Lavskrike på høststubbe - igjen
Nå kommer det ikke flere, tror jeg
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-20 20:24:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM+Kenko Pro 1.4x
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger445
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165335} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Stein Rune B.

Flott bilde
Morten W.

Hei, Stig!
Jeg synes skrika blir for lys og blass over ryggen. Du har da levert andre bilder av f.eks. skrika som har tekniske kvaliteter bedre enn dette? Se dine egne bilder, bilde nr. 148025 og bilde nr. 149232.
Har du mistet litt taket på det? (I all venskaplighet)!
Stig B.

Takk for raske kommentarer.

MW: sliter litt med fargerom for dagen, får derfor ikke fram de fargene jeg er vant med. Er inne i en prosess der bildene skal tilpasses også til å kunne skrives ut, og er vel kanskje ikke helt oppe og stå ennå mht fargene og metningen. Skal se om jeg får fikset noe på det.

Stig
Morten W.

V2 var langt bedre, Stig. Er selv litt usikker om dagen mht å gi krtitikk da jeg har gått over til mac. Er liksom usikker på om jeg ser det samme som pc-brukerne. Men jeg kjenner jo igjen mine egne bilder da!
Svein B.

Ver #1 er ''riktigst'' i mine øyne. Ellers er jo dette ganske samme brøkdelen av et sekund som mitt bilde bilde nr. 198980 , så jeg bør vel ikke si annet enn at jeg liker det ;) Jeg ser du sliter litt med fargene her- ver #1 er bra, men jeg holder fortsatt på at et 1/3- 2/3 trinns undereksponering til ville gitt deg mye drahjelp for utgangspunktet. Ellers liker jeg bildet bra!

Mvh
Svein B
Stig B.

Svein, var klar over at du hadde lagt ut det samme, men jeg ''måtte bare'' :-), likte positur og tegninger på stjerten. Du ser imidlertid forskjell i bakgrunnen pga våre to ulike objektiver.

Når jeg ser serien min i etterhånd så er jeg nok enig i at en moderat undereksponering hadde gitt meg et bedre utgangspunkt. Får ta med meg til neste gang.

Stig
Svein B.

Bare hyggelig at du la ut bildet- mente ikke på noen måte å gi uttrykk for annet. Alltid artig å se lavskrikebilder- den er spesiell. Og bildene våre er langt fra like, og om de så hadde vært så hadde det selvfølgelig ikke spilt noen rolle. Bare server oss lavskrikebilder Stig- jeg liker de i allefall.

Mvh
Svein B
Nils B.

En pippe jeg ikke har i arkivet mitt og den er neste like flott når den dukker opp her på dotten. Liker bildet godt, men velger å se bort fra versjon 2 da den nok er ganske langt borte fra hva jeg anser som bortimot rett ut fra hva jeg ser, og har sett av denne pippen. BRA.
mvh Nils
Ole Petter D.

Synes både du og Svein har noen flotte bilder av lavskrika. Mener versjon 1 har mest naturlige farger, men det er mulig kontrasten kunne vært økt vha levels eller curves. Mulig lukkertiden er i lengste laget til å fryse bevegelsene helt. Liker godt den tilgrodde trerota som gir fin miljøbakgrunn.
Ole Petter
Venche J.

Virkelig flott vinkel i et nydelig miljø.
Det optimale angående farger hadde kanskje vært en mellomting av versjon en og to. :)

Wenche.

Stig B.

Takker for kommentarer igjen.

SB;Likte så godt sveisen denne gangen at jeg bare ''måtte'', selv om læremesteren allerede har lagt ut sitt, som jeg synes er bedre.
NBH:En flott fugl, du hadde helt sikkert likt å sett den live også. Når det gjelder farger så ser jeg nå at v2 ikke stemmer spesielt bra. Tok den på den bærbare, samtidig som jeg roter med fargerom. Er nok litt fargeblind for tida :-)
OPD:Bildet var nok tatt i slutten av lystilgjengelighetstida, men jeg kunne nok økt hastigheten 1/3 eller 2 uten å forringe bildet, tvertimot.
WJ:Det var artig å arbeide med lavskrika i dette miljøet. Er som nevnt sikkert lettere fargeblind for tiden :-)

Stig
Roger V.

Sikkert en heftig opplevelse å få med seg, dette Lavskirke prosjektet.
Skal jeg være ærlig syntes jeg helt klart at versjon 2 hadde de spenstigste fargene, men om de er helt ''riktige'' vet jeg ikke.
Men igjen et flott artsbilde, detaljrikt og tatt i fint miljø.

Roger
Per Harald O.

Kom gjerne med flere lavskrikebilder!

Blir inspiret her!
Må komme meg ut snart!
Børge J.

Hei Stig, V2 ble litt for rød i mine øyne. men absolutt et severdig bilde.

BJ
Mike T.

Hei Stig.
Jeg går for vers #1 med mer naturlige farger. Bildet har fin dybde og trenger ikke ''pepper''. Omgivelsen er topp, bakgrunnen greit nok. Fuglens holdning/uttrykk er meget fengende og gir bildet sjel. Jeg blir litt rørt.
Fin skarphet, men dybdeskarpheten er ikke fra øverste hylla: At halen er litt ut av fokus, plager meg - men bare fordi bildet ellers er en Ener for meg.
Hilsen
Mike
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu