C
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • 50/1,4
  • Blenderf/1.4
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger374
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156138} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Birgit D.

Så bra! Vanvittig skarphet og ikke minst fin dybdeskarphet! Fint også med sidelyset, uten at ansiktet blir utbrent.
Knut-Inge J.

Førsteklasses mannsportrett! Lys, blikk og DOF er forbilledlig. Særlig lyset i øynene løfter bildet. Kanskje en tanke utbrent rett under venstre tinning.
Kristoffer L.

Veldig bra uttrykk, lyssetting, eksponering, posering osv. - en kommer tett på denne mannen, og du har alle disse faktorene under kontroll.

Men portrettet bærer spor av proporsjonsfortegning, som følge av den korte brennvidden, kombinert med kort avstand mellom kameraet og modellen. Kroppen er litt for liten i forhold til hodet. Nesen er for stor i forhold til ørene, osv. Fortegningen forsterkes av at du har avgrenset skarpheten til disse dominerende trekkene.

Jeg mener at du burde ha brukt lengre brennvidde - f.eks. 85 mm eller 105 mm - slik at du hadde fått ''balansert'' proporsjonene bedre. Dessuten ville jeg økt skarphetsdybden en god del.

- Kristoffer
Tove E.

Er det bare meg som liker dårlig disse skalperte portrettene? Jeg er enig i at det kan være et effektivt virkemiddel, men i dette tilfellet synes jeg ikke det tilfører bildet noe. Det blir for mye av skjorta og for lite av ansiktet.

Modellen poserer naturlig og det direkte blikket er spennende og tiltrekkende. Jeg er ikke fortrolig med dybdeskarpheten , spesielt i nederste del av bildet. Det er distraherende at så pass lite av rutemønsteret havnet i skaphetsplanet. Kanskje hadde det hjulpet med en mer nøytral skjorte.
Gunnar B.

Dette er bra!
DOF er et tema her. Det kan se ut som om det er kunstig forminsket i photoshop. Det hadde vært interessant å se den ubehandlede versjonen. Men det kan jo hende jeg tar feil?
M.v.h
Gunnar Bye
Mikael L.

Tack för kommentarer och synpunkter!
Passade på att ta några karaktärsporträtt till min portfolio samtidigt som jag plåtade mer traditionella porträtt som reklambyrån ville ha för det här uppdraget av personen. Ett sätt som jag gillar är just att använda extremt kort skärpedjup för att framhäva ögonen som ofta är källan till ett intressant porträtt.

Tack igen,
/Mikael
Lars L.

Fin lys og nærhet til den portretterte. Jeg liker også dybdeskarphetne, men blir det for mye proporsjonsfortegning slik KL beskriver. Dette har du gjort så mye bedre før med bladeren.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu