Ingen fargeklatt, men vakker er Munken
Telefonen ringer og bringer bud om at en fugl har slått seg ned i hagen som de ikke hadde sett før. Ut av sengen, og oppi klærne fra dagen før, og vips så satt jeg i bilen å gne øyene for å få inn mer lys slik at jeg kunne våkne. I hagen satt Munken som jeg hadde sett og fotografert før, men ikke i regnvær og heller ikke så vakker som denne. Synes nå jeg da.
Bildet inngår i albumet Fugleparken -
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet bør betraktes i fullformat og det gjøres oppmerksom på at bildet er tatt flere lag glass.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger457
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165355} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Magnus A.

Hei.
Denne var bare nydelig.Litt rotete miljø,men dette er kanskje det miljoet den ''vanker'' i til daglig,så da så.En skikkelig vakker fjærball,stilig fjærdrakt og hodepryd.
mvh.Magnus A
Svein B.

Munken er på sin måte svært vakker- men den bør oppleves ''live'' i en blomstrende hegg i mai for at den skal gi optimalt utbytte. Sangen er vakker og melodisk, og gir vårfølelse så det holder. Bildet ditt viser likevel en litt annen side av munken- den kan være en skikkelig treiging til å komme seg ut av landet- enkelte individer slår seg endog til for vinteren ved foringsplasser og bærrike hager. Ikke lenge siden jeg hadde en slik hann her hjemme hos meg også.

Bildet er ikke av oppsiktsvekkende god kvalitet, men det er likevel et helt greit portrett av en fugl få kjenner, den høres oftere enn den sees- og kjenner en ikke sangen går en gjerne glipp av denne. Og at det er et høstbilde av denne arten hever verdien litt ekstra for oss som er fugleintresserte i allefall.

Mvh
Svein B
Nils B.

SB: Du har helt rett når det gjelder kvaliteten, men det nærmeste jeg kom var igjennom mender av stueglass så reduserer bildet til det som er her. Det gjorde ikke saken bedre at det var regntungt ute, men fruen i huset hadde vaska vinduene uka i forveien så det hjalp jo litt da. Det som gjør meg ekstra ''happy'' med opptaket er at denne familien gadd ringe og la meg sette opp utsyret i stua midt i selskaplige forberedelser.
Stig B.

Det høres ut som om du har entusiastiske naboer, ikke mange som tar seg bryet med sånt, ut over å fortelle deg at ''i går så jeg...''.

Kjekt å kunne ta bilder innenfra, godt og varmt, ingen vind...

Enig med SB om teknisk kvalitet, men jeg synes det er artig å se på denne fuglen, som her ser litt vindplaget ut og derfor kanskje ikke har fjærtypen for å være robust nok for en vindfull og kald vinter hos oss?

Sønnen min fant en slik Munk på foringsplassen vår forrige uke også, har ikke sett den siden.

Mvh Stig
Stine J.

Hei Nils,

En herlig liten pjusk med vind i fjærene dette. Pent komponert, men bærer preg av å være tatt gjennom vindu. At du er en dedikert fuglefotograf er det ikke tvil om. :-) Bra fanget!

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu