Lavskrike i blåbærlyngen
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-12 16:37:48
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Blender-
  • FilmtypeDigital raw iso 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger395
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159475} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Frode P.

Flotte farger i for- og bakgrunn gjør at den ellers så gråbrune fuglen kommer bra fram. Fin plassering av motivet i bildet. Noe iso-støy. Mulig et støyfjerningsprogram kan fjerne noe av dette. Fint med glimt i øyet.

-Frode
Vegard L.

Flott bilde med fine farger. Du kunne nok hentet frem litt mer detaljer i de mørke områdene i PS. NI vil hjelpe på støyen på bakgrunnen. Litt midtstillt fugl, men du har vel ikke noen justeringsmuligheter her. Kanskje det også fungerer i høydeformat?
Mvh Vegard
Kjell G.

Flott positur. Hvis dette er et utsnitt, ville jeg ha beskåret mye på høyre side og tatt med mer på venstre for å unngå midstillingen. Forgrunnen ned til høyre er for lys og for dominerende slik det er nå.

Dette er likevel et bra artsbilde med fin øyekontakt.
Lasse H.

Hei Stig

Mange gode bilder av lavskrike disse dagene, og dette er selvsagt blandt dem. Posituren er knall og den lille greina den sitter på er et fint element i lyngen. Enig i at bildet kan beskjæres og evt lysnes i skyggepartiene, men dette er et flott bilde! Forøvrig også meget bra til å være 10D på 800 ISO.

Lasse
Avsluttet .

Littt høy kontrast - og kanskje USM- eller komprimeringsartefakter snarere ennn støy? Se særlig «jaggies» i diagonale fjærstråler på flanken.

Selektiv uskarphet på bakgrunnen er kanskje like greit som en runde i NI?

Bortsett fra finishen (og midtstillingen, det finnes flere alternative beskjæringer) er det et flott bilde av lavskrika.

Odd Tore S.

Hei!
Har du overtalt den til å sette seg på rota i bilde nr. 199019 ?
Fin positur, skyggepartiene virker ikke overdrevent mørke på denne skjermen. Litt mye uspennende på høyre side som gjerne kunne kuttes.
--------------------
Jeg ser også støy og jaggies. Støyen kunne du gjerne gjort noe med, men å forvente at det ikke skal være jaggies på et bilde som er resized til denne størrelsen og deretter komprimert til .jpg < 250 kb oppfatter jeg som urealistisk.
Formatet som vi er pålagt her lager begrensninger som ville vært unngått om bildet var skrevet ut på en god skriver i stedet. Hvis det fortsatt var slike problemer som kunne tilbakeføres til finishen da, er det naturligvis grunn til omspring. Men ellers må vi akseptere svakheter som skyldes begrensningene som er pålagt oss her, alternativt la være å legge ut bilder med skarpe linjer som krysser pixelrader i upassende vinkler.
Jeg har slitt masse med dette problemet på kromlister, hvor bildet er helt fint i fullformat med 4-5 pixler over listen, og helt håpløst når det resizes slik at det bare blir 1-2 pixler. Naturlig nok. Alternativet da er å fikle på plass én og én pixel med passende tone for å fylle ut og få det hele til å se glatt ut. Meget tidkrevende og fullstendig meningsløst etter min mening.
Odd Tore
Stig B.

Takker for kommentarer. Ser det er unison enighet om at jeg bør beskjære på høyre side. Tar det til etterretning og ser om jeg får lagt ut en ny versjon senere i dag. Jeg ble kanskje litt for forelseket i høstfargene, er litt svak for dem :-). Mye av støyen her er faktisk fra nedskalering, men bildet er jo også tatt med iso800, noe som ikke alltid er like vellykket på 10D. Jeg er generelt ikke så veldig glad i glatting på fuglebilder.

Stig
Kjartan T.

Du har allerede fått mange gode kommentarer Stig. Enig med det meste som er skrevet her, men skjønner at du hadde vansker med å kutte i det fine lynget på høyre side.

Godt bilde - med flere muligheter til å beskjære. Liker versjon 1 best av de to som ligger ute her.
Ketil K.

Absolutt fint nærbilde av lavskrike i høstfarger. Men bildet trenger en del mer PS-behandling. Særlig bør fargemetningen kunne økes noe, og deler av bildet henholdsvis lysnes (nedre del av lavskrika) og mørknes (kvisten). Bakgrunnen bør blures noe ned, så støyen ikke synes.
Per Harald O.

V1 klart best! Skal det kuttes bør det gjøres på venstresiden!
Det blir ikke så midtstilt og du får med det flotte miljøet!

V2 blir et greit artsbilde.
Bjørn T.

Jeg liker godt dette bildet av lavskrika i sitt rette miljø, fint med høstfargene.
Avsluttet .

Mycket trevlig bild på denna trevliga fågel! Fin miljö som är helt i enighet med fåglens habitat. Fin skärpa och väl komponerad. Jag håller versjon 1 som den bästa.
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu