Fullmåne på Vigra
Jeg var fullt opptatt med å ta bilder av en eventyrlig vakker solnedgang ytterst ved havet akkurat like etter solen ''druknet'', da jeg ble oppmerksom på en vakker fullmåne ved å snu meg 180 grader, der den steg opp over fjellet. Gården nedenefor ble da liggende i fint måneskinn selv om det hadde begynt å bli mørkt.
Bildet inngår i albumet Øyene der ute - Øyene ytterst mot havet på nordvestlandet; Vigra, Valderøy, Giske, Alnes
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-19 11:16:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/4s
  • FilmtypeDigital raw ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger361
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160499} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jarl Johnny J.

Flott måne. Jeg ville kanskje tatt bort gården jeg da. Syns den trekker for mye oppmerksomhet. Da hadde du også fått en stilig vide effekt på bildet.
Avsluttet .

Hei

Flott bilde ble det Stig. Morsomt med månen som kommer opp bak fjellet. Du nevner at gården er opplyst av månen. Kan det være at gården her faktisk er opplyst i restene av sollyset som gjerne lyser opp leneg atter nedgang. Bare en observasjon fra min side.

Synes det var et fint lys i hele bildet.

Svenn
Stig B.

Takk for raske kommentarer.
JJJ:Har et bilde med bare månen også, som er bedre eksponert mht månen. Får se om jeg legger det ut som separat versjon.
SD: Du har nok rett mht lyset. Om du ser i vinduene på gården så ser du at de reflekterer solnedgangslyset som er bak fotografen.

Stig
Steinulf L.

Synes husene passer inn her, dselvom kuttingen i bunnen muligens er litt brutal. Svært så vellykket månebilde med fint lys.
Kjartan T.

Vanligvis må slike månebilder klippes og limes for at det skal se ut noenlunde slik som øyet oppfatter lyset. (Det blir for mange blendertrinn for et kamera).

Her har det nesten klaffet på grunn av at du fortsatt hadde en god del dagslys fra sola, og det en slik klaff er i grunnen ganske sjelden å se. Jeg er ikke helt fornøyd med gården og kuttinga di i nedkant der, men ellers var det et ok bilde å se på.
Kjell G.

Imponerende bilde, siden gården ble så bra belyst. Jeg er enig i at beskjæringen nede var litt vel rå!
Kurt S.

Litt brutal kutting i bunn.
Likevel et strålende flott bilde med et nydelig lys.
Det er ikke ofte man treffer på slike fine lysforhold med både sol og måne som aktører.
Lyset i vinduene på huset gjorde seg godt.
God jobb!
Mvh Kurt
Camilla S.

Hei

Som allerede nevnt, så synes jeg også kuttingen av bunnen i bildet var litt spes, men det ødelegger ikke bildet. Gården må være der, trenger å få litt omgivelser med i bildet i tillegg til månen.
Fint og skarpt, jeg klarer aldri å få månen så fin som dette på mine bilder..
Pent utført!

-Camilla
Stig B.

Takk for kommentarer igjen. Det kombinerte lyset var der kun i kort tid, og månen steg veldig raskt. Bildet er hele bildeflaten, så der er dessverre ikke noe å gå på i bunnen. Månen steg så raskt at jeg ikke våget å ta med mer i bunnen, selv om jeg er enig i kommentarene omm at det er trangt.Jeg har bilder litt etter med kun månen, som kunne vært limt inn, men ønsket her å bruke originalopptaket, delvis også pga at jeg er for dårlig i min bildebehandling :-(, men i hovedsak pga at det er første gang jeg har fått til noe sånt i ett opptak .

Stig
Inger Anne Maritsdotter V.

#1 ble veldig stemningsfull og vakker, men også mer ordinær.

#2 fikk et spesielt preg over seg med månen som i stor størrelse kikker over fjelltoppen der, litt animasjonsaktig med et humoristisk preg, likte det.

Inger Anne
Ketil K.

Liker dette, du har fanget et flott lys og gården passer bra den, selv om kjellervinduet er kappet i bildekanten. Bygningen kommer lavt i bildet, som ville balansert bedre med litt mørk bakke i forgrunnen og mer rom rundt motivet for øvrig.
Hans-Gunnar H.

Bra toner og bilde, men må nok forlange mer foran her jeg også!....
MVH Hans-Gunnar
Odd Tore S.

Månen er flott når landskapet fortsatt har den siste avglansen fra solnedgangen, og plagsom fordi den har det så travelt med å gå opp.
Begge deler vises på bildet ditt, det siste er ikke så positivt fordi utsnittet er nokså umotivert i bunnen.
v1 ble teknisk skarp og bra, selve motivet var vel ikke så spennende.
v2 synes jeg holder en lavere teknisk standard, men venstre side med fredelig beitende sau under oppgående måne synes jeg har mer i seg som motiv enn gården. Riktignok mangler både ulv og varulv også her, men sauer (og badekar) er i alle fall uvanlige sammen med fullmånen.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu