Gamlehaugen i høstprakt
Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • Nikon D70
  • 18 - 70mm, f3,5 - 4,5
  • Brennvidde31mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeIso 200 - RAW-format
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154916} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Joárr Larsson B.
God skarphet og fine farger. Kunne vært et puslespillmotiv ;)
Steinulf L.
Vakre høstfarger. Ville kuttet litt i bunnen så vannet og himmelen opptok like mye av bildet.
Elise K.
Utrolig flott speiling! Og vakre høstfarger. Veldig god komposisjon. Bildet er litt lyst på min skjerm. Spesielt kirken blir litt blass hos meg. Sikkert bare min skjerm. ;)

Mvh Elise
leif b.
Vakkert og slik jeg husker det. Reiste forbi denne plassen to ganger for dagen i min ungdom. Men det var skjelden en opplevte slike fine farger og blå himmel.
Tone A.
Vakkert haustbilde der Gamlehaugen med all den flotte naturen i haustfargar vert spegla av i Nordåsvatnet! Skarpt, flotte fargar og flott komposisjon! Pga den lyse himmelen er Gamlehaugen lysare der enn speglinga med meir farge på. Vakkert haustbilde og eit kjent syn for meg som har budd berre 5 min. frå Gamlehaugen i årevis.
:) Tone
Venche J.
Vakkert formidlet med nyyydelige farger. Steinulf vil kutte nede, men jeg vil kutte oppe. Like over spiret. Den vakre blåfargen i vannet vil jeg beholde slik den er.

Herlig. :)

Wenche.
Magnar B.
Igjen eit flott bilde av gamlehaugen… fargar og spegling er det som gjer susen her. Syns motivet kler den komposisjonen du har… midstilt etter vasslina… flott!
Marina R.
Dette var skarpt og med god speiling.
Enig med Steinulf ang beskjæring

Marina
Karl Morten R.
Takk for flotte - og konstruktive - tilbakemeldinger ! Tror jeg fortsatt går for midtdeling av horisonten (er ellers veldig ''fan'' av det gyldne snitt hvor horisonten plasseres 1 /3 øverst eller nederst i bildet :-) ) Men - en hver regel er til for å brytes (av og til med et spennende resultat ...)

Mvh
Karl Morten
Tone B.
Hei Karl Morten,

Dette var flott! Nydelige høstfarger, flott speiling og upåklagelig skarphet. Jeg er ikke enig i forslag ang kutt i vannet. Skulle jeg valgt et annet utsnitt enn det du har måtte det være å ta litt mere av himmelen. Speilingen og fargetonene i vannet er nydelig og fortjener sin plass. Derimot synes jeg himmelen er på kanten til å være utbrendt.

Blir litt nyskjerrig om dette er et bilde fra arkivet eller som høsten virkelig har kommet så langt i Bergen. Da er det saker og ting som skjer som jeg ikke har fått med meg :-)

Meget bra levert!

mvh Tone
Karl Morten R.
Hei Tone B.

Takk for flotte - og konstruktive - kommentarer ! Ser hva du mener med å kutte litt av himmelen. Vanligvis ville jeg valgt dette selv, men akkurat i dette tilfellet synes jeg det passer best midtstilt. Er forøvrig enig med deg i at himmelen er litt utbrent. Dette er vel desverre en del av de kompromisser man må leve med før man får anskaffet seg et gradert gråfilter for å tone ned himmelen til å passe med resten av motivet ...(Bruk av burn-funksjonen i PS synes jeg gir en skitten gråfarge som resultat (er det noen som har noen gode råd her ???) Bildet er tatt i fjor høst. Nærmere bestemt 02. november 2004. Men - det er en ny høst i vente - med masse flotte farger og motiver ...

Mvh
Karl Morten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu