Februarlys
Dette bildet tok jeg i dag fra bilviduet. Det var et fantastisk fint lys da, men synes nok ikke det kommer helt til sin rett på bildet. Tar gjerne imot råd om instillinger på kameraet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-14 23:41:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon EFS 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/2500s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger474
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177122} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Espen A. I.

Wow, nydelig bildet med en liten smak av minimalisme. Dette er helt klart et av dine beste i år ;-) Du kunne kanskje skarpet opp noen steder, men du verden det er pent slik det er nå også. Liker særlig godt lyset du viser frem.

mvh Espen
Thomas A.

Utrolig flott. Likte komponeringen. meget bra forhold: himmel VS forgrunn

mvh
Thomas Andersen
http://www.thomasfoto.com
Bjorn F.

Hei. Meget vakkert dette Bente.Likte godt fargetonene og det myke fine lyset.
Hilsen Bjørn
Mads B.

Stilig - flott bilde,- med reine, fine farger. og et behagelig lys! Mvh Mads B.
Steinulf L.

Fin komposisjon. Om du sjekker histogrammet på bildet, ser du at kurven ikke dekker hele feltet. Flytt både svar og hvitmarkøren til respektive ender av kurven, så skal du se at bildet får langt mer tegning.
Vakkert vinterbilde,verdt å jobbe mer med.
Helge A.

Fin komposisjon og flott vinterstemning. Enig med SL, en justering av levels og en liten dæsj med USM gir mer tegning og ''renere farger

Helge
Kurt S.

Her har du fått gode råd i de to foregående kommentarene.
Det er det lille ekstra som skal til og du har et vakkert vinterbilde.
Rolig/fin vinterstemning og godt komponert.
Mvh Kurt
Geir F.

Flott bilde, Bente.
Men jeg vil likevel nevne et forhold som slo meg da jeg så bildet. Til venstre i bildet er det ingenting, så kommer husene og trærne. Disse blir gradvis større jo lenger til høyre du kommer. Slik fortsetter det helt til blikket glir ut av bildet. Tror bildet ville tjent seg på om du hadde fått en ''avslutning'' av nildet til høyre også. Enten i form av et tomt rom som til venstre eller at du hadde funnet noen former som hadde blitt midre og mindre. Dermed ville blikket også holdt deg mer inne i billedflaften.

Man alt i alt altså:. Her leverte du et riktig så flott bilde.

-geir f-
Odd Tore S.

Landlig vinteridyll med nesten mer januarpreg enn februar, i hvert fall slik jeg håper at det skulle vært her i området i dag.
Om v2 er en forbedring, er jeg ikke sikker på. Jeg synes at den noe matte stemningen i v1 har noe for seg og ser troverdig ut. En nesten-grå vinterdag er jo ganske grå, i v2 ser det ut som et vær kan være under oppseiling.
Avslutningen i høyre kant er nevnt, der kunne det nok være mer å hente. Et alternativ her synes jeg det ville vært å konsentrere seg om de to røde og kuttet helt inntil det hvite huset. Det ligger muligheter i nesten-symmetri her. Uansett hadde antenner osv på våningshuset forsvunnet og den landlige idyllen hadde blitt forsterket. Lek deg med noen utsnitt, og se hva du synes.
Odd Tore
Avsluttet .

Hei Bente
Dette likte jeg veldig godt. Liker den komposisjonen du har valgt, synes det blir rent og pent sånn.
Et skikkelig flott motiv som jeg liker veldig godt.

Men, igjen har du fått denne glorien rundt trærne, som viser godt på v2. Hva skyldes det mon tro?

mvh arild
Bente K.

Tusen takk alle sammen for gode ord og forslag til forbedringer. Dette inspirerte meg til å lage en versjon II. Der har jeg konsentrert meg om symmerti slik Geir og Odd Tore var inne på.
Arild, denne glorien dukker opp underveis i PS, men jeg aner ikke hvorfor. Jeg regner med at det kommer av overbehandling av et eller annet slag i PS. I den nye versjonen jeg legger ut skal trærne være gloriefrie.
Jan Frode A.

Jeg tror faktisk jeg føler best for versjon #1. Liker at bildet er litt mykt mht. fargemetning og kontrast. Syntes det står godt til helheten i motivet, og skaper en ro. Føler at en mister noe av det inntrykket i 2'ern.
Delingen av flatene er flott, og helt etter min smak. Imidlertid litt usikker ang. kuttet til høyre; det kan virke litt brutalt. Trærne helt til høyre må være med syntes jeg, men kanskje du kunne gjort et forsøk på å klone bort det avkappa huset i høyrekanten?

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Her formidler du en herlig vinterstemning i en flott komposisjon. Justeringen av levels i V2 hjalp, men komposisjonsmessig er begge versjonene fine.

MvhJRH
Fred S.

Behagelig for øynene, et rent og pent motiv der himmel og snø er på godfot med hverandre. Foretrekker det milde draget i versjon 1, men er enig i oppskarpingen.

vh fred
ingeborg w.

Veldig pent bilde, fint lys og fint liv i himmelen, foretrekker v2, fordi det får fram flere detaljer i snøen.
Venche J.

De nydelige pastellfargene i versjon en er min absolutte favoritt.
Rene eventyrbildet dette. :)

Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu