En vinterdag på Alby
Alby på Jeløy er et av mossedistriktets mest populære utfarts-/ turområder med både galleri F15 og mye flott natur. Her rundt galleriet er det mange gamle flotte trær, men ''problemet'' er at de står så tett at det nærmest er umulig å ta bilder med litt luft rundt trærne.
V2 er lagt ut som et eksempel på hvor forskjellige 2 bilder kan bli, selv om de er tatt på samme tid og sted
Jeg synes det ble en OK vinterstemning i sol og disig vær
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-27 22:01:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 300 D
  • 18 - 55 mm
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeRAW iso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger481
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_183492} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Satu H.

VIlken underbart vacker vinterbild.
Gillar att de 2 människorna är som två färgklickar.
/Satu
Bjorn F.

Hei Helge.Dette synns jeg ble meget severdig og vakkert. Liker v2 best , flott med de to træene på hver side ,gir en fin balanse og ro i bildet.Fine farger og god skarphet.
Hilsen Bjørn.
Bente K.

Dette er et sted jeg har vært mye om sommeren. At det også er like fint der på vinteren har jeg faktisk ikke tenkt på før jeg så dette bildet. Jeg synes du har tatt to gode bilder fra stedet, der du har med både eika og utsikten. Jeg likte begge versjonene dine her. De to menneskene spiller en viktig rolle for komposisjonen. I v2 er det et spesielt fint lys og gode farger, i v1 gjorde alt det lyse bildet veldig rent og delikat synes jeg.
Nå fikk jeg lyst på å ta en tur til Alby.
mvh Bente
Kurt S.

Et vakkert bilde.
Litt vanskelig å velge versjon men tror nok jeg holder på V1.
I V2 har du fine farger men der synes jeg det var for mye spor og tråkk i snøen i forgrunnen.
V1 ble faktisk veldig bra. Her har man ingen problemer med å fornemme en stille, rolig og kald vinterstemning.
Lett skygger skaper fine linjer i snøen i forgrunnen.
De to personene nederst, som kikker ut i disen, skapte balanse i bildet og ble prikken over ièn.
Flott!
Mvh Kurt
Helge A.

Takk for hyggelige kommentarer. Jeg valgte V1 som hovedbilde ut fra akkurat den begrunnelsen du gir Kurt :-) Jeg forsøkte å kutte litt i bunn for å fjerne sporene, men da synes jeg endel av dybden i bildet forsvinner

Helge
Jan Frode A.

Versjon #1 er veldig flott. Jeg har sansen for det store nakne treet, med tynne sirlige greiner som bukter og strekker seg. Tror faktisk bildet hadde blitt enda bedre hvis dette treet fikk stå for seg selv, men du kunne jo ikke begynne å hugge ned heller.
Bildet har en fin balanse over mot venstresida, der benken og personene skaper en fortelling. Snøflata er flott, med antydninger til brudd i form av tråkk og skyggepartier. Et elegant vintermotiv.

mvh Jan Frode
Bjørn H.

Fint komponert,v1 for meg.
Bjørn
Helge A.

Takk for de siste kommentarene også.
Jan Frode: Her er det ikke bare forbudt å rydde litt, men det er faktisk satt opp støtter for noen av de eldste trærne, for at ikke ''moder natur'' selv skal foreta en liten (og naturlig ? ) opprydding :-)

Helge
Fred S.

Har stor sans for dette bildet, Helge, mener personlig at det er dte beste du har lagt ut. Liker den nøkterne, men delikate blåtonen bildet preges av; antydningen til skyggespill i snøen, paret som har en liten, men veldig sentral plass i bildet, og ikke minst selve treet. Eller trærne da, men bildet ville ha hevet seg enda noen hakk hvis hovedtreet hadde stått alene. Vet ikke om et annet standpunkt ville ha løst den saken, og om så, hadde du kanskje mistet de to personene. Men uansett, liker dette bildet !

vh fred
Wiggo T.

Vakkert bilde! Versjon 1 for meg, veldig flott at du har fått med de to personene, noe som hever bildet betrakelig. Meget pent gjennomført, flott vinterstemning!

Mvh
Wiggo
Helge A.

Takk for flere hyggelige kommentarer.
Fred: Ønsket om kun å få med hovedtreet var der fra jeg forsøkte å komponere bildet og fram til avsluttet redigering, men jeg måtte nøye meg med å fjerne noen greiner oppe til høyre, fra det neste treet :-)

Helge
Nina S.

Liker dette godt, (V1)
synes spesielt komposisjonen er bra, og bildet er vakkert.
Det flotte treet fint plassert i flaten og med de to personene som vandrer på en sti nedenfor, det skaper kontakt ned mot fjorden.
Flott nesten svart/hvitt bilde med vakre blåtoner.
Mvh Nina
Avsluttet .

Jeg får vel være ''kjerringa mot strømmen'' jeg da -for jeg liker versjon 2 best! :) Jeg syns treet i versjon er litt skjevt -ser ut som det ikke helt vil være med på bildet. Det er jaggu vakkert på Alby!
Svenn H.

Begge bildene har ''postkortkvaliteter''! Likte nok versjon 1 aller best. Det gir virkelig følelsen av en kald vinterdag. Veldig bra at du fikk med de 2 personene til venstre i bildet. Det gir perspektiv og dybde.

To ting som kanskje ville gjort bildet (v1) bedre var om de 2 personene var kommet litt lenger inn i bildet, og at sentrum av bildet ikke var riktig så utbrent. Jeg synes også jeg ser ''skjolder'' i overgangene fra lyst til mørkt i himmelen, noe som kan ha med komprimeringen eller skjermen min å gjøre :-)

Hilsen, Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu