; jeg faller fullstendig for dette bildet. Hadde det ikke vært for at jeg prinsipielt er motstander av anbefalelse-funkjsonen, så........

vh fred
Steinulf L.

Dette er svært vakkert. Spennende komposisjon,fint lys. Meget vellykket.
Odd Tore S.

Et annerledesbilde som, slik jeg oppfatter det, er fullt av symbolikk. Ikke av den positive og lengtende sorten, heller det motsatte gitt tung himmel og barn i gråtoner.
Jeg lurer på hvor mange det var som hadde oppdaget hva du hadde drevet med her om du hadde beholdt jenta i farger og lagt bildet ut i kategorien Mennesker? Jeg tviler i alle fall på at jeg hadde gjort det.
Nå stiller du deg litt åpent for hogg, fordi nå må vi jo nesten teste om du har koblet bildene ''bra nok'' sammen. Egentlig ikke en aktivitet jeg synes om å bedrive. Det jeg tror jeg ser her, er at overganger mellom trær og ny himmel har blitt noe mørke på tresiden.
Om jeg roter meg opp i situasjoner som dette, blåser jeg opp originalfila i fortsatt full størrelse og i .tiff format til 400 %, og nærmest behandler pixel for pixel i overgangen. Hvis du har gjort det samme, så kan jeg forstå at det ble litt lenge fra forrige bilde til dette.
På vanlig betraktningsavstand ser jeg ikke noe som krever kommentar. Mulig at jeg er i ferd med å bli synssvekket, men dette synes jeg er tolerabelt i helheten, og den er meget positiv.
Odd Tore
Siri E.

Er gresset grønnere på den andre siden?
Det var ihvertfall det jeg følte da jeg så dette bildet.

Jeg ser kommentarer på at overganger i bildet er tydelige, men etter min mening så spiller ikke det inn på selve stemningen som dette bildet skaper.
En god eventyr stemning =)
kjempe flott bilde.
Kurt S.

Litt tilbake til P.S-arbeidet: Tilslutter meg Odd-Tore:''På vanlig betraktningsavstand ser jeg ingenting som krever kommentar''
Skjermen jeg sitter ved nå er ikke allverden, men ettersom det ble nevnt kan jeg ved nærmere studie se at overgangen rundt bladene oppe til venstre ikke er helt 100% bra.
Går ut fra at du måtte markere himmelen før du ''byttet den ut''
Ettersom du har en masse detaljer i overgangen til himmelen må det ha vært en krevende jobb med mye pirk og tålmodighet.
Sett i en slik sammenheng synes jeg du har gjort en god jobb.
Rundt bygningene kan jeg ikke se noe å sette fingeren på.
Rundt det nevnte partiet i treet til venstre kunne du kanskje finpusse litt med kloneverktøyet. Enda mere pirkarbeide dersom du orker-:)
Synes imidlertid det jeg nevner her ikke har særlig betydning for bildet som helhet.
Mvh Kurt
Stig Børre E.

Det var ikke meningen å ''slakte'' arbeidet ditt :-)
Jeg har skarp skjerm og riktige briller og når det er et bilde under tittelen manipulasjon blir blikket fort kritisk. Finpuss er tidkrevende - jeg blir kritisert for feil og mangler i så måte ofte selv. Men jeg syns det er greit å bli gjort oppmerksom på det slik at feilene kan rettes.

StigB
Bjørn H.

Likte dette, flott manipulert og meget severdig.
Mvh.Bjørn
Janne L.

Takk for mange gode kommentarer.

Stig Børre Elvegård: Jeg hadde ikke lagt bildet ut her dersom jeg ikke ønsket bildekritikk, bare skryt. Jeg setter pris på ærlighet.Du vil ikke at jeg skal skryte av dine bilder dersom jeg ikke liker dem. Jeg synest selv at arbeidet rundt bladene ikke er godt nok. Må nok jobbe litt mer der.

Odd Tore Saugerud: Jeg har gjort bilde lysere, økt fargemettningen, skiftet himmel og gjort jenta sort hvitt. Jeg har gjort det i jpg. Hvorfor skulle jeg brukt tiff? Interessant dette. Tror jeg kommer til å lære noe nytt nå, for jeg har hørt snakk om tiff før også, men har ikke helt forstått hvorfor tiff og ikke jpg.

Takk for kommentar Fred Strømme, du har vert en inspirator med alle spøkelses bilder med skumelt innehold.

Hilsen Janne
Tone B.

Hei Janne,

Dette synes jeg var veldig veldig bra! Liker mystikken og stemningen i bildet. Det eneste jeg skulle gjerne sett annerledes var mangel på detaljer på muren, men det er bare pirk i denne sammenheng.
Kjempebra Janne!

Vi kan gjerne ta en prat om TIFF vs JPG neste gang vi sees om du vil.

Mvh Tone
Odd Tore S.

Med originalfila i full størrelse og bruk av .tiff tar du vare på all informasjonen som er i bildet med nøyaktig de forandringene du utfører.
Med .jpg komprimeres eller forenkles bildet litt hver gang du lagrer det, stadig flere pixler som er nesten like slås sammen til blokker av pixler som er like. Dette vil du se som kladder i bildet om du blåser det opp til 400 % (4 X Actual pixels), og etter en stund også i 100 % om du herjer nok med bildet.
Så lenge fila er stor og komprimeringsgraden liten har vel dette ikke så mye å si når bildet i alle fall skal downsamples og .jpgkomprimeres så brutalt som her, for til å passe til kravene her på dotten.
Men har jeg et bilde som det er mye arbeide med og som skal lagres ofte underveis, bruker jeg .tiff helt til etter at jeg har foretatt siste oppskarping etter downsampling. Om du sammenligner .tiff-fila og den komprimerte .jpg fila da, ser du hva .jpg gjør med bildene dine. Det synes best på flater med fine overganger som himmel med litt glød av solnedgang.
Jeg vet ikke om dette var til noen hjelp?
En sak med .tiff er at slike filer blir mye større enn .jpg filer nettopp fordi de inneholder info om hver pixel.
Bruker du Layers blir vel saken litt annerledes. Siden jeg fortsatt ikke bruker det selv, kan jeg ikke uttale meg om den saken. Får ta skrittet om jeg en eller annen gang finner midler til å oppgrader fra PS Elements 2.
Odd Tore
Janne L.

Tusen takk for en god forklaring Odd Tore. Jeg skal forsøke meg på litt tiff, se om jeg ser forskjell.

Tone, vi kan godt snakke litt om tiff og jpg. Jeg tar noe å lære her. Jeg kan være enig om mangelen av detaljer i muren. Ikke sikkert jeg får frem noe, men vi får se...må bare gjøre bildet om til tiff først:-)

Janne
Hanne B.

Hey
Veldig spennende bilde synes jeg:D Blir nyskjerrig på hva hun ser etter!
Minner meg om en film jeg så i går...Brødrene Grim...den må du se;)
HB
Christian Y.

Må bare slenge meg på busslasset ovenfor og si at dette bildet er rått! Eventyrlig, som om hun ser inn i en annen verden. Fett.

Hilsen,
C.
John Rune Enstad L.

Supert!
Avsluttet .

Dette bilde syntes jeg var veldig bra fordi det ser faktisk ut som om det var inngangen til en annen verden... konturen var veldig fin og linjene i bildet var fint plassert
ingeborg w.

Jeg synes du har gjort en god jobb her. Jeg får litt sånn filmfølelse, de stygge mennene kommer og herjer i landsbyen, noen få barn redder seg unna og ser på på avstand, så tar de hevn når de blir store. Godt valg av himmel, og farger, tungt og dramatisk. Psarbeidet ser for meg helt bra ut, det er bedre enn hva jeg ville fått til, men det sier desverre ikke så mye.
Andreas S.

Hei

Synes forsøket ditt ble kjempebra, fortsett med det:) Synes resultatet med den mørke forgrunnen og lyse bakgrunnen er helt ypperlig. Godt jobba!

Mvh. Andreas D.
Inger-Lise S.

Et virkelig godt bilde med en helt spesiell stemning. En god idè, dyktig gjennomført :-)

Inger-Lise
ingebjørg fyrileiv g.

Utrolig spennende bilde! God fargebruk og eventyrstemning på sitt beste.

~ingebjørg
Stine J.

Hei Janne,

Et spennende bilde med fin stemning. Bildet er velkomponert og bra sammensatt og etterbehandlet forøvrig. :)

mvh Stine
Morten Pelle K.

En bra manipulasjon. Det gir en stemning man kan merke på kroppen! Her ligger det ''noe i luften'' som får meg til å stille mange spørsmål.
Martin W.

Nydelig stemmning, bra komponert.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu