Kraft tross nesten stille jærhav
En liten tur langs Tungeneset tidlig kveld avslørte at selv om havet ikke gav lyd fra seg, var der fremdeles krefter langs land som en fort kunne overse om en ikke jaktet på nettopp kraften havet kan vise frem.
Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • AnnetBildet bør betraktes i fullformat
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger756
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178333} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Per Harald O.

Nok en velkomponert og vakker naturskildring fra deg!
John-Tore G.

Hei.
Du verden så fint dette var.
Heldig lys her som lyser godt opp på ferga i bakgrunnen. Kanskje en liiiten anelse kraftig blåfarve akkurat i horisontlinjen. Jeg storliker den vannspruten i forgrunnen. Kanskje antydning til litt mye farvemetning. Synes nede til venstre i skummet (blått), og en liten rød greie nederst til venstre, som ble veldig rød på min skjerm. Nå pirker jeg veldig da for ''overall'' er dette storslått, og bra gjenomført:-)
mvh John-Tore
Nils B.

JTG: Synes det er flott at du priker.
Kurt S.

Der var den ja-:) Bølga med skikkelig smell i.
Utrolige krefter i havet. Nesten forunderlig når man ser hvor rolig det er utafor.
Den lukkertiden ga en kjempefin effekt i vannet.
Du ble kanskje fristet til å dra en smule for hardt i spakene på saturation.
Det blir sikkert smak og behag.
Uansett: Et kjempeflott bilde.
Mvh Kurt
Steinulf L.

Fin effekt på vannet. Noen ganger må det være tillatt å overdrive litt, som du muligens gjør her. Vakkert er det iallefall.
Nils B.

Dere har helt rett, enkelte ganger overdriver vi med hensyn til saturering, men ofte er det nettopp farger og kontraster som fanger oppmerksomhet og som finner veien inn i de tusen hjem. Når det er sagt så er ikke dette mediet (pcer) egnet for den opplevelsen som samme bilde eventuelt gir utkjørt på papir enten det er matt eller blankt.
John-Tore G.

Jepp. Du har så rett...Jeg gjør det nok selv også:-)
mvh John-Tore
Avsluttet .

Hei Nils!
Dette er et meget godt materiale som jeg synes du har overdrevet vel mye.
Slipp opp litt på gasspedalen :-)
mvh Erik J
Espen A. I.

Ja, dette her var bare helt fantastisk. Man kan liksom ikke skrive sine lovord på nettet.

mvh Espen
Ingunn S.

Her har du vært på riktig sted til riktig tid og fanget en herlig og kraftig sjøsprut. Jeg synes det er kjempefint med det lett slørete vannet som blir kastet mot berget, og kveldshimmelen er bare utrolig nydelig med siste rest av solnedgangen i kontrast til de blåfargede skyene som går helt ned i horisonten og fremhever fergen. Solnedgangen kaster en flott glans over det tilsynelatende rolige havet, noe som kommer ekstra godt frem helt til hø i bildet. En flott komp med god dybde og skarphet. Lyset er herlig og ang fargene så synes jeg ikke det gjør noe om du gir på litt ekstra, et blikkfang av et bilde du bør være stolt av:)

Mvh IngunnS:)
Christian H.

I stedet for å vurdere om du har dratt for hardt i spakene i forhold til å gjengi fargene korrekt slik de var der og da, vil jeg heller kritisere resultatet. Noe annet har syntes jeg har lite for seg. Jeg var ikke på stedet og for alt jeg vet har du skrudd ned farvemetningen (nå vet jeg bedre, men det er prinsippet som teller :). Uansett er det umulig å gjengi ''korrekte'' farger; ikke klarer kameraet det og ikke klarer fotografen å huske nøyaktig hvordan det var. Man må derfor forholde seg til den virkeligheten fotografen legger frem, akseptere at det er slik det var og vurdere resultatet derfra. Man bør heller ikke frata fotografen muligheten til å gjengi ''virkeligheten'' slik han opplevde den. :)

Fargemessig så liker jeg det jeg ser, bortsett fra i skummet i pyttene nede til venstre. Det går et markant skille fra blått til hvitt, minner om maskeringsunøyaktighet.
Får ikke helt bestemt meg om hva jeg syntes om at vannspruten er kuttet i toppen. På den ene siden understreker det kreftene som er i sving, men på den andre siden er det kuttet så lite at det minner mer om uflaks i opptaksøyeblikket.

ingebjørg fyrileiv g.

Oi, dette oser av energi.. Kjempefin bølgesprut. Bildet har et godt lys og,
som sagt, sterke farger. Litt for mye av det gode på den bilten.
Men: supert bilde.

ingebjørg.
Stig Børre E.

Dette var helt rått! Sterke farger gjør bildet mener jeg. Eneste jeg er usikker på er båten og fyret. Er de manipulert inn? Belysningen på de ser kunstig ut.

StigB
Nils B.

SBE: Nei de er ikke satt inn i bildet. Hadde jeg gjort det hadde jeg beskrevet det med at bildet er manipulert.
Stig Børre E.

Bare spør :-)

StigB
Inger-Lise S.

Overdivelse,ok..Men resultatet ble for meg at det viktigste i bildet ( forgrunnen ) '' druknet'' litt og at bakgrunnen ble unaturlig framtredende.. Men tar det ikke tungt, har sett mange flotte sjø/bølgebilder av deg :-)
Fine farger ble det..

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu