Hydranten
Jeg antar at enhver Bluesby med respekt for seg selv må ha en blå brannhydrant......
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-18 07:03:34
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger558
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Steinulf L.
Det er jeg enig i, men jeg synes bildet er litt tomt i venstre side.
Grethe B.
Hei!

Flotte farger, kontraster. Kunne tenkt meg et litt annet utsnitt med hydranten mer i det ''gyldne snitt'', men det funker. Digger veggen bak, og vindet høyner, gir det mer spenning. I alt et stilig bilde i mine øyne. Godt sett!

mvh
Gt
Marianne M.
Hei.Tusen takk for raske tilbakemeldinger...Jeg har jobbet medmange utsnitt av dette motivet.Legger ut et til av dem.Takknemlig for kritikk ;-}

Morgenhilsen fra Marianne
Steinulf L.
V#2 fungerer bedre for meg.
Rune O.
Oj. For et flott motiv! Har aldri sett en så blå hydrant før, og bildet er herlig fritt for forstyrrende elementer som man ofte finner på gaten.

En komposisjonsmessig utfordring. Jeg ser at det er mer harmoni over versjon 2, men likevel synes jeg ''tomheten'' som noen trekker fram på venstresiden i versjon 1 kan være et poeng i seg selv. Det er noe med at den tomme flaten viser hvor alene denne blå brannhydranten er. Det hadde imidlertid IKKE fungert uten vinduet, som er essensielt for å skape spenningen i versjon 1.

Begge versjoner fungerer for meg, og det dreier seg faktisk om hva du ønsker å formidle. Versjon 2 har harmoni mellom vindu og brannhydrant, mens versjon 1 bryter med vedtatte komposisjonsregler, og tilfører på en måte veggen som et tredje motivelement, mens veggen i versjon 2 bare fungerer som bakgrunn. Jeg synes versjon 1 er spennende fordi den fungerer såpass godt og samtidig bryter med reglene. Mulig grunnen til at denne versjonen fungerer er at det regelmessige mursteinsmønsteret blir et delmotiv i seg selv.
Tom A. T.
Her må jeg si meg enig med Rune. I v2 har du fulgt regelboka etter punkt og prikke og bildet blir veldig riktig, men litt kjedelig. I v1 gjør du det alle sier du ikke må gjøre, nemlig å midtstille motivet, noe som etter min mening her fungerer helt utmerket og skaper et mye mere spennende bilde. I tillegg opptrer veggen som et tredje element. Ellers må jeg si du har funnet en utrolig fotogen hydrant da ;o)..
mvh Tom T
Marion N.
Etter litt betenkningstid går eg for versjon 1. Blir likevel ikkje heilt fortruleg med komposisjonen, men eg trur eg berre treng litt tid..... Den blå hydranten er uansett eit flott motiv mot teglsteinveggen. Vinduet løfter bilete.

Mvh Marion
Fred S.
For en utrolig flott hydrant, og attpåtil i ''din'' blåfarge, Marianne. Rart at ingen har foreviget denne før, regner med at Bluesbyen er Notodden, der du holder til. Midtstillingen ? ja takk, den er fin og ''frekk'', og gir en spenstig komposisjon.

vh fred
Espen A. I.
Det som ''ødelegger'' bildet, merk gåseøyne i bruk her, er den blå brannhydranten som er så midtstilt som den er. Ellers er ting på plass i v1. Liker svært godt fargene som står i kontraster mot hverandre. Vinduet har også mye smågodt i seg.
Kanskje du burde prøve deg å flytte hydranten?

mvh Espen
Gunnar H.
Farge- og stilmessig flott bilde ! Hydranten passer fint i midten ifølge mine øyne. Stilistisk !
Gunnar
Marianne M.
Her var det mange interessante og gode kommentarer,...tusen takk!
Jeg har diverse opptak av denne hydranten,og da eg skulle legge ut sto det mellom disse to versjonene.Det er derfor interessant å lese deres syn på dem.De stemmer ganske overens med mine egne også.

Steinulf og Grethe;For dere harmonerer den versjonen som er mest riktig etter boka...Veggen bak er et syn i seg sjøl!

Rune;Du har de samme tanker som jeg selv hadde da eg la ut v.1...Jeg ville bryte med regler og ikke bare fremheve hdranten,men også veggen og vinduet som egne element(om jeg forklarer meg rett...)

TomA;Har jo fått noen hint fra deg før vet du,om å utfordre flatene og elementene litt mer....Det som er vrient er å likevel få det slik at det blir et severdig bilde

Fred;Jeg MÅTTE jo bare ha bilde av denne vet du Fred,min blåfarge og alt.Og du har rett den befinner seg på Notodden,utenfor en liten oase av en gammel bygning som nettopp heter Hydranten.Hydranten er nå en liten restaurant.Verdt å ta bilde av den også,ikke bare den blå hydranten...

Espen;Tror ikke at jeg hadde blitt veldig populær i byen om jeg hadde flyttet Hydranten ;-}Så den får stå der den er.....Kanskje eg må ta en tur for å ta bilde av vinduene....
Følg med i neste episode.......

Vårlig hilsen Marianne
Clayton Bourne J.
Ingen gode grunner. Dette smaker godt!

Mvh Clayton
Marianne M.
Tusen takk Clayton!

Hilsen Marianne ;-}
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu