Ikke edel i trekkene, men
likevell en vakker fugl som ikke lett lar seg snike innpå om den først har blitt oppmerksom på forandring.
Bildet inngår i albumet Fugleparken -
Utstyr
  • Nikon D100
  • nikon 300mm afi f/2.8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger603
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175907} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Geir Helge S.

Herlig fluktbilde av hegre. Liker den rene komposisjonen og steinene som skaper dybde i bildet. Motlyset sørger for farger som kler motivet fint, selv om de ytterste vingefjærene ser nærmest unaturlig orange ut.
Mvh Geir
Erik A.

Søkke ta, dette var stilig! Fuglens positur er jo helt konge, der særlig den krumme halsen kommer til sin rett. Her gir dette en slags framstup holdning, som setter skikkelig fart i scenen. Pussig dette, at hegrene skal legge halsen dobbelt på denne måten når de flyr. Kjenner forøvrig en uopplyst gubbe som engang skjøt ei hegre i flukt. ''Barmhjertighetsdrap'' kalte han det, for han mente det var ei trane med struma!! :-))

Kompet perfekt. Stenen og de få sivstråene bryter opp den ellers intetsigende vassflata, og setter et sirlig, men nydelig feltpreg i bildet. Et utsnitt dette? Ser antydning til korning i vingeflatene - kan komme av forstørring sammen med en løfting av lavlysene i PS (tross alt godt motlys her)...?

Kjempebra - særs severdig dette!
Thor B.

Hegre ikke grei den.men når den flyr forbi med deg og kanonen i kamuflasjen.Ja da er det gjort.
Hardt utsnitt ?
Ville trekt den en smule ned i mellomtone.Slik jeg ser det på mitt oppsett.
Ellers et flott motiv av Hegre i flukt.
Mvh Tbh
Eyvind R.

Et godt fluktbilde. Perfekt vingeposisjon og velvalgt utsnitt trekker opp. Litt lite lys på deler av kropp, samt hode trekker litt ned.. men alt i alt svært bra..

Mvh Eyvind
Jan O Ø.

Hei. Skarpt og med fint lys. Når det gjelder komposisjonen så skulle jeg vel ønsket at fuglen hadde vært litt lenger fremme. Det hadde balansert bildet bedre i forhold til steinene.
Mvh Jan O.
Geir Helge S.

Er du så sikker på det med at hegra burde være lenger fremme i bildet JOØ? Slik jeg ser det ville det blitt for lite luft i fartsretningen om det var tilfellet...
Mvh Geir
Jonas L.

Flott fluktbilde i spennende lys!

Jonas
Jan O Ø.

Hei igjen. Jeg mener den burde vært litt lenger fremme ja. Ikke helt ut mot kanten men bare litt lenger enn den er i dette tilfellet. Dette hadde foruten å skape en bedre balanse, gitt en fin linje fra nedre venstre hjørne og opp mot det øverste høyre hjørnet. Jeg mener fortsatt at det hadde hevet bildet. Men selvsagt har jeg respekt for at noen har andre meninger. Heldigvis at ikke alle mener det samme. Ha en fortsatt god dag.
Mvh Jan O.
Geir Helge S.

Ok, interessant å høre andres meninger. En god dag skal bli ;-)
Mvh Geir
Inger-Lise S.

Absolutt severdig bilde. Fin komposisjon.Godt lysog fine farger. Mangelen på det sterile løfter bildet i mine øyne.

Inger-Lise
Nils B.

Takker for hyggelige tilbakemeldinger. Når det gjelder hvor langt fremme eller bak pippen bør/skal settes bildet er jo en smakssak For mitt vedkommende så liker jeg det best slik det fremstår her. Pippen er innenfor formatet og flyr ikke ut av dette om den var noe lengre fremme. Om jeg skulle kroppet det på en annen måte så hadde bildet for viket høyretungt og pippen hadde dratt bildet ned mot høyre kant. Men det er helt flott at det er forskellige meninger om dette. Setter stor pris på det.
Svein B.

Jepps- dette sitter bra det Nils! Flott lys som hever bildet mange hakk. Jeg synes hegra er svært spennende og på sin egen måte- vakker. Et godt og beskrivende bilde dette.

Mvh
Svein B
Nina S.

Dette bildet synes jeg er spennende.
Fuglens positur, de små rare beina bak, de sprikende fjærene, ser nesten ut som et skjørt, antydningen av speiling av fuglen, nesten synd steinene er der, selv om de gir fin harmoni til bildet.
Har litt å utsette på fuglens venstre vinge, litt grumsete farger der.
Mvh Nina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu