En fiskers dag slutter aldri
Enda et solnedgang, eller rettere sagt: post-solnedgangsbilde, fra de ytterste øyer.

Denne gangen med flere elementer enn sist, men synes de tilsammen gir en god ''story'': Landtungen med kveldsdis, lys som akkurat begynner å bli slått på, en hegre som tenker på å kommer seg hjem, og til slutt; en fiske rsom tar seg av de siste arbeidsoppgaver for dagen ved å lete opp krabbeteiner før det blir for mørkt.
Bildet inngår i albumet Øyene der ute - Øyene ytterst mot havet på nordvestlandet; Vigra, Valderøy, Giske, Alnes
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-04 19:38:41
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM+Kenko Pro 1.4x
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital Raw Iso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger382
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163083} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Christian H.

Fint bilde, men jeg syntes det er litt lite luft foran båten, samt at hegra ikke er plassert optimalt. Fargene er strålende, de rette elementene er med, men jeg mener altså at de er plassert litt feil.
John B.

Hei ! Jeg er 100% enig med CH.
John B.
Vegard L.

Synd at båten hadde kommet så langt frem. Det svarte, ser ut som en pil, nede til venstre stjeler en del av oppmerksomhet og forstyrrer idyllen. Men alt i alt et meget severdig bilde. :-) Ha en trivelig kveld Stig.
Mvh Vegard
Odd Tore S.

Ikke dumt dette, litervis med gylden kveldsstemning her og siluetter med innhold. Lyset i fyrlykta gjør seg, ikke så med lyset i huset.
Tidligere kommentarer tar opp enkelte svakheter som jeg også slutter meg til, ikke mye vits i å skrive det enda en gang.
Odd Tore
Gunnar G.

Kan dette bilde reddes???

Med dette spørsmål indikerer jeg leting etter et bedre bilde i det fotografi som er presentert. Det betyr normalt annet utsnitt.

Og svaret er definitivt JA, og et godt bilde vil det også bli.

SVAR:
Beskjær bildet hårdhendt nedenfra til like under midt på bildet, slik at ny kant akkurat går inn på det noe mørkere båndet tvers over bildet midt på.

Og så må staken klones bort. Det må også lysprikken under fyret.

Dette kan bli svært bra! hilsen Gunnar.
Steinulf L.

Stake og lyspunkt hører med. Ellers enig i kommentarer over. Du kan muligens legge inn noen pixler i bunnen og til høyre? Herlig lys!
Roger V.

Det alltids rom for forbedringer, men ikke enig i slike drastikse beskjæringer.
Foruten litt trangt på høyre side der båten er funker dette bra. Flere elementer som hører fint sammen, knall farger. Det eneste er at jeg hadde problemer med å finne noen hegre. Så ikke helt at det var en hegre før etter lang tid.

God helg
Roger
Stig B.

Takk for raske kommentarer.

Var usikker på om det ble for mange elementer, har vel fått tilbakemelding på at det enten er for mange eller at de er litt feil plassert, spesielt båten og fuglen. Tok et annet bilde noen øyeblikk senere, nesten samme utsnitt, litt mindre lys tilgjengelig. Legger det ut som ny versjon for å se om dette stemmer bedre.

Stig
Per Harald O.

Foretrekker V1, men det er litt trangt forran båten.
Skyggen nede til venstre klones bort.

Vakker stemning!
Avsluttet .

Hei Stig

Ikke noe skryt på det kompositoriske fra meg denne gangen. Det er nevnt flere mulige utsnitt over her som jeg er langt på vei enig. I tillegg synes jeg det ble veldig trangt over fjellet på toppen der, men skjønner samtidig at du har prioritert det som skjer på vannet, men dog.

V2 nærmer seg det som er angitt i kommentarene og selv om det ikke er optimalt så er det en kraftig forbedring fra v1.

Svenn
Inger Anne Maritsdotter V.

#1 for min del, syns det var meget severdig, dog uten den stolpen som stikker opp i være venstre del og skyggen i nedre ventre del.

Ellers flott!

Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu