På ei trapp i Luxor
Desse fire møtte eg i ei smal, skitten gate i Luxor då me var på skuletur til Egypt i februar 2005, og for ein penn kvar, stilte dei gladeleg opp som modellar. Biletet vart litt mørkt etter digitalisering, men eg let det gå for no.
Dette er eit av mine favorittbilete både på grunn av dei vakre modellane, komposisjonen og mørkeromsarbeidet. Dette er vel nesten det næraste eg har kome eit perfekt bilete.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeIlford Delta 100
  • Nei
  • AnnetScanna mørkeromskopi.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger519
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160632} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Christian H.

Hvorfor har du ikke justert lysnivået etter digitalisering når du er klar over at det er for mørkt? Det er da den enkleste ting å fikse på! Bildet har flere detaljer i skyggepartiene enn det som kommer frem her og det er synd du ikke vil vise oss dette.

For så vidt et pent bilde, men savner litt mer innhold i modellenes ansiktsuttrykk. Blir litt forstyrret av linjene til høyre som leder øynene bort fra barna. Kanskje litt for mye vegg på høyre side.

For å peke på det som er positivt: kamerastandpunktet ditt er bra, man ser barna fra deres perspektiv. Motivet er etter forholdene ryddig og enkelt. Om du jobber litt mer med bildet i et redigeringsprogram er jeg sikker på at lys og kontrast også blir bra.
Birgit D.

Jeg forstår det slik, at du jobber i et godt gammeldags mørkerom med kjemikalier og slikt i utgangspunktet....? Det gjorde jeg selv i mange, mange år, og det er selvfølgelig alltid smak og behag hva man synes er pent av hardt eller mykt eller lyst eller mørkt.... Motivet ditt her er jo helt nydelig og du får frem en bra tekstur i trapp og mur og dør :-) Men jeg synes også at det er for mørkt til at barna kommer skikkelig frem.
Avsluttet .

jeg liker at bildet er mørkt, som sagt, det gir barna litt skygger og personlighet i fjeset. Jeg liker også utsnittet og den enkle fokusen, som er på barna. Bildet og komposisjonen er ganske enkel, men veldig effektiv.
Kristoffer L.

Dette var et helt fabelaktig bilde!

Jeg deler ditt syn på at bildet må være ganske mørkt. Etter min mening er bildet her et eksempel til etterfølgelse. Dette er rett og slett fremragende tonebehandling. Det er slik det skal gjøres, folkens - slik ser et bilde ut, som ikke er overtatt av utbrente høylys!

Her er fantastisk tekstur hvor en enn snur og vender seg, og tegning i alle nyanser og valører, fra det glinsende mørke, til de lyseste, små høylys. Bildet er etter min mening også suverent fint oppbygd. Her er god kontakt med barna, fine og naturlige positurer, en nydelig komposisjon, og et utsnitt som balanserer og setter det hele inn i en sammenheng.

Det var en glede å se dette bildet, som jeg nå setter på anbefalt-listen, slik at flere kan få sett det! ;-)

- Kristoffer
Avsluttet .

pent pent bilde!liker kontrasten, og teksturen i bilde, men jeg også synes det er litt for mørk,,,for all del, fungerer veldig bra slikt det fremstår!

thomas :)
Birger N.

Hei et fint bilde, men det er for mørkt synes jeg, kan se det på den jenta som sitter øverst på trappa, det svarte håret hennes og den mørke døra smelter sammen. Men likte bilde ellers.

mvh birger
Lars S.

synes bildet er fint som det er. synes ikke det gjør så mye at det er mørkt. kanskje dodge litt i ansiktene..
lars
Linde G.

Råfint bilde og god stemning med barn i sitt miljø. Veldig passende med S/H ift motivet her. Men jeg synes også at ansiktene er noe mørke, selv om det sikkert er en ren smaksak.

Hilsen
Linde Gilberg
Asbjørn Hammervik F.

Gratulerer Kristi! Ser ut som flere er enige med deg at dette er et godt bilde, og det er jo forsåvidt ikke så rart. Dessuten synes jeg svart/hvitt er en flott måte å skildre et land som ofte gikk i tonene brungrått uansett. (Selv om det selvfølgelig bød på rikelig med fargespill til tider også...)

Synes ikke bildet er *for* mørkt. Selv om man kanskje kunne hentet fram litt mer av barnas ansikt, er det ikke plagsomt. Ser poenget til Christian H, men synes ikke det er forstyrrende. Det er mye annet som leder oppmerksomheten mot barna.

Forøvrig synes jeg noe av det flotteste på dette bildet er trappa og stoffligheten i den. Vakkert lys.
Kristi D.

Takk for mykje konstruktiv kritikk! Kjekt at det vart sett på anbefalingslista! Tusen takk for den! Eg vart rett og slett smigra!
Erlend B.

Et aldeles nydelig bilde. Akkurat slik jeg liker dem!

Mvh. Erlend
Gerry F.

jeg har ikke sett på hav de andreskrev her før jeg gjorde opp min mening,men jeg synes at mørket gjorde bildet mye bedre!! Meget godt situasjon bildet fra egypt...forteller meg lit mer om fattigdommen også....well done!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu