Å lytte til bølgene
Et bilde der jenta er behandlet i ''twiwrl'' i Photoshop. Lagt inn en layer av hav som er gjort transparent.
Synes bildet formidler en jente og et hav i harmoni med hverandre.
Bildet inngår i albumet vann -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-13 13:30:02
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger619
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_172094} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Morten Bugge G.

Spennenende manipulasjon.
Geir F.

Takk for tilbakemeldingen, Morten.
Ja, jeg lurte på om jeg skulle legge det under manipulasjon, men siden lite av ren faktainformasjon er forandret (se versjon2. Der er bare fargene justert noe og brukt twirwl i PS) valgte jeg likevel å legge det inn under natur.
-geir f-
Hege L.

Dette ble for meg et bilde som ikke harmonerte med kommentaren du har skrevet. Bilde 1 synes jeg er en meget god manipulasjon, men det gir meg ikke følelsen av harmoni mellom piken og havet.

For meg ble det et sterkt bilde av kaos og vonde sinnstemninger..jeg synes det ser ut som piken ikke har det noe bra der hun ligger i et hav av bølger og lag, og kaos.......

Men jeg liker bildet meget godt, og det ble mye symboler og andre meninger i det. Håper det ikke gjør noe at jeg tolker bildet ditt på en annen måte.

Hilsen Hege
Bente K.

Min første reaksjon på bildet var at dette likte jeg ikke særlig godt. Da det dukket opp igjen viste det seg at det hadde festet seg på netthinna av en eller annen grunn. Så det må være noe ved bildet som feste seg. Egentlig er det helt sinnsykt.......modellens ansiktsuttrykk og liggestilling harmonerer ikke med noe. I fargevesjonen likte jeg at fargen på havet ble fanget opp i skjørtet. Uansett er det et unikt bilde iallefall.
mvh Bente
Geir F.

Hege: Selvfølgelig gjør det ikke noe at du tolker bildet mitt på en annen måte. Synes poenget ditt er meget godt. Situasjonen da bildet ble tatt stemmer nok med hva jeg skrev som kommentar, men ser i etterid at jeg har latt meg rive med av effekter og liknende i Photo shop, slik at utrykket i ettertid er blitt noe helt annet.

Hege og Bente: Ofte kan det være litt skummelt å beskrive bildet fordi det er med å binde betrakteren, og det er ikke bra. Betrakteren må få ha sine egne oppfatninger av bildet, derfor er slike kommetarer som dere gir her veldig velkomment.
Lars-Anders M.

Strålende bra.
Helge R.

Hei Geir!
Var inne paa dette bildet i gaar uten aa finne noe at si, maate tilbake i dag for at ta en närmere kikk. Naar det först skal väre, er V1 best, likte de utrerte fargene. Teknisk er det en del at pirke paa, men det har lett for at bli utidig pirk, du ser like godt som meg bildets potensialer. Her har du gitt meg flere ideer til nye, ''vridde'' bilder, det ligger et hav av muligheter i ps. Er litt enig med Hege i utrykket paa jenta, ikke mye lystbetonet slik du framstiller det. Vridd og en unaturlig flathet gjör bildet severdig. Du er et oppkomme av rariteter, liker bildene dine og ser fram til fler.
God helg hilsen
:)Helge
Geir F.

Hjertelig takk for kommentar, Helge.
Jeg setter stor pris på ''utidig pirk'' Hvis du vil fortelle noe av det du tenker på så hører jeg gjerne på det!
God helg til deg også!
-geir f-
Christian H.

Har vært innom dette bildet en del ganger nå, og har vel endelig kommet på noe fornuftig å si. Jeg er uenig med dem som mener at jenta ikke ser glad ut. Jeg syntes det ser ut som hun fryder seg. Det å lytte til bølgene gir henne en stor opplevelse. Umiddelbart er det en viss motsetning mellom gleden og måten hun ligger på bakken med beina vridd. Det er likevel ikke kroppen som er i fokus her, det er sansene. Dette underbygges av den delvis gjennomsiktig jenta. Hennes forestillinger om havet er basert på lyder og det visuelle bildet av havet er skapt i hennes eget hode - derav fargene, som for henne oppleves som riktige. Personer som ser verden gjennom andre sanser enn øyne har gjerne en eller annen funksjonshemning, derfor er det heller ikke så rart at beina er vridd som de er.

Nevnte jeg 'fornuftig' innledningsvis?? Tja... :)
Avsluttet .

Hei Geir
Jeg kunne tenkt å sett dette bilde uten å vrenge jenta til smertegrensen. Synes bilde har noe for seg, himmel og hav, ja lytte til bølgene kan være veldig avslappende, men her synes jeg jenta vrir seg vel mye i smerte.

Forøvrig liker jeg oppbygningen av bilde og liker farvebildet best.

mvh arild
Janne L.

Et underligt bilde. Jenten har en stilling som jeg bare blir sittende å stirre på, men ikke helt forstår hvordan går ann. Og det annsiktsutrykket. Bildet har noe over seg, men hva?

Janne
Geir F.

Hei Christian, Arild og Janne.
Hjertelig takk for kommentarene.

Christian: Du har et nøkkelpoeng i det du skriver. Da jeg behandlet bildet forsøkte jeg å formidle en stemning av havet som ikke var ''visuell gjengivelse'', men mer som en sanseopplevelse inne i hodet.
Ser for meg at dette er en mektig opplevelse for henne der hun ligger ved vesterhavet i Danmark og hører bølgene drønne. Derfor valgte jeg også en mer temperamentsfull farge enn den kjølige og distabserte blåfargen.
-geir f-
Tone A.

Det vert v2 for meg med den blåe skjørtet som bind jenta saman med sjøen sine blåtonar. det blåe skjørtet er også ein fin kontrast der ho ligg på stranda med alle gråsteinane. Eg ser gleda i ansiktet over å høyra sjøen som brusar, men heile liggestillingen virkar unaturleg og forvridd. Den stripete gensaren bryt med alle fargane i bildet, og gjer at blikket først går mot jenta. Det er eit kreativt bilde som ein verkeleg må studera litt, Geir!
:) Tone
Stine J.

Hei Geir,

Et spennende og annerledes bilde. Jeg syns du har vridd akkurat passe på henne til at vi må kikke et par ganger for at hjernen skal oppfatte at hun er ''twirla''.

Jeg liker best fargene i v1 som jeg syns er med å underbygge det absurde i bildet, men overgangene mellom sjø/himmel og sjø/sand ble litt rare. Har du brukt et filter for å få toningen slik, så kan det være en fordel å prøve å jevne ut overgangene.

Men, kreativt og spennende er det absolutt.

mvh Stine

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu