Den var bare helt nøtt
Endelig tenkte jeg. Lenge har jeg hatt håp om å fotografere denne raske og for meg og andre sky fuglen. Vi viste den var i området og hadde sett den flyktig fra hyttevinduet om morgenen, men når sant skal sies så hadde jeg ikke noe tro på at den skulle komme på besøk, og iallefall ikke innen en akseptabel brennvidde avstand. Men, mens vi var opptatt med vårt (mulig den var klar over det) så satt den der. Det tok oss ikke mange sekundene og rigge oss til mellom oppvask og hytterydding minutter før avreise.
Bildet inngår i albumet Fugleparken -
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetIkke stativ og jeg kunne godt tenkt meg at jeg var en anelse nærmere objektet.
    Bildet bør betraktes i fullscreen. En stor takk til Bjørn som tok meg med på denne opplevelsesrike helga.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger545
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160705} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Liv Anette T.

Utrolig flott lys og et skarpt og fint bilde. Har du byttet ut bakgrunnen eller er det et resultat av stor blender og lang avstand til det som befinner seg bak Nøtteskrika. I mitt barndomshjem ble disse kant Skauskjær, vet du om det er et lokatl navn som bare brukes få steder??
Lurer litt på ha som egner seg best når det gjelder innstillinger når en skal fotografere små fugl. Har just begynt og prøvt litt på dette, men de blir oftest uskarpe. Vet at jeg bør bruke ganske raske luketider, men er usikkr på hva som er best ang blender og type objektiv??
Nå spør jeg mye, men trenger tips for om mulig å få litt dreis på dette etter hvert for jeg synes det er veldig gøy.
Mvh Anette
Kjell G.

Flott artsbilde uten forstyrrende elementer. En beskjæring oppe hadde vært en fordel.


Rolf J.

Flott nøtteskrike, bra lys og fin positur. Fin situasjonsbeskrivelse i underteksten. Kunne kanskje ha kuttet litt i toppen?
Har hatt slike i hagen i flere år utan at de har stilt opp for fotgrafering, så at de er sky kan jeg skrive under på.
Rolf
Odd E. k.

Et flott artsbilde av en nøtteskrike. Fin skarphet men muligens har en beskjæring i øvre del av bildet gjort seg da nøtteskrika sitter noe langt bak på trestubben. Et stilrent og bra dokumenter bilde.
Steinulf L.

Et bilde til inspirasjon.
Stig B.

Nøtteskrika er vakker, og sky, men meget forsluken. La en gang ut kjøttdeig til rev, men den som spiste opp/ fraktet bort alt mens jeg ventet det var nøtteskrika.

Her har du fått godt fram fargene, og spesielt det bla partiet på vingene. Enkel standplass og ren bakgrunn gir her et fint artsbilde.

Mvh Stig
Stine J.

Hei Nils,

Fint og skarpt bilde av nøtteskrika med rolig bakgrunn. Gode farger. :-)

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu