Selv Jæren blir islagt
Is langs Jærens rev hører med til hendeler som ikke forekommer ofte. Bildet er tatt i et av de mest spennende områdene av jæren for den som ønsker seg variasjon og mangfold. Hå gml. prestegård bør de av dere som ikke har vært der ta dere tid til.
Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet bør betraktes i fullformat
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger845
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179823} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Robin J.

Meget flott bilde. Dette mestrer du til fulle. Artig at dere får oppleve is som vi her i nord norge kan ha 5-6 mnd.
Mvh Robin
Ingunn S.

Hei!
Et skikkelig vinterbilde med flotte isflak i forgrunnen og du har en herlig blåfarge på himmelen. Skarpt og fint motiv, liker veldig godt de snøkledde steinene som stikker opp her og der.

Mvh IngunnS:)
Erik A.

Knall! Meget dekorativt, sjeldent og spennende motiv! Kompet og ''lagene'' bakover i bildet er i full harmoni. Fint at det er litt tegninger i himmelen, de setter liv også i det bildearealet. Teknisk også bra. Mulig du kunne kjørt oppskarpingen med noe mindre ''Radius'' for økt detaljskarphet. Prøv fx ''Filter|Sharpen|Smart Sharpen...|Amount 220/Radius 0.5 og huk av for ''More Accurate''.
Edvin S.

Hei Nils, jeg har sett på bildet lenge og vel, flott dette, men det var noe som irriterte meg grenseløst, helt til jeg tok det inn i PS. Justeterte litt på horisonten, og fikk bedre balansen. Hva med en liten justering?

:: ~ Arne
Tone A.

Vakkert vinterbilde med fine blåtonar. Forgrunnen med isflaka har fine runde og bua former. Midtgrunnen med steinane som er delvis snødekka og som har fint lys på seg, gir også mykje til bildet. Klare blåtonar på sjøen som er roleg. Bkgrunnen med den snødekka og steinete stranda er ein flott kontrast til blåtonane på den rolege himmelen. Steinen nede i det venstre hjørnet dannar ein diagonal med steinen i høgre sida i midtgrunnen. Flott lys og ei sjeldan vakker vinterstemning med fine blåtonar.
Tok du dette bildet i dag? Pga at det var beintfram sol heile dagen. Eg stod på farten sjølv idag , men eg kom ikkje ned til Voijen rett før det mest var mørkt. 10 kuldegrader og stativ i blåtimen, fotogalskap! Utanom lyden av bølgene, synet av det kvite kystlandskapet ,så var det ein ting som var uvant i mørket( eg var litt småredd der eg stod): Lyden av isflaka som knirka og skar mot kvarandre etter at bølgene slo mot land , men det var ein heilt spesiell lyd og etterpå kom lyden av is som blei knust. Dette må må eg ned att for å oppleva i dagslys. Eg vart så inspirert då eg såg bildet ditt!

:) Tone
Nils B.

Til alle: Hjertelig takk for hyggelige og konstrukive tilbakemeldinger.

TAØ: Joda bildet ble tatt i dag med tanker på opplevelsen av is i et spennende landskap. Når det er sagt så bestemmer jeg meg ofte på forhånd hva bildet på brikka skal gi meg og hvordan innstillingen i kamera må være for å få det opptimalt i forhold til nettopp dette. Når eg fotograferer i relativt sterkt sol-lys så må kontrasten ned for å få med detaljer som ellers forsvinner. Arbeidet i det digitale mørkerommet er m.a.o planlagt før bildet ligger på brikka. Om været er bra i morgen (hva er bra vær?) så lykke til.
ingeborg w.

God bruk av linjer, pene farger og lyset er smigrende, detaljene kommer bra fram. Bra det er såpass med liv på himmelen. For min del behøver du ikke fikse på horisonten, jeg kan godt forestille meg at den var sånn, her er det ingen målbare linjer så det er bare fotografen som vet hvordan det var.
Jan Frode A.

Forgrunnen med isen i mønster, kontraster mellom den grå(skitne) isen og den hvite snøen, steinene som er så fint dandert, ja det er forgrunnen som gjør bildet. Fin balanse med resten av bildet med lav himmel og en stripe av landskapet. Bra!

mvh Jan Frode
Geir Arne M.


Vår, vår, vår..... Fint at dere også har litt is.
Flott komposisjon - fine linjer og bakgrunn med en hutrendre forgrunn. Fryser bare jeg ser bildet....

mvh
geir
Eli B.

Henger meg på positive kommentarer her, flott bilde som man kan nyte lenge. Veldig bra!
mvh Eli
Per Harald O.

Med dette beviser du at det er mulig å ta GODE bilder med Nikon;)
Nils B.

PHO: Bukker og bøyer meg for en hærlig kommentar (ler)
Kurt S.

Et flott vinterlys du hadde. Ikke for skarpt og ikke for tamt.
Dette gjorde at bildet ble behagelig å se på.
Flott med de snøbelagte steinene og isflakene som ligger lagvis innover i bildet og gir god dybde.
Et rolig og fint vinterbilde.
Teknisk: Veldig bra!! Etter mitt syn da-:)
Mvh Kurt
Linde G.

Hei Nils

Et vakkert bilde som virker omtrent 4-dimensjonalt på meg. Et sånt flott arktisk preg på det. Vakkert og storartet i seg selv.

Hilsen
Linde Gilberg
Unni-May P.

Sukk... så vakkert. Fargene. Alle blåtonene i himmelen. Roen i bildet tiltross for detaljrikdommen i alle isflakene. Det som imponerer meg er at endel fotografer klarer å ta bilder som gjør at jeg føler jeg dras inn i det. Slik som her.

(Skulle ønske mine egne bilder fikk meg til å føle slik. Det er vel bare å feile i vei og øve enda mere. )

Mvh Unni
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu