I lav kveldsol.
Dette er en høstblomstrende løkblomst som jeg ikke vet navnet på. Bildet ble tatt i september.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-27 16:00:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Sony P200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger345
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161789} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette syns eg var skikkelig lekkert.

Minimalistisk og stilfullt med et fint lys og lekre fargar.

Inger Anne
Tor Erik S.

Hei
Et behagelig, dust og vakkert macro.
Enkel og god komp etter min mening.
Litt crash med pikslene i bakgrunne desverre, har du justert mye?

mvh. TE
Torild H.

Hei,
dette er en høstkrokus, eller tidløs, en spesiell blomst. Den kommer med store, grønne blader om våren som visner helt ned på sensommeren, før blomstene endelig kommer i sept./okt. En skikkelig luring, altså!
Dette var et usedvanlig bra bilde av arten, skjørt uttrykk, som blomsten er, og dessuten med passende mørk bakgrunn, da den ofte ses blomstrende på bar jord.
Mvh. Torild
Steinulf L.

Vakker blomst som du har behandlet vel. Fint utsnitt. Det har skjedd et eller annet med bakgrunnen som sikkert kan korrigeres.
Erik T.

For min del liker jeg skarpere kontrast mellom motivet og bakgrunnen. Her var det litt blury. Komposisjonen og fargene er hærlige.
Ann F.

I utgangspunktet et bilde som kunne vært bra, tenkte umiddelbart på Tidløs selv også (Colchicum autumnale). Den minner veldig om krokus, men krokus har bare tre støvbærere, denne har seks. Hele planten er for øvrig giftig.

Grunnen til at jeg sier ''et bilde som kunne vært bra'', er at det er noe i overgangen mellom kronblad/bakgrunn som ikke ser umiddelbart vellykket ut, og bakgrunnen er noe tung og mørk med tydelige spor av banding i høyre del, så der er muligens noe overbehandlet. Selve blomsten er stort sett OK, og med en mer nyansert og lettere bakgrunn ville det muligens komme frem detaljer der som forsvarer blomstens plassering og bildets komposisjon. Valg av fokuspunkt og blender ser veldig bra ut.

Mvh Ann


Odd Tore S.

Bortsett fra beskrivelsen av karakteristika for blomsten, hvor jeg er blank, slutter jeg meg ganske helhjertet til Anns vurdering her.
Et bra utgangspunkt, men forholdsvis mye teknisk småkrøll.
Odd Tore
Avsluttet .

Dette er en lekker komposisjon og fine toner i bildet.
Det er kun det med overgangene som kunne vært bedre, men godt jobbet for det.

MvhJRH
Gunnar G.

Nydelig bilde. faktisk tenkte jeg på et aktbilde da jeg så dette på grunn av belysningen og stemningen i bildet (et slikt bilde ligger ute akkurat nå). Et pussig sammentreff, for blomsten heter også ''naken jomfru'' på norsk.
Gunnar
Espen A. I.

Dette var softet bra, Bente. Morro med dine fine bilder for tia.

Mvh Espen AI
Bente K.

Oisann! Jeg ble veldig glad for kommentarene fra dere alle sammen.
Nå har jeg også lagt ut originalen. Jeg er ingen kløpper i PS, men prøver hele tiden på å bli bedre. Derfor var det fint å få kommentarer på PS arbeidet også. Jeg skal sette meg ned når jeg får tid og se om jeg får gjort noe bedre med overgangene til bakgrunnen. Tar gjerne imot gode tips til det.
mvh Bente
Avsluttet .

Hei Bente
Jeg synes bildet, altså v1 er meget bra, liker den softe overgangen og har ingen problemer med bakgrunnen og dens litt lysere partier rundt blomsten.
Fin komp og gode farver.

mvh arild
Bente K.

Takk til deg også Arild. Det var hyggelig at du og så mange andre likte dette bildet. Det virker oppmuntrende på meg.
Mvh Bente
Tone A.

Eit nydeleg bilde av den einslege blomen mot den litt tunge bakgrunnen. Fin softing på den vakre blomen med fine detaljar. Denne blomen har ikkje eg sett før om hausten. Fine fargar, du har gjort eit fint forsøk i PS. Originalbildet er også bra, om du hadde kutta litt på venstre sida og nederst, det har fine kontastar.
:) Tone
Bente K.

Takk for fin kommentar fra deg også Tone.
Jeg så ikke før idag at bildet har vært anbefalt, det varmet.
mvh Bente
Frank N.

Deilige toner du har fått frem her. Måten du har gjort det på ser nesten ut som en dobbelteksponering. Kompen fungerer bra den også.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu