Sky high
Det gode liv - under en høg sol i Jotunheimen. Vi står her høgt over Leirbreen, innunder Kalven/2034, og skuer østover mot fra v. Sokse/2189, Skeie/2118 og Veslebjørn/2150. Det ble 4 nye 2000-topper på oss denne blanke og praktfulle junidagen, skarve 4 dager unna St.Hans i det herrens år 2005...
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus Zuiko Digital 14-54/2.8-3.5
  • Brennvidde14 (28)mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1600s
  • FilmtypeISO 100 + 0.3 EV
  • Nei
  • AnnetFrihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger699
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180093} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .

Hei Erik!
Flott motiv fra kanskje det flotteste området i Jotunheimen, har vel lest om denne turen deres før... :)
På min skjerm er snøen veldig blågrå, kan være min skjerm. Turkameraten din sitt blikk drar meg mot venstre, ut av bildet og vekk fra hovedmotivet. Ellers et motiv som setter drømmene i sving :))
Ann T.

Wow- så flott dette bilde er! Hva et fantastiske sted å stå! Hyggelig at du kan viser oss mere jordnær folk hvordan det er å kommer nærmere himmelen ;-)
Bra bilde.
Mvh. Ann
Ole Martin T.

Ah.... Trenger ikke si mer. Følelsen her er bare 100%

mvh - Ole Martin
Torgeir J.

Imponerende natur og god dybdeskarphet. Synes den blågrå fargen på snøen fungerer bra. Er slik som ventet på høyfjellet. Skjermer og farger er et vanskelig område, på min skjerm er det 5 innstillinger for fargene så snøen blir alt fra grå til blågrå.


mvh

Egil S.

Et bilde jeg absolutt kan like!
De mørke fjellene mot himmelen med de flotte skyene gjør bildet.
Avsluttet .

Jeg liker komposisjonen din og valg av utsnitt meget godt.
Sola er litt skarp men med sterk sol fra skyfri himmel er det vanskelig å unngå.

Fint fjellbilde av vill natur.

MvhJRH
Arild K.

Flott fjellbilde dette !
Fin komposisjon og spennende skyer.
Litt fargestikk i himmelen, men det er vel ikke så lett å unngå i slikt motlys.
Flott natur !

Mvh AK
Robin J.

Flott bilde.Fin komp. Skikkelig norsk fjellbilde.
Mvh RJ
Per Harald O.

Flott turist reklame!

Var innom de 2 store turisttoppene i sommer!
Et utrolig landskap!
Erik A.

Hei godfolk, og takk for fin respons!
SM og TJ: Den tilsynelatende gråblå snøflata er nok naturtro og akkurat slik den så ut v/ opptak. Her faller sollyset ned bratta nesten parallellt med bakken, som derfor ligger hårfint unna å være i skyggen, og som samtidig reflekterer den blå himmelen. Derav den blågrå nyansen. Dette i motsetning til snøen på de solvendte sidene av fjelltoppene bakenfor, se bare hvor hvit snøen synes der.

JRH: Ja - jeg skal si deg sola virkelig var skarp denne dagen! Vi hadde alle et skikkelig hamskifte i trynet uka etter, selv med faktor 15-30! :-)

AK: Det er nok ikke fargestikk man ser på himmelen her, ei heller optisk feilbrytning/flares eller feil PS-behandling. Årsaken er rett og slett at det var tendenser til perlemorskyer denne dagen!
Avsluttet .

Erik, slik du beskriver lyset burde skyggen til personen vært lang. Jeg tror bildet har noe å hente på å korrigere fargene, helst kun i snøpartiene i nedre del.
Erik A.

SM: Vi står her i en sadel mellom to topper, så bakken er faktisk ikke så bratt akkurat der skyggen til personen faller. defor kortere skygge. Videre så kan nevnes at snøflatene også hadde en struktur som på en måte ''mattet'' ned skyggeflatene til en mer dempet nyanse. Se også bilde nr. 214786, som er tatt nesten samtidig. Der er også skyggevendte hellinger blågrå, mens de solvendte flatene er rent hvite. For det er jo ikke slik at alle typer snø kun oppfattes som kritthvite, i alle lys- og skyggeforhold, og fra alle betraktningsvinkler... Snø er en mangfoldig substans, også hva gjelder lysbrytning, refleksjon og visuell fargeoppfattelse. Og blåstikk i skyggepartier er naturlig, øyet ser også dette, snø i sol og skygge ser ikke like ut. Så jeg mener fortsatt at bildet viser et nær eksakt scenarie, slik det var der og da...
Erik A.

PS.
Svein, kom til å tenke på at du skulle vel ikke være Svein A. Myhre ''fra'' http://www.tinderangling.net ? Han har også kjøpt seg 350d såvidt jeg vet...
I så fall artig å treffe deg her også, i tillegg våre meningsutvekslinger på http://www.fjellforum.net !
Avsluttet .

Jepp, same person :) 350d'en nærmer seg bursdag. Den fikk seg forresten en ef-s 10-22 nå nettopp i morgengave ;)
Erik A.

Wow - gratulerer! Den tilsvarer jo 16-35 mm på 350'n, så da har du virkelig fått deg noe å leke med! Min E-1 hadde også nylig bursdag, og som du vet fikk den seg en Zuiko Digital 7-14/f4 (tilsv. 14-28) som morgengave! Og den glugga er jeg rimelig imponert av! Bare gled deg til å ta nyglugga i bruk! Slike ekstreme vidvinkler er virkelig artige saker. Så da ser vi vel flere flotte bilder både her, på Fjellforum og på Tinderangling etterhvert, regner jeg med?
Avsluttet .

Er vel ikke rette plass for ''chat'' dette, uansett håper jeg den innfrir! Ser bra ut så langt, stor forskjell å få økt vidvinkel fra 64 (18mm) til 96 grader....
Etterhvert legger jeg kanskje ut bilder på foto.no også :)
Erik A.

Kjempeforskjell fra en standardzoom dette. ZD 7-14 ser hele 114 grader, og ''slutter'' på 14 mm, der min standardzoom begynner, dvs. v/ tilsv. 28mm/75 gr. Man får virkelig luft under vinga med slik optikk! Ser fram til dine bilder her!
Avsluttet .

Godt komponert presentasjon av en fantastisk natur.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu