Jølstervannet
Værforholdene på Vestlandet i helgen var perfekte for vannspeilingsbilder. Nærmest totalt vindstille, selv på de høyeste fjelloverganger, ga en fin mulighet til bilder som dette.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-18 10:46:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikon AF-S Nikkor 17-55 mm 1:2,8 G ED
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetPolafilter er brukt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160231} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Tor-Erik E.
Virkelig, virkelig vakkert dette her...

Tor-Erik
Joachim Haagen S.
Det må en si! Dette var kanskje et av de bedre vestlandsbildene jeg har sett på en god stund!Her var du heldig med både værfohld og lys. Gode frager og skarpt og fint bilde!

Det er nesten som man pakker sekken og setter set på toget vestover :)
Christian H.
Veldig pent bilde. Vanskelig å finne noe negativt å si her, det måtte være at bildet heller litt mot venstre. God symmetri og godt timet med lyset som også treffer på høyresiden. Lett å tenke seg at dette må ha vært en fin dag.
Bjarne N.
delikat dette ja!! men på dette bildet ville jeg nok hatt horisonten helt rett. den virker litt skakk. ellers har jeg tenkt meg en tur til bergen, kanskje før jul. håper på noen stemningsfulle julebilder, med snø. pleier det å være snø i bergen på den tiden, eller er det bare regn, regn, regn...??:-)
Nils G.
Lekkert landskapsbilde.

Nils
Torbjørn K.
Nydelig vakkert dette her! Fin speiling og bra med de mettede fargene. Liker godt det varme lyset til venstre mot de dype blåtonene i bildet.

Torbjørn
Robin S.
Takker for alle kommentarer så langt.
Siden flere har nevnt horisonten, så får jeg skyte inn at det trolig er linjene i landskapet som får den til å se litt skjev ut. Jeg har allerede rettet den opp en del i forhold til originalen.
BN: Å love noe når det gjelder været i Bergen er ikke noe jeg vil gi meg inn på. Selv har jeg gått og ventet forgjeves på stemningsfulle julemotiver i en årrekke, men det er jo lov å håpe!
Christian H.
Jeg tok høyde for at landskapslinjene kunne gi en illusjon av skjevhet. Min påstand om skjev horisont er derfor begrunnet med skjeve loddelinjer mellom pikselklynger i toppen av fjellet og speilingen av disse. Pirkpirk :)
Kurt S.
Skarpt og fint med klare flotte farger. Fjellene lager fine speilinger og fine linjer i det blikkstille vannet.
Den lille lyse og grønne flekken i skyggesiden til høyre ble en fin liten detalj som også ble bra for balansen i bildet.
Rart hvordan slike små detaljer kan friske opp et bilde.
Dybden ble veldig bra.
Litt pirk: Tror ikke du taper noe på å kutte et par cm i toppen. Du får da nærmere kontakt med forgrunnen og det blir også litt større forskjell mellom himmel og forgrunn.
Når det gjelder horisonten så er dette en type bilde hvor det kan være litt vanskelig å bedømme. Du har lite konkret horisont å måle etter.
Har sett flere diskusjoner på dotten ang. dette. Konklusjonen blir som regel at så lenge bildet ser skjevt ut så bør horisonten rettes opp.
Synes dette bildet ser litt skjevt ut. Bikker litt til venstre og ville rettet det opp ca 0,5-1 gr. cw.
Uansett: Veldig fint.
Mvh Kurt
Robin S.
Har lagt inn en V.2 ,som er et annet bilde med et noe annet utsnitt av motivet, der jeg har etterkommet ønsket ang. horisontlinjen.
Christer Hoel O.
Slike bilturer, som du antakeligvis har vært på, kan gi meget bra resultater, som dette. Fine værforhold og enda litt høstfarger igjen i lavlandet nede ved vannet.
Sogn viser seg fra sin beste side, og det har du fått dokumentert på en flott måte.
Ikke noe nyskapende og banebrytende bilde, men er man glad i vestlandsnatur, får man nesten gådehud..
Christer Hoel O.
Slike bilturer, som du antakeligvis har vært på, kan gi meget bra resultater, som dette. Fine værforhold og enda litt høstfarger igjen i lavlandet nede ved vannet.
Sogn viser seg fra sin beste side, og det har du fått dokumentert på en flott måte.
Ikke noe nyskapende og banebrytende bilde, men er man glad i vestlandsnatur, får man nesten gådehud..
kai j.
Herlig landskapsbilde med en deilig speiling, V1 er best hvor gården til venstre er en viktig brikke i bilde.
Ivar H.
Foretrekkjer klårt versjon 1 her, mykje grunna forholdet mellom ljos og skugge på kvar si side av vatnet. Den eine sida er bada i varmt haustljos, medan den andre sida berre såvidt har eit streif av sol. I tillegg gjev utsnittet i versjon 1 meir rom for å la blikket vandra i landskapet, i versjon 2 vert avstanden for stor til dette, synest eg.
Morten W.
Meeget pent bilde! Har selv kjørt forbi der noen ganger, og fikk se det sånn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu