''Høststemning''
Her bare måtte jeg prøve å få fargene og lyset med meg. Litt vanskelig å bare kunne bruke digital søker, men føler at det ble bra!!!
Jeg syns dette ble riktig bra, fikk med det jeg ville her! Hva syns dere?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger533
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167290} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Thomas M.

Flott Kenneth! Helt enig med det, dette ble riktig bra. her sitter komposisjonen som et skudd midt i blink10ern =)
herlig lys, bra speilinger og spennende med skyggene i hvert hjørne.

mvh thomas mørch
Kenneth S.

Takk for fin komentar Thomas! Tror det med skyggene i hjørnet har noe med brytningen av lyset i objektivet å gjøre, men er enig i at det gjorde det lille ekstra!!Takk Takk..
Avsluttet .

Jeg ser flere ting jeg ville gjort annerledes. De skyggene som dere ser i hjørnet kalles for vignettering, og er et kjent fenomen som forekommer på vidvinkler spesielt. Du sier ikke noe om hvilket kamera som er benyttet, men siden det bare har digital søker regner jeg med at det er et kompaktkamera. Vignettering er etter mitt syn sjelden positivt på landskapsbilder, heller ikke her. Dette er noe som kan fikses relativt enkelt ved hjelp av egnet programvare som f.eks. Adobe PhotoShop. En annen faktor som kunne vært forbedret er komposisjonen. Midtstilling av horisonten fører her til meget statisk og kjedelig komposisjon. Det kan ofte være lurt å dele bildeflaten i tre(3), både horisontalt og vertikalt. Komposisjonen ville blitt bedre i dette tilfellet hvis du har hatt ca. 1/3 hav, og 2/3 himmel. Dette er selvsagt ingen fasit, men jeg mener bildet ditt hadde tjent på den løsningen. En annen ting jeg ville unngått er den lille biten med land i nedre høyre hjørne. Den delen utgjør så lite av bildeflaten at den bare virker forstyrrende. Alternativt kunne du satset på mer forgrunn, enten ved at du har tatt noen steg lenger bak eller ved at du har et lavere kamerastandpunkt. I dette tilfellet ville jeg kappet bort en stor del av bunnen i bildet. Steinen nede i hjørnet ligger også utenfor fokusplanet, som gjør at den fremstår som uskarp. Vet ikke om det går med ditt kamera, men det kunne blitt bedre ved mindre blenderåpning, (større F-tall) men det er ikke sikkert det kan la seg styre manuelt med utstyret som er benyttet. Ved mindre blender ville du fått lenger lukkertid, noe som fremtvinger bevegelsesuskarphet, som lett kan unngås ved bruk av stativ. Man får kjøpt små lette stativ for bruk med kompaktkamera, en investering man bør unne seg, spesielt hvis man fotograferer ofte i dårlig lys.
En siste ting, som lett lar seg fikse i etterkant, er å rette opp horisonten som heller relativt kraftig til høyre.
Stå på! Ikke se på denne kommentaren som totalslakt av bildet, men som en veiledning til hva som kan gjøres bedre neste gang.
MVH JOO
flemming r.

Fint motiv
Avsluttet .

Flemming Rassmussen skrev: ''Fint motiv''
Kommentar: Det er det vel ingen tvil om, men jeg synes kommentaren er meningsløs. Hensikten med bildekritikk er vel at man kan få tips om hvordan man kan gjøre ting bedre for å oppnå et maksimalt resultat? Ingen lærer vel noe av innspill som: ''kult bilde'', ''fine skyer'', ''fint motiv'' osv. Det er greit hvis det kommer som en del av en kommentar som tar for seg bildet som helhet. Det spiller vel liten rolle om motivet er pent, når man har mye å gå på for å få det frem i presentasjonen. Slike kommentarer er etter min mening bortkastet og fører til forsøpling av FOTOdotNO.
MVH JOO
Geir N.

Hei
Dette er et flott motiv men bildet har helt klart forbedringspotensiale.
Jan Ottar kommer med mange gode råd, som gjør at et slikt bilde kan bli
bedre. Vi skal være glad for at det finnes folk her på dotten som kan kommentere bildene på en saklig måte. så bare stå på :)
mvh
Geir
Kenneth S.

Jeg sier tusen takk for all oppmerksomhet og alle kommentarer dere gir.
Jeg er helt ny i gamet når det gjelder bruk av kamera, dette er mitt første digitalkamera som vi kjøpte i forbindelse med en sydentur. Men jeg har oppdaget både mulighetene og begrensningene til et digitalt kompaktkamera
som dette er ''Panasonoc LZ-1''. Jeg ser nødvendigheten i et stativ og helst ville jeg hatt et D-speilreflekskamera med alt tilbehør, kanskje nissen har et nå som det er jul. Men som jeg sa i stad så er jeg kjempeglad for all kritikk, god som negativ. Det er det jeg lærer av.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu