Rød rose
Liker selv farge-sjateringene i rosen og ville ha senter av rosen skarp og heller litt dusere utover i blomsten.
Bildet inngår i albumet Blomster -
Utstyr
  • Canon EOS350D
  • Sigma 105mm 1:2,8 macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Filmtype 200ISO
  • Nei
  • AnnetTok det i RAW-format og konventerte det til tiff før jeg gjord litt justeringer i levels og USM
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger577
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177019} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Gunnar H.

En vakker rosevirvel dette ! Liker komposisjonen og fargene. Bra at senter av rosen er i fokus. At ytterkanten til høyre er uskarp er gjerne greit. Gunnar
Steinulf L.

Fin komp og velplassert fokus. Vakre farger.
Tine H.

Veldig pent rosebilde dette. Skarpheten gjør det spennende å betrakte. Flott! Mvh Tine
Liv Anette T.

Takk for hyggelige kommentarer.

Anette
Avsluttet .

Knall gjennomføring av eit motiv som alltid fristar å ta bilete av, men som aldri blir noko anna enn klisjé når eg prøver... Ramma funka veldig bra, synest eg! :)
Skarpheten gjer jo biletet, då... Veldig bra.

Einaste eg ikkje heilt likte var eigentleg dei grå partia, men dei høyrer vel på ein måte til eit slikt bilete. Kanskje blitsen blir litt for skarp òg - med tydelege skyggar og litt gjenskin i kronblada... (eller er det unsharp mask?)

Uansett alt mitt småpirk syntes eg dette var eit veldig bra gjennomført rosebilete! :)

Signe=)
Liv Anette T.

Takk skal du ha for kommentaren. Har faktisk ikke brukt blitz her, kun dagslys.
Kan hend jeg har vært litt for hard med USM? I det originale bilde er det også grå partier, bare de er litt mer dvaske i fargene. Selv likte jeg disse sølvskimrende fargene, men som sagt kunne muligens ha justert det ned litt.

Anette
Tone A.

Eit vakkert rosebilde med mjuke former på kronblada som fortset som ein elegant virvel innover. Skarpe detaljar på kronblada som er i fokus, dei duse som forset bakover til høgre gir litt dybde. Dette er ei fløyelsrose som har litt sølvskimmer på blada, så for meg har du lukkast med bildet og dei vakre rødtonane. Pirket er at eg ville hatt med det nederste store begerbladet som er kutta i venstre hjørnet. Elles har du fått fram dei mjuke formene og dei fine rødtonane med eit fint lys i dette lekre bildet. Du kan jo legge inn ein versjon til med litt mindre USM, sjølv om eg syns at du har lukkast godt med dette bildet. Eg har prøvd med fløyelsroser sjølv og det blei både gjennskin og litt sølvparti, men mitt bilde kan ikkje måla seg med dette!
:) Tone
Inger-Lise S.

Et nydelig rosebilde med fin komposisjon. Detaljene kommer godt fram her. Fine fargenyanser.Et teknisk godt bilde med fin plassering av fokus.Dyktig jobbet!

Inger-Lise
Kurt S.

Hei.
Må si jeg slutter aldri å la meg imponere over hvor flott rosene er oppbygd.
Tror ingen menneskehand kunne fått til noe slikt.
En nydelig og dyp rødfarge du har fått frem.
Flott komposisjon med selve spiralen godt plassert mens de overlappende bladene skaper en kjempefin dybde.
Veldig vakkert og her har du gjort en kjempebra jobb. Mener jeg-:)
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Denne er jo bare så vakker! Flott oppbygd motiv, med sentrum fint plassert. Skarphet og detaljering er meget bra, jeg liker veldig godt skygge- og lyspartiene. Bildet gir et mykt og fløyelsaktig inntrykk, på tross av skarpheten. Utsnittet er bra gjennomført. Vakkert!

mvh Jan Frode
Bente K.

Dette var knall. Her stemmer alt så vidt jeg kan bedømme, skarphet, dybde farger og komposisjon. Rosen er helt nyyyydelig og ser helt naturtro ut på skjermen. Kjempebra jobb!
mvh Bente
Liv Anette T.

Tusen takk for rosende ord om rosen min. Rosen var veldig så levende og vakker når bildet ble tatt, men den mistet jo etter hvert glansen den også....
Fikk den for arbeidet jeg hadde gjort i forbindeles med lanseringen av web-siden til Mandal Fotoklubb. Bare måtte forevige den og den ble omhørlig portrettert.

Anette :-)
Nina S.

Dette var bra, vakker dyprød rose, skarpt og fint, flott plassering ibildefeltet.
Mvh Nina
Andreas L.

Et utrolig flott bilde, men er det ikke mulig å få slike bilder enda mer skarpe? Jeg har prøvd å ta rosebilder, men jeg får rett og slett ikke fokuspunktet skarpt nok. Jeg har prøvd forskjellige instillinger... Har det da mye med objektivet å gjøre, da jeg bruker et halvbillig objektiv fra Sigma og Canon objektivet som fulgte med kameraet?

Jeg synes du har fått til et bra og skarpt bilde her!

-Andreas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu