Et lite magisk øyeblikk
Jeg skulle fotografere søppeldunken, men ble mer interessert i mine to venninner som stod å pratet med et troll mens de ventet på meg.

Jeg øver meg på svart/hvitt, og synes det er en kjempe utfordring. Bildet er et kraftig utsnitt, og er nok preget av det. -Men har altså mye å gå på når det gjelder utsnitt. Jeg har et sånn 'liker, liker ikke' forhold til bildet (komposisjon og toner), og vil svært gjerne høre hva andre syns. Kritikk mottas med takk!
Bildet inngår i albumet Holmegaten - En gate i Stavanger sentrum som har blitt utsatt for ekstrem forvandling. Bra resultat!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-28 23:08:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-28 23:12:03
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165595} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Fred S.
Er du sikker på at dette passer best i svart/hvitt da, Kristel ? Er det ikke fra den ''Lyckliga gatan'' i Stavanger, med fargerike hus, søppelkasser, postkasser, etc ? Skjønner at du er gira på svart/hvitt, men da tror jeg at jeg i første omgang vil ha valgt et enklere motiv, med færre elementer. Tror dette motivet gjør seg best som ''fargebombe''.
Ellers skriver du at du ble mer opptatt av venninnene dine, men på bildet er det unektelig søppeldunken som blir mest sentral. De to jentene i bakgrunnen blir egentlig perifere elementer, og som litt ute-av-fokus bakgrunnsstoff fungerer de OK. Det er imidlertid søppelcontaineren som er ''midtpunktet'' her, ikke trollet.
Men kom igjen med mer svart/hvitt, og bruk gjerne mennesker, tror du har en kreativ ''åre'' som kan få til spennende bilder ut av slikt. Men akkurat dette fungerte ikke for meg, men det har du vel allerede forstått.

vh fred
Kristel S.
Takk for det Fred! Det var i grunnen alt som skulle til for at jeg selv klarte å se mer objektivt på bildet. Det er den største utfordringen av alle synes jeg! Ser helt klart nå, at fokus jo er alfa omega her. Sort/hvitt fordi jeg både er opphengt i det, som du sier, og fordi at jeg ikke liker fargene på denne siden av gaten. -Tror jeg skal gå og ta meg en prat med kunstneren (Craig Flannigan) om den saken ;)
Nei, du har helt rett, dette funker ikke!
Ha en god dag :)
Vh Kristel.
Kristoffer L.
Vel, jeg synes dette var et godt motiv, og at det fungerte bra i s/h.

Du har fått til fine, fete toner her, og komposisjonsmessig henger det godt sammen.

Imidlertid vil jeg foreslå at du flytter høyrekanten bort til like til venstre for jenta til høyre, så hun ikke blir med i bildet. Dette vil tilføre et visst absurd preg, og stramme utsnittet veldig opp...

- Kristoffer
Kristel S.
Takk Kristoffer! -Høres kanskje ut som jeg har gitt opp bildet, men jeg har gått med det i tankene, så det var spesielt kjekt å få denne kommentaren din nå :)
Utsnitts-forslaget ditt synes jeg var ganske enkelt genialt, skjønner ikke hvorfor jeg ikke har sett det. Det ordner ikke opp i fokus-problemet, som jeg er enig med Fred i at er ødeleggende her, men likevel, det hjelper godt på. Og ikke minst vil det jo framheve det absurde i situasjonen, som du nevner.
Glad er jeg også for at du nevner tonene; det er dem jeg synes er vanskeligst å bedømme i s/h. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal se etter. Jeg synes det er mye lettere med farger, er det normalt? Er det rett og slett det som er kunsten med s/h??

Fred, nå legger jeg ut farger til deg også, uncutted :)
Thomas M.
interessant bilde, du legger merke til så mange kule ting :) gleder meg til å se flere bilder av denne serien.

mvh thomas mørch
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu