Magaplask
Fanget stupet i rette øyeblikk, litt usikker på utsnittet
Bildet inngår i albumet Hunder -
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikkor 28-100
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger556
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182773} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ann F.

Ooops, ble du våt?

Jeg testet litt på ulike utsnitt, bl.a. ved å scrolle slik at alt vannet bak båten ble borte. Da ble det for trangt, og dessuten forsvant mange av vanndråpene som viser styrken i plasket. Jeg synes du skal beholde utsnittet, evt. beskjære kanskje litt inn fra høyre, til innenfor det vannliljebladet som tangerer høyrekanten for å få vekk den ene av de to refleksene oppe, men er ikke sikker. Evt. litt ned, til akkurat på det gule feltet der kanten på kanoen gjør en sving slik at den møter toppen av bildet uten den lille svingen av vann over kanoen helt inne ved den. Da blir den store dråpen over kanoen nesten helt i toppen, men ikke helt.

Selv ville jeg gjort litt for å få frem den mørke pelsen bedre: først en runde curves hvor du lysner de mørke områdene som adjustment lyer, deretter et nytt adj.layer medurves nok en gang, men da en svak S-kurve for å få tilbake kontrasten.
Har du fullversjonen av PS kan jeg sende den en fil som viser innstillingene (Elements har ikke curves, så jeg er i tvil om Elements kan lese fila med curves som adjustment layers). Kanskje Shadow/Highlight kan hjelpe i stedet for curves hvis du har Elements.

Mvh Ann

P.S. rota meg helt bort i det tekniske og glemte nesten å si at jeg synes bildet er et forfriskende og fint sommerminne!
Avsluttet .

supert action bilde. syntes utsnittet er bra.
Stig Børre E.

Ja dette var knallbra. Liker farger og utsnitt. Ser ikke
helt hva du skulle gjort annerledes.

Topp!

StigB
Kurt S.

Ang. utsnittet: Den fliken av vann bak båten forstyrra litt. Enig med Ann i at det vil bli for trangt dersom du beskjærer dette helt bort. Tror imidlertid du likevel kan ta en forsiktig beskjæring slik at det blir bare en liten flik av vannet igjen oppe til venstre. Da får du likevel med vannspruten over kanoen.
Det skulle bli et kutt på ca 1 cm oppe.
Du oppgir ikke hvilken lukkertid du brukte. Tror en litt lengere lukkertid ville blitt bedre. Vannet ble litt frossent rundt hunden og kan ligne litt på is.
Er klar over at du nok bare fikk denne ene eksponeringen og at det ikke ble noe tid til planlegging.
Generelt kan man likevel si at i bilder med vannsprut vil en litt lenger lukkertid enn det du brukte gi et litt bedre resultat.
Når dette er sagt så synes jeg det ble et forfriskende og flott sommerbilde med action og liv.
Du trykte på utløserknappen akkurat i rette øyeblikk.
De grønne bladene i vannet, som har tilnærmet samme farge som kanoen, skapte fin kontrast og gjorde seg godt.
Ellers fikk du gode råd hos Ann som jeg håper du får til.
Mvh Kurt

Ann-Olaug T.

Hei!
Her har vi Labrador action. Bra treff, og stilig bilde.
Når det gjelder utsnittet synast eg at det ikkje er så verst, men det er forsøket verd å ta av litt i overkant, ikkje mykje men litt, viktig og behalde vannspruten.
Eksponeringa synast eg er grei, i tillegg ser eg godt strukturen i pelsen på hunden.
Når bakgrunn og hund neste har lik farge, er det lett å få kunstig farge på hunden, vist ein justerar for mykje, så her må det følast og prøvast fram.
Mvh Ann-Olaug
Steinulf L.

Lite å føye til utover det Ann og Kurt sier om utsnitt og beskjæring. Fin fanget situasjon er det i alle fall.
ingeborg w.

Takker for kommentarer, dere har resonnert omtrent som meg når det gjelder utsnitt, jeg ville beholde dråpene derfor tok jeg ikke vekk alt oppe, litt er nok en mulighet. Jeg kan jukse litt og clone inn den store dråpen litt lenger ned så den blir med på bildet selv om jeg kutter et stykke ned, men jeg er ikke så glad i å gjøre sånn. Jeg har vurdert å kutte litt foran hunden for å få vekk noe refleks øverst til høyre, men synes det blir trangt foran hunden, litt er nok en mulighet. Ellers er layers for avansert for meg, jeg får melde meg inn i klubben så lærer jeg vel det. Jeg er så heldig å ha vann inne på eiendommen hvor jeg bor, ikke min eiendom, med privat brygge og kano stående stand by, så dette er ikke en engansforetelse. En labradors paradis. Lukkertiden synes jeg er bra, liker når vannet er frosset helt. Glad dere likte bildet.
Bente K.

Her har du klart å knipse i rette øyeblikk. Et herlig situasjonbilde. At båten og bladene i vannet har omtrent samme farge gjorde det lille ekstra for helheten i bildet. Jeg synes det er artig å se den bakerste labben som fortsatt er på båtkanten.
mvh Bente
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu