Lavskrike på høststubbe
En fugl jeg ikke kan la være å bli fascinert av. Må oppsøke den igjen og igjen. Kan ikke love at jeg ikke viser den igjen og igjen.

Her i form av en snill utgave som vil vise seg i fullprofil i en vakker høstsetting
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM+Kenko Pro 1.4x
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/20s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger461
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163529} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Kurt S.

Ser ut som om den er skikkelig på vakt og klar til å fly avgårde ved minste tegn til uro.
Etter mitt syn en god eksponering med fin skarphet og struktur i fjærdrakten.
Bra at du tar med litt miljø rundt fuglen.
Fin bakgrunn også. Det eneste jeg reagerer litt på der er den lyse stripa foran fuglen. Kunne kanskje vært glattet litt ut i kantene slik at den ikke ble så markert.
En fin fremstilling av en vakker fugl.
Mvh Kurt
Bent O.

Hei igjen Stig.

En fin fugl i fine omgivelser. Denne krabaten har jeg aldri kommet borti, men skulle gjerne hatt noen bilder av den.
KS nevner en stripe foran fuglen, men hvis en skulle pirke på slike ting ville jeg heller gjort noe med den lyse diagonalen bak fuglen. Ellers har jeg ingenting å utsette Stig, og kom gjerne med flere av denne arten.

Ha en fin kveld.

Mvh Bent
Inger Anne Maritsdotter V.

Ein spesiell og særegen fugl, veldig flott og elegant.
Godt formidla, syns eg med ok skarphet og fine detaljer.

Likte godt bildeutsnittet du har valgt.

Inger Anne
Odd E. k.

Et flott utsnitt av en lavskrike. En fin skarphet på fuglen med en flott bakgrunnsfarge. Skulle ønsket at stubben fuglen sitter på har vært noe mindre lys. Slik stubben fremstår nå, tar den mye av oppmerksomheten med sine utbrente farger. En noe mindre utbrenthet i lyngen og soppene har gjort bildet varmere i fargen og mer behagelig å se på. Stubben er muligens noe ut av fokus. De skråstilte lyse båndene foran og bak fuglen (muligens tynne kvister som har vært for mye i forgrunnen) skjemmer ikke bildet vesentlig. Ellers et flott utsnitt som nevnt med en fin skarphet og artsdokumentasjon. Et bra fanget øyeblikk!!!
Ole Petter D.

Vil bare føye meg til i rekken av gratulanter. Synes dette er et vakkert bilde. Fine farger og god dekning av hele fuglen. Med det formatet du har mener jeg kanskje utsnittet skulle vært løftet litt dersom omgivelsene tillater det.
Ole Petter
Magnus A.

Hei,flott bilde av Lavskrika.Muligens litt lite kontrast og litt ''blasse'' farger.Ville muligens klonet vekk den lyse streken rett bak stjerten,men det er bare pirk.Har ikke selv sett denne fuglen,men den er kanskje ikke her nede på sørlandet?
mvh.Magnus.A
Roger V.

Hei
Enig i at fargene kunne vært mer smell i. Men alikalvel, et flott portrett tatt i miljø. Ganske så skarpt til å være tatt med 1/20s.
Legger med ikke ned å griner om det kommer flere slike etterhvert.

mvh Roger
Morten W.

Siden jeg er ny på Mac'en min: Når jeg drar dette bildet over i PS, fremstår det mye flottere. Smell i fargene, og ikke så blasst.
Skal sjekke mine egene bilder og se om de fremstår slik jeg husker de på PC'n.
Den fuglen der står forøvrig høyt på huskelista mi!
Hans-Gunnar H.

Det var da som svarte, skal du begynne og teppebombe dotten med lavskriker? ;)....holder du denne standaren skal jeg saktens ta en titt hehe..
Bra dette!
MVH Hans-Gunnar
Stig B.

Takk for kommentarer, det er kjekt at dere likte fuglen min. Jeg har den ikke der jeg bor, men må på stadige ekspedisjoner til Svein Bekkum i Gudbrandsddalen for å finne den. Liker den veldig godt, med de varme jordfargene, dens tillitsfulle vesen og stillfarne framtreden.

Jeg har kanskje holdt litt tilbake på metningen av fargene her, var litt for kraftig på noen av mine tidligere.

Skal ikke teppebombe, bare nesten. Skal forsøke å dytte inn litt annet også :-)

Stig
Ketil K.

Nydelige farger og miljø her ja.

Kanskje litt mer oppskarping av fjærdrakten og stubben? Ville dempet ned den lyse gule blomsten i venstre øvre hjørne, samt linjen under den og det lyse helt til høyre.
Svein B.

Dette synes jeg du har lykkes bra med Stig. Her fremstår fargene på lavskrika både ''riktige'' og naturtro for meg. I lyngen og på stubben virker fargene nesten i kraftigeste laget. Ellers enig med KK ang demping av etpar-tre lyse striper/felt som trekker blikket litt til seg.

Mvh
Svein B
Åsmund I.

Slett ikke ille dette. FLott bakgrunn, og grei skarphet på lavskrika (fin fugl forresten), selv om den nok kunne vært et lite hakk skarpere. De lyse stripene er nevnt, ellers er det ikke noe særlig å pirke på. Fin komposisjon og fine farger. Kunne sikkert vært mer ''smell'' i fargene, men for min del virket dette naturlig og pent.

Mvh Åsmund
Odd Tore S.

Fin skrike, fin stubbe, litt mer jobb med bakgrunnen hadde vært fordelaktig, få vekk tendensen til striper (=Blur) og gjerne dempe de lyseste partiene noe.
Odd Tore
kai j.

Lavskrika er en flott fugl med fine farger, fin kulisse du har, synd at lavskrika gror litt igjen mot stubben, jeg ville likt og sett mere av beina. og kulissen dominerer for mye i front slik at fuglen blir litt i bakgrunnen der den sitter.

Mvh Kai jensen
Kjartan T.

Slett ikke ille, men slett ikke noe helt spesielt heller. Et helt ok bilde av lavskrika. Savner lyset og savner litt adferd, bevegelse eller en litt mer spennende positur.

NB! På fredag må du få med deg Norge Rundt, da er du og kona på skjermen fra lundeura på Runde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu