Fly me to the moon....
Et nedskutt US NAVY fly på Island
Litt usikker på om det fugnerer i denne fargetonen og såpass midtstilt..?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-10 00:58:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX Nikkor 18-70
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetTo eksponeringer smeltet sammen fordi ellers ville himmelen blitt helt utbrent.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger404
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167720} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Sjur R.

Dette likte jeg godt, knallstilig motiv! Syns vinklingen/midtstilling funker bra. Kjenner du noe til bakgrunnshistorien til flyet?

Mvh,
Sjur
Georg K.

It seems that I have a soft-spot for the kind of ''filled an empty landscape '' image - even before I read your comment, I had a strong believe that it was taken in Island.

Now, the tone you have chosen works good in this setting, probably better than B/W - plus I do like the duality of sky - and ground.
I'm not so sure about the centered main-subject, and mainly not because for formal reasons, but more because of the reasons of image domination.
To my mind and reading, the context of the plane in this specific landscape is very appealing - but could be strengthen when the wide ( some might say waste ) landscape would be prioritized.
As part of the composition I support the attraction of the '' solitude'' impression of the plane - something only achievable by surrounding the plane with landscape - means - little options left.
I guess my preferred version would have been a tighter crop to the left - and more landscape to the right - right now just an imaginary thought.

Setting, motif, mood, tone and composition are rather outstanding - a good photo to my mind.
Steinar R.

Jeg kjenner desverre ikke noe til bakgrunnen til flystyrten, men regner med den har en interessant historie. Flyet lå øde midt ute i en sand og grusørken.
Kasper M.

Jeg synes helt klart at det fungerer...motivet er kjempe stilig og fargetonen passer veldig bra.

Kasper
Anders T.

Har prøvd å finne ut litt om dette flyet. Det er en militær versjon av Douglas DC3, kalt C-47 eller R4D i US Navy. Til tross for at det finnes nøyaktige lister over fly som ble skutt ned under WWII finner jeg ikke noe som kan være dette flyet. Derimot er det et som ble overlatt til island som crash-treningsfly.
Det hadde vært interessant å vite nærmere betegnelse på stedet der flyet ligger for søk på lokale kilder. Det fantes masse versjoner av flyet, bl.a. med pontonger.

Steinar R.

Jepp, skal prøve å finne ut litt mer om flyet..! :)
Wait for for more!

Merry Christmas!
Åsmund I.

Fett! V1 klart tøffest. Stilig motiv og bra bruk av farger. Vinkelen fungerer bra, og landskapet rundt er fint. Liker at det ser så tomt ut, og at flyet virker sørgelig malplassert.
Fint dette.

Mvh Åsmund
Steinar R.

Hmm... Var visst litt vanskelig å finne ut så mye om flyet. Det var nemlig på en lang dagsutlflugt med en gruppe, så vet faktisk ikke så mye mer om hverken plassen eller flyet! Sorry...
Anders T.

Noen ganger er det utrolig hva som finnes på nettet... Det viser seg at dette flyet gikk tom for fuel og nødlandet på dette stedet (Solheimasandur) den 24. november 1973, uten personskader. Motorene etc ble berget. Skuddhullene i skroget er tilført senere. Altså ingen nedskyting fra WWII ! Her er en link til bilde av maskinen i flygende tilstand (joda, linken skal være så lang):
http://www.airliners.net/open.file?id=735700&WxsIERv=..._id=355100
Steinar R.

Hmm, så vidt jeg husker så sa guiden vår at dette var et nedskutt fly fra WWII, men tydeligvis visste han ikke helt hva han pratet om... :) Moro å høre hva som EGENTLIG skjedde med flyet! Tusen takk Anders for bra research! :)
Henning L.

Det er sørgelig å se et slikt legendarisk fly bare ligger å ruster. Er som sagt en C-47, som er en militærversjon av DC3, som igjen er bedre kjent som Dakota. Dette flyet fløy første gang i desember 1935, og er i dag fremdeles i bruk mange steder i verden. I Norge er det bare en igjen, som eies av stiftelsen Dakota Norway http://www.dakotanorway.no/ , og holder til på Sandefjord Lufthavn Torp. Flytypen er vel den mest brukte flymodellen som noen gang er produsert. Er ''et fly med hår på brystet'' som man sier.

Bildet var veldig bra. Har selv prøvd å ta bilde av Dakotaen på Torp, men den er blank, og ikke hvit, så det ble helt syke reflekser.
Første jeg tenkte da jeg så bildet, var hvor trist det så ut (cockpitvinduene som øyne), og det er jo en god effekt når det er et vrak. Flyet savner å fly igjen. Landskapet er fantastisk til dette bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu