Fra tempelhøyden
Gyllen kuppel fra tempelhøyden i Jerusalem. Bygget er reist der hvor profeten Mohammed skal ha steget til himmels etter sin død.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger518
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162014} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Gunnar G.

Godt sett og godt tatt. Vinkelen er dessverre slik at du får hellende linjer i forgrunnen, men bildet er vannrett så hellende linjer øverst må bare godtas.
Kanskje? for snau beskjæring til venstre, men dette tror jeg du har vurdert nøye, så hvis dette er helt bevisst, godtar jeg det.
Gunnar
Åsmund I.

Nytt perspektiv på et mye fotografert motiv. Spennende bilde, men jeg er enig i at det er litt for tett beskjæring til venstre. Dette er forresten ikke Al Aqsa moskeen, den ligger på andre siden av plassen for klippedomen (som dette er). Dette er faktisk ikke en moske i det hele tatt, mange som tror det. Ellers er det også samme klippe som Abraham neste ofret sin sønn på, i følge bibelen. Det var dagens religionshistoriske forelesning, takk for meg ;)

Mvh Åsmund
Vegard B.

Hei, takk for kommentarer.
Angående beskjæring, så var dette problematisk særlig på venstre side, fordi bildet ble litt skakt. For å unngå lyse partier til venstre for søylen så måtte jeg kutte hardere her.
Åsmund: Takk for din opplysende informasjon. :-) Jeg har prøvd å søke meg frem til det korrekte navnet, men det virker som om Al-aqsa og klippedomen/moskeen brukes litt om hverandre. Så jeg endret tittelen på bildet for å unngå surr og sammenblanding. Men det er vel en moskee?? Eller er det et minnesmerke? I hvertfall så ble vestlige turister nektet adgang, så jeg aner ikke hva som skjuler seg inni dette vakre bygget.
Åsmund I.

Det er ikke en moske nei, men det blir ofte omtalt som det. En moske skal bygges etter spesielle regler, og er et gudshus. Dette er nok mer et minnesmerke eller noe i den retningen. (såvidt jeg vet, arrester meg om jeg tar skammelig feil!) Jeg har vært der inne, og det er fylt med mosaikk fra gulv til... ja, taket er jo også fylt med mosaikk. Ellers er det tepper på gulvet, og hele rommet er dominert av toppen på klippen. Denne er det en hule man kan gå inn i. Bygget tar pusten fra deg, bare så synd at man ikke får lov til å fotografere der inne. Det riktige navnet er nok klippedomen, og kuppelen er belagt med gull donert av islamske land fra hele verden. Et imponerende bygg!

Mvh Åsmund
Vegard B.

Ok, vi får bare håpe at det en vakker dag blir fred og fordragelighet der, slik at man kan vandre fritt rundt og nyte dette utrolige området. Jeg kunne også virkelig ha tenkt meg å kikke innenfor dørene på domen. Da jeg var der på vårparten i år, så var det strenge restriksjoner (pålagt av israelerne) på hvor lenge man kunne være der, en time i løpet av en hel uke!
Takk for oppklaringen.
Vegard
Judit W.

Hei V,

I am glad that you have posted a very nice photo again about Jerusalem. Although I have never been there, I know the city is very beautiful, and your pictures what you have posted here earlier prove this information.

The gold cupola is very beautiful in the centre of your composition. I like the setting and the dark working out of your photo very much. Very well done, I like it ...

Judit :)
Vegard B.

Hei Judit, and thank you for your nice comments, :)

Jerusalem is the most exciting city I've visited so far, the feeling of standing in such a mythical place is simply overwhelming. It's obviously a beautiful city with all these old buildings, yet at the same time old and worn-out. If you get the chance, go there!

Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu