Storknebb
Liker hvordan lyset treffer denne pene blomsten. Ikke det mest spennende, men jeg liker dette bildet godt selv. Hva sier dere?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-28 12:43:49
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-08-31 10:33:35
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/300s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger482
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152751} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Tone A.
Eit vakkert bilde av dei to storknebbane med fine linjer og former. Fin plassering av blomane i bildet, med fine fargar, skarpe detaljar på den loddrette blomen. Den bøyde blomen i diagonallinja er meir uskarp, men med fine detaljar bl.a dei flotte formene på arret, og litt skarpt på kronblada. Nydeleg lys på blomane, den skarpe blomen har både sol og lett skugge på kronblad og støvberarar.
Bakgrunnen er dus med fine fargar og litt linjer, som skapte litt liv til bildet. Eg ville kutta litt i høgre sida ytterst.
-Tone-
Tone B.
Hei Tone, takker for kommentar! Har nå lagt ut en ny versjon hvor jeg har kuttet litt i høyre side. Ble det bedre?
At den høyre blomsteren er uskarp er et bevisst valg og er et av de tingene jeg selv liker ved dette bildet.

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone.

Veldig fine storknebbblomster, fint plassert i bildeflaten.
Min første tanke da eg såg dette var at de slåss litt om oppmerksomheten med den urolige bakgrunnen i høyre side, hadde den vært mer diffus hadde dette vært mye bedre.
Ellers fine farger på blomstene.

Mvh Inger Anne
Tone A.
Hei Tone! Eg likte v2 best pga at bildet får eit meir rolegare uttrykk. At den ein blomen er uskarp synes eg berre skapte ein fin effekt med den elegante bøyde stilken!
:) Tone
Avsluttet .
Det første som slår meg når jeg ser bildet er det fine lyset og skarpheten på blomsten til venstre. Fargene sitter også meget bra. Litt urolig bakgrunn er nevnt men synes at dette er et meget severdig bilde selv om bakgrunnen kunne vært roligere.

MvhJRH
Steinulf L.
Har mest sans for v#2, men ville muligens hatt med litt mer luft i høyre side. Fin blanding av skarpe og uskarpe elementer som forteller en historie om denne blomsten. Likte dette.
Tim Ø.
Hovedmotivet er veldig fint plassert i billedflaten. Dybdeskarpheten siter etter min mening bra. Det samme med farge, kontrast og alt det der.

Men bildet faller sammen av rotet bak. Mindre dybdeskarphet er etter min mening ikke løsningen. Synes du skulle drevet litt kreativt gartnerarbeid som jeg kaller det, altså klippet, knepet eller bitt vekk den tredje stoknebben og den gule ''greia''.

Versjon 2 fremhever bare rotet etter min mening.

Mvh Tim
Roger K.
Hei og god søndag, Tone!
Fint plassert blomst i biledflata og et godt fokuspunkt til. Bakgrunn er vel smak og behag hos kommentator. Det som forstyrrer litt for mitt øye er den orange greia, men passer greit inn om en drar på litt høstføleser. Ellers synes jeg det kan passe å sløre bakgrunnen din enda mere med din valgte bakgrunn her. Slike synspunkter går mye på smak og skal ikke sette til side biledprodusent sine føleser.

Ha en trivelig søndagskveld, Tone.

Mvh RK
Kurt S.
Synes dette ble vakkert og foretrekker V2 hvor bakgrunnen ble roligere.
Enda litt mere diffus og rolig bakgrunn til høyre og dette hadde vært perfect-:) Et flott lys og nydelige farger. Et bilde som gir meg masse sommerstemning.
Ha en fortsatt fin kveld.
Mvh Kurt
Inger-Lise S.
Hei Tone! Nydelig bilde dette med fine farger. Jeg syns stråene sjenerte noe i v#1, men v#2 er bare nydelig:) Fine fokuspunkt.Behagelig bakgrunn.

Inger-Lise
Tone B.
God kveld alle sammen og tusen takk for kommentarer. Jeg er enig ang bakgrunnen. Burde ryddet litt før opptak. Men man lærer så lenge man lever :-)

Ha en fortsatt fin kveld!

mvh Tone
Fred S.
Blomsterbilde etter min smak: hverken ''artsbilde'' eller defokusert ''kunst''. Liker bakgrunnen jeg, den er såpass mye ute av fokus at de ikke-grønne innslagene bare skaper nødvendig liv, uten å være påtrengende.

vh fred
Torbjørn K.
Enig med Fred her, slike blomsterbilder er helt etter min smak også. Nydelig lys i en fin komposisjon. Velvalgt bakgrunn. Stort sett ikke mer å si.

Torbjørn
Rune L.
Utrolig for en måte lyset fra blomsterbladene er fanget på her. De ser utrolig luftig og skjøre ut. Savner litt fokus på de delene som er nærmest kamera. Likevel fint å se på.

Mvh
Rune
Rune L.
Utrolig for en måte lyset fra blomsterbladene er fanget på her. De ser utrolig luftig og skjøre ut. Savner litt fokus på de delene som er nærmest kamera. Likevel fint å se på.

Mvh
Rune
Rune N.
Et rolig, pent bilde av storkenebb. Versjon 2 for meg også. 1-eren har noen uheldige elementer langs kanten, men for å være vanskelig: jeg hadde ikke kuttet så mye...

Liker at den ene blomsten er ørlite ute av fokus, det løfter bildet fra å være ren artsdokumentasjon. Syns forresten ikke bakgrunnen skulle vært ryddet, det gjør seg at den er litt ''rotete'', men mer rot hadde ikke vært bra.

mvh
Rune
Jørn B.
Slutter meg til all rosen. Lys og skarphet er flott. Tror jeg hadde foretrukket noe mellom v1 og v2.

Jørn
Audhild E.
Nydelig blomsterbilde.
Lekre farger og fin skarphet.
Versjon #2 best med tettere utsnitt, fin bakgrunn.

Mvh-Audhild
Stine J.
Nydelige fargetoner og bra skarphet på blomsten til venstre. V2 framstår som ryddigere, men savner der litt mer luft til høyre. :-)

mvh Stine
Jan Frode A.
Farger og lys spiller på lag her. Fin plassering av begge blomstene, med godt skarphetsplan og fokus på detaljer. Bakgrunnen sjenerer egentlig ikke meg; jeg syntes det er fint at en aner miljøet rundt blomstene. I versjon #2 har du et utsnitt som gir et ryddigere helhetsinntrykk, så det blir denne jeg går for.

mvh Jan Frode
Ann F.
Jeg liker komposisjonen i V1 best, det er ikke så trangt der. Men det var det med ryddingen, da. Trøst deg med at det kommer nok en sommer. Det gjør jeg, etter å ha studert sommerens Storknebbfangst (og andre).
:-)
I utgangspunktet ser det ut som det er tatt i sollys, ikke alltid (dvs. nesten aldri) det heldigste, men her er det dempet en del så da virker det ikke så hardt. Vinkelen mellom de to blomstene er fin, også at bare den ene er i fokus. Den orange blobben i bakgrunnen passer passe frekt inn mot det lilla, og det bittelille orange nede i v. kant tar det fint opp igjen.
Mvh Ann
Karl Morten R.
Flott gjengivelse av Storkenebb ! Liker måten lyset treffer blomsten til venstre. Tegner fine linjer i kronbladene ! Fine duse farger. Bra komposisjon. Har lest kommentarene ovenfor. Ser at noen trekker ned på bakgrunnen i bildet. Personlig synes jeg at bakgrunnen bare skaper litt ekstra liv til bildet i og med at de er såpass uskarp som de er.

Mvh
Karl Morten
Karl Morten R.
Glemte å tilføye at jeg liker ver. 2 best :-)
Tone B.
Takk til dere siste for kommentarer. Litt seint nå for ny versjon, men jeg har lagt ut en alikevel så kan den no være der :-) Denne versjonen har litt mere luft på høyre side, og så har jeg ryddet litt i bakgrunnen. Ser meningene om bakgrunnen er delte, og det er bare slik det er. Jeg vet at bakgrunner er viktig i slike bilder, og som sagt; det kommer en ny sommer etterhvert hvor man får ta med seg erfaringer!

Ann: Du har rett at bildet er tatt i sollys, men denne blomsten sto innunder noen trær som tok litt av for solen. Jeg likte veldig godt hvordan sollyset traff blomsteren.

mvh Tone
Odd Tore S.
Lunchtid og mulighet for noen kommentarer langt på etterskudd:
Fine storkenebb, liker det bevisste kuttet av stilken akkurat under V-en. Bakgrunnen i v3 er ikke så verst, men jeg ville nok eksperimentert med andre typer lys for dette motivet:
- gyldent sidelys, gjerne mot mørkere bakgrunn (ta med deg skygge!)
- overskyet og helt diffust lys, gjerne i regnvær
Men egentlig synes jeg du har fått det svært så bra til nå også, og jeg er gjerne i ferd med å ri egne kjepphester.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu