Ragnhild Solbakken
Fra min aller første film med ''portretter''. Vil gjerne lære, har dere noen tips/råd?
Utstyr
  • Canon Eos500n
  • Sigma 28-200
  • Blender-
  • Nei
  • Annet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger159
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1595} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Fridgeir W.

Et nydelig motiv, du beviser et godt blikk og god teknikk. Skulle gjerne sett ansiktet til modellen, men men, en kan ikke få alt. Lurer på hva som er i bakgrunnen. Er det et tre med snø?
Spennende og godt jobbet.
Kinehw h.

Var veldig nervøs når jeg skulle legge ut mine første bilder, og er derfor veldig takknemlig for at den første kommentaren var så snill!!

Til ditt spm.: bakgrunnen er en foss, og bildet ble tatt da hun rettet på kjolen. Det var veldig sterk sol den dagen - som du sikkert ser!
Mvh Kine
Ståle Arild G.

Hei
De to foregående portrettene er ikke min kopp med te. Det første av dem hadde absolutt noe ved seg. Med dette bildet kan vi godt snu din problemstilling. Hva kan vi lære av deg? I de tre sort/hvitt bildene dine virker det som du har en gjennomgående stil. På dette bildet har du greid å tegne kvinnen, særlig armen, figuren og kjolen hennes, svært vakkert. Ideen med fossen som bakgrunn og kontrast fungerer i mine øyne. Det noe med hennes positur og måten leggene er tegnet på som ikke er så flatterende for modellen. Dette bildet var et friskt pust inn på disse sidene.
Fargebildet hadde jeg bladd forbi dersom det bare hadde vært enda en (riktignok) vakker solnedgang. Men når det er romferjen på vei ut i bane rundt jorden, tror jeg mange pressefotografer blir misunnelig på bildet siden de ikke har fått den samme ideen selv. Det er romferjen sett fra en helt annen side, i et annet konsept. God ide.
Ståle
Kinehw h.

Takk for kommentaren!
Når det gjelder de to første portrettene er jeg enig. Liker det første bedre enn det andre, selv om jeg på ingen måte synes noen av dem er spesielt bra. Men eksperimenter må til for å lære.....

Ang. leggene på dette bildet vet jeg ikke helt hvordan jeg kunne fått dem annerledes - noen forslag? Hun er veldig godt trent og har derfor litt muskler. Men som sagt; tar imot ideer!
Mvh Kine
Einar E.

Jeg tror ståle mener at leggene blir for tykke/kraftige. Hadde personen vært mere vent mot deg hadde disse blitt tynnere. Jeg mener at du jobber godt og servere gode og interessante bilder. Dette bilde synes jeg mest om. Slike motiv må en bare jobbe mye med og ikke være redd for å bruke film. Det er ekstremt lite som skiller det brukbare og blinkskuddet når det gjelder slike motiv. Vanskeligheten er om en skal instruere modellen eller la henne bevege seg fritt. Instruerer en blir ofte modellen stiv og kunstig – det andre alternativet betyr mye film.
Jeg mener du har lyktes i dette bilde helhetlig sett. Tykke legger og ikke synlig ansikt er noe en kan ønske seg, men det er mulig at stemningen i dette bilde hadde gått tapt hvis en hadde tatt hensyn til innvendingen. Godt jobbet!
Fridgeir W.

Åååå, klart det er en foss. Jeg går alltid innom bilder jeg har uttalt meg om, mest for å ''tygge'' på det. Og joda, det fugerer enda. Dette med tykke legger får være Einars geie :-)

Ståle nevner NASA bildet ditt, og joda, jeg er selv pressefotogra og er klart misunnelig. Spesielt m.h.t. at jeg selv har vært der en gang uten å få være vitne til dette visuelle vidunderet. Jeg fikk bare et enormt uvær og måtte søke dekning, så slik er det.
Jeg har imidlertid sett pressefotografer som har latt telen ligge og våget seg på noe slikt, men du går de fleste en god gang her Kine. (De fleste pressefotografer klamrer seg til telelinser under slike saker for kanskje skjer det ei ulykke, fryktelig)

Klart det er en foss....
Einar E.

Hei Fridgeir! Det med legga er ikke mi greie, det er Ståles greie. Jeg synes poseringen er utmerket.
Marcus v.

BRA! Er meget imponert over dine bilder Kine. Bildene viser at du så absolutt ar ''øyet'' for komposisjon. Denne her likte jeg best. Skulle likt å sett denne i original på print. Så var det bare å finne et mørkrom da. Fortsett med dette !
Bjørn Erik P.

Teknisk briljant, nydelige svarte tonar og flott komponert.

Litt ansiktskontakt med jenta hadde gjort dette fullkoment.
Kinehw h.

Takker igjen for all ros - begynner å bli høy på pæra!

Kjekt å se at du også følger med Marc (hadde egentlig ikke ventet noe annet!); skal med glede vise deg originalen en gang. Legg ut noen bilder du også da!!
Snakkes!
Mvh Kine
Avsluttet .

Du har lyckats att få ett fint djup i bilden..och exponeringen är perfect..bra..
Jan Willy J.

Hei igjen Kine....velger å kommentere de to bildene jeg likte best...Dette er det andre av dem...undrer litt på hvorfor hun står ute i vannet...Hun løfter på kjolen..er hun redd for å bli våt? da burde hun ikke stå så nær fossen.. Hvorfor står hun der? Jeg ser helt klart et talent og ikke minst en vilje i bildene dine...dette er bra..vær ikke redd for utradisjonelle komposisjoner..disse bildene dine er kanskje litt vel tradisjonellt komponert.. men det er vel noe som kommer med tiden...
Bildet ser for meg ut til å være litt utbrent i høylysene uten at det egentlig gjør noe..kan vel kalles en belysningsmessig effekt...(eller et resultat av scanningen)
Som sagt.. stå på videre som du stevner så skal dette bli riktig bra..
geir j.

Utradisjonelt og bra.
Sverre G.

Bra idé, bra utført! Fortsett i samme linje. Eksperimentér og ikke spar på filmen.
Kinehw h.

Takk Geir og Sverre! Jeg står på, eksperimenterer og bruker meeeeetervis med film. Ikke mye blir bra, men dyrt er det i hvert fall!!!!!
Sverre G.

Bare hyggelig!
Når det gjelder filmforbruk (i alle fall svart/hvitt)vil jeg anbefale mørkeromspakket film, gjerne i 30-metersruller, som du spoler på kassetter selv (i mørkerom eller med filmlader). Og hvis du i tillegg framkaller filmene selv kan du redusere utgiftene betraktelig.
Kinehw h.

Takk for tips Sverre. Har ikke vært i mørkerommet på mange år, så jeg må nok først blåse støv av kunnskapene der ja.
Avsluttet .

Modellen virker bare så! naturlig.
Myk og fin stemning
Kinehw h.

grunnen til at hun virker så naturlig kan komme av at hun ikke var obs på at bildet ble tatt. hun holdt på å rette på kjolen! de andre bildene i denne serien er litt mer oppstilt; dette likte jeg best selv.
Nina J.

Strålende!!
Kinehw h.

takk nina!
Geir Joar H.

Veldig bra - dette tror jeg kunne ha blitt riktig så flott i farger også!
Kinehw h.

Takk skal du ha! Jeg får høre med henne om hun vil ta seg en tur til ut i vannet - og da i farger!! Skulle ikke by på store problemer; hun er ingen vanskelig modell!! :)
Geir Joar H.

Fint! Blir spennende å se. Du har tydeligvis ikke noe problem med å skaffe tilveie flotte modeller ;-)
Kinehw h.

Modeller er som regel ikke noe problem; jeg har faktisk venninner som ringer meg og spør om vi snart kan ta flere bilder!! Skulle gjerne hatt noen mannlige modeller også; de har jeg ikke så mange av!! Er det kanskje noen i Stavanger-området som stiller seg til disposisjon??? He he....
Line F.

Nydelig bilde !
Har du gjort noe etterarbeid i photoshop for å få den svarte bakgrunnen eller er dette naturlig ?
Kinehw h.

Dette var vel ett av de første bildene jeg scannet, så jeg kan trygt si at jeg ikke har gjort noe i ps for å forandre/forbedre på noe som helst, bakgrunnen er altså naturlig (og slik jeg vil ha den)!!
Fint at du liker bildet! Takk!
Mvh
Jens L.

Veldig kult bilde dette Kine,Når d gjelder mannlige modeller her fra Stavanger så kan du jo høre med Torbjørn Vidnes,drar vel glatt ut med Pentax Playboys han vett du....:-)
Kinehw h.

Glad du også liker bildet mitt! Har fått lillesøstrene mine til å grave frem noen modeller til meg, ellers takk for tipset!!
Mvh
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu