''Spurve-blund''
Denne lille spurven tok seg en liten ettermiddagsblund på verandarekkverket, med matfatet innen rekkevidde om sulten skulle melde seg etter denne lille ''spurve-blunden''.
Dette var et virkelig øyebliksbilde og jeg jeg er glad jeg rakk å hente kameraet å forevige stunden. Kanskje det mangler litt skarphet, men så er bildet tatt gjennom vindusruten og også besjæært litt. Stort sett fornøyd ut fra mulighetne jeg hadde..
Bildet inngår i albumet Sett fra et vindu - Har knipset noen bilder i årenes løp om hva jeg så når jeg tittet ut av et eller annet vindu
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 105mm 1:2,8 macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger422
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179110} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
ingeborg w.

Fine farger og mye detaljer. Skulle gjerne sett det litt skarpere. Synd den ikke satt andre veien.
Kurt S.

Du må da ha et ganske rent vindu-:) Synes dette ble fullt ut akseptabelt når det gjelder skarpheten.
Et flott lite nøste. Stakkars liten. Man må nesten synes synd på disse små skapningene som holder til ute i vinterkulda. Her ser det imidlertid ut som om den kanskje koser seg litt i solvarmen på altanen din.
Det kunne kanskje vært litt mindre lys/intensitet og litt mere kontrast på rekkverket.
Flotte detaljer i fuglen og bakgrunnen ble kjempefin.
Bra at du rakk å hente kameraet.
Mvh Kurt
Liv Anette T.

Takk for kommentarene. Tror faktisk den koste seg litt der den satt i vintersola, for det var ganske lunt og varmt i solveggen. Tror ikke bilde hadde blitt bedre om fuglen hadde sittet andre veien, for hodet gjemte den under vingen og det var egentlig vent i min retning.
Til deg Knut: Om vinduene meine er så veldig rene kan sikkert diskuteres....tror de har vært blankere før:-))
Når det gjelder lyset så var det ganske intenst og snøen og det hvite rekkverket forsterket vel dette.

Anette
Bjarne N.

artig bilde av GRØNNSISSIK!!:-)
Jan Frode A.

Jeg syntes posituren er veldig bra. Artig med en sovende fugl, og det har du formidlet på en fin måte. Lyset spiller på lag med deg, og gir en fin lyssetting på hovedmotivet, samtidig som du får en fin bakgrunn. Gode detaljer på fuglen, samtidig som den har et mykt preg. Fint utsnitt og god komposisjon.

mvh Jan Frode
Eivind F.

Ikke for å ødelegge eller noe, men mest sannsynlig har denne grønnsisiken salmonella eller en annen sykdom. Da sitter de ofte oppblåste på denne måten, midt i matfatet og sover. Og dermed er de veldig utsatt for rovfugler, kråker etc. Eller de bare dør av sykdommen. Ganske så vanlig, og sisiker, grønnfinker og dompaper er mest utsatt nettopp pga at de sitter i maten og spiser, mens f.eks meisene plukker med seg ett og ett frø og spiser det på ei grein, og er mindre utsatt for bakterier.

Tips: Kjøp frøautomat :)

Men bildet er uansett beskrivende for årstiden, og jeg kjenner meg godt igjen i det. Ser kanskje ut som den ''koser'' seg i sola, mens faktum er at den er syk. :)
Liv Anette T.

Takker for alle kommentarene og for nyttig lærdom fra Eivind. Etter å ha tenkt litt på det så har jeg vel hørt før at fulger som ser litt oppblåste ut faktisk er syke. Har bestilt en frøautomat for en stund siden, men venter ennå på den. Tror den måtte snekres først..Ellers er de jo noen i plast i handelen også.....

Anette
Eivind F.

Np :D

Jeg har en stor sak jeg bestilte på naturogfritid.no...Men så har jeg en stor foringsplass også da :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu